Σύγκριση πρόσβασης κινητού διαδικτύου

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των διαφόρων επιλογών Internet-on-the-Go

Υπάρχουν πολλές επιλογές σήμερα για τη μετάβαση στο διαδίκτυο με το laptop ή το κινητό σας τηλέφωνο ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Αυτές οι επιλογές πρόσβασης στο κινητό Διαδίκτυο κυμαίνονται από τη χρήση του δωρεάν wi-fi σε ένα hotspot σε μια συσκευή δικτύου κινητής ευρυζωνικότητας (π.χ. 3G) στο φορητό σας υπολογιστή ή την αγορά μιας συσκευής hotspot κινητής τηλεφωνίας για πρόσβαση "οπουδήποτε και οποτεδήποτε" μέσω ενός κυψελοειδούς δικτύου.

Παρόλο που τα wi-fi και 3G μπορούν να θεωρηθούν συμπληρωματικές τεχνολογίες, μερικές φορές πρέπει να επιλέξετε το ένα πάνω στο άλλο είτε για λόγους προϋπολογισμού (σχέδια δεδομένων κινητού Internet, ειδικά για πολλές συσκευές, μπορεί να είναι δαπανηρά) είτε τεχνολογικούς περιορισμούς για παράδειγμα, οι χρήστες έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα στο να αποκτήσουν wi-fi - μόνο μοντέλο ή να περιμένουν την έκδοση που προσέφερε το 3G καθώς και το wi-fi).

Εδώ είναι μια ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφορετικών τρόπων για να παραμείνετε συνδεδεμένοι ενώ ταξιδεύετε ή απλά στο τρέξιμο. (Διατάσσονται κάτω από τις λιγότερο ακριβότερες επιλογές, αλλά το καθένα έχει οφέλη και μειονεκτήματα.)

Wi-Fi Hotspots

Αυτές είναι δημόσιες τοποθεσίες (αεροδρόμια, ξενοδοχεία, coffeeshops) όπου μπορείτε να συνδέσετε ασύρματα το smartphone ή το φορητό υπολογιστή σας με την υπηρεσία Internet του καταστήματος.

Περισσότερα: Τι είναι το Hotspot Wi-Fi; | Κατάλογος δωρεάν hotspot Wi-Fi

Ίντερνετ καφέ ή Cybercafes

Τα Internet cafes ενοικιάζουν σταθμούς εργασίας υπολογιστών και μερικές φορές παρέχουν επίσης Wi-Fi πρόσβαση στο Internet.

Περισσότερα: Τι είναι το Internet Cafe; | Internet Cafe Κατάλογοι

Δέσμευση

Σε ορισμένα κυψελοειδή δίκτυα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο ως μόντεμ για να μεταφερθεί ο φορητός σας υπολογιστής στο διαδίκτυο.

Περισσότερα: Τι είναι η προσκόλληση; | Πώς να Tether | Bluetooth Tethering

Κινητή ευρυζωνικότητα (3G ή 4G στον φορητό υπολογιστή σας):

Χρησιμοποιώντας μια ενσωματωμένη κινητή ευρυζωνική κάρτα ή ένα μόντεμ USB στο φορητό σας φορητό φορητό κινητό σημείο , μπορείτε να έχετε ασύρματο Internet υψηλής ταχύτητας στο φορητό σας υπολογιστή όπου κι αν πάτε.

Περισσότερα: Τι είναι η κινητή ευρυζωνικότητα; | Σχέδια και υπηρεσίες κινητής ευρυζωνικότητας Πώς να πάρετε 4G ή 3G στον φορητό υπολογιστή σας

Σύγκριση των επιλογών Internet από το Moile: Wi-Fi έναντι 3G

Wi-Fi hotspots & Cybercafes Κινητή ευρυζωνική σύνδεση (3G ή 4G) & Tethering
Τοποθεσία Πρέπει να είναι στο hotspot ή στον κυβερνοχώρο.
  • Περίπου 300.000 wi-fi hotspots σε όλο τον κόσμο
  • Μόνο ~ 5.000 διαδικτυακές καφετέριες που αναφέρονται στους καταλόγους του cybercafe
Σχεδόν παντού: Συνδέστε όπου μπορείτε να πάρετε ένα κυψελοειδές σήμα.
  • Οι ταχύτητες 3G / 4G δεν είναι διαθέσιμες σε όλες τις αγορές
Ταχύτητα Γενικά, οι ταχύτητες DSL ή καλωδίων κυμαίνονται από 768 kbps έως 50 mbps.
  • Το Wi-Fi περιορίζεται επίσης στην ταχύτητα πρωτοκόλλου wi-fi της τοποθεσίας: 11 mbps έως 54 mbps
Όχι τόσο γρήγορα όσο το wi-fi.
  • Η προσκόλληση είναι πιο αργή
  • Το 3G κυμαίνεται από 1 έως 1,5 mbps
  • Το 4G υπόσχεται 10X την ταχύτητα του 3G
Κόστος : Δωρεάν έως ~ $ 10 / ώρα
  • Πολλά hotspots είναι δωρεάν . Συχνή ταξιδιώτες μπορεί να θέλουν ένα ειδικό πρόγραμμα wi-fi υπηρεσιών Internet για σύνδεση σε hotspots σε όλο τον κόσμο και σε διεθνές επίπεδο με ένα λογαριασμό.
  • Τα ποσοστά του Cybercafe συνήθως αντικατοπτρίζουν το κόστος ζωής της χώρας. Πολλά κυβερνοχώρια των ΗΠΑ χρεώνουν $ 10 / ώρα, ενώ τα κυβερνοκαφεστικά στο Εκουαδόρ είναι περίπου $ 1 / ώρα.
Η κινητή ευρυζωνική σύνδεση είναι συνήθως 60 $ / μήνα. Το Tethering συνήθως κοστίζει το ίδιο, αλλά είναι επιπλέον του σχεδίου δεδομένων κινητού τηλεφώνου.