Κορυφαίες 7 εφαρμογές συγχρονισμού αρχείων

Διατηρήστε τις πληροφορίες σας στη διάθεσή σας και ενημερώστε σε πολλαπλές συσκευές

Οι παρακάτω υπηρεσίες και εφαρμογές προσφέρουν εύκολο και αυτοματοποιημένο συγχρονισμό αρχείων - μια αναγκαιότητα αν εργάζεστε συχνά σε περισσότερους από έναν υπολογιστές ή θέλετε να συγχρονίσετε αρχεία μεταξύ του υπολογιστή σας και του κινητού σας τηλεφώνου. Επιλέγονται παρακάτω λόγω του χαμηλού κόστους τους (τα περισσότερα είναι δωρεάν), του πλούσιου συνόλου χαρακτηριστικών και της ευκολίας χρήσης. ~ 24 Μαΐου 2010

Dropbox

Cogal / Getty Images

Τόσο το Dropbox όσο και η παρόμοια υπηρεσία, SugarSync (παρακάτω), εμφανίστηκαν στη λίστα Top 5 Business Apps for Smartphones επειδή προσφέρουν απλό και βολικό συγχρονισμό για υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Η εφαρμογή Dropbox εγκαθιστά ένα φάκελο "My Dropbox" στον υπολογιστή σας (PC, Mac ή Linux) όπου τοποθετείτε τα αρχεία που θέλετε να συγχρονιστούν. επαναλάβετε την γρήγορη εγκατάσταση σε όλους τους υπολογιστές σας και όλες οι αλλαγές αρχείων σε αυτό το φάκελο συγχρονίζονται αυτόματα με κάθε συσκευή, καθώς και στον ιστότοπο του Dropbox. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας σε κινητό τηλέφωνο χρησιμοποιώντας μια ειδική εφαρμογή (iPhone, Android) ή έναν ιστότοπο βελτιστοποιημένο για κινητά.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά : Λειτουργεί με Linux, μπορείτε να ορίσετε χειροκίνητα όρια εύρους ζώνης, 30 ημέρες ιστορικού αναίρεσης, όλα τα αρχεία κρυπτογραφούνται στην τοποθεσία Dropbox

Χώρος αποθήκευσης & κόστος : Δωρεάν για αποθήκευση μέχρι 2 GB. μέχρι $ 19.99 / month για 100GB Περισσότερα »

SugarSync

Όπως το Dropbox, το SugarSync προσφέρει συγχρονισμό και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μέσω ενός φακέλου στον υπολογιστή σας. Σε αντίθεση με το Dropbox, ωστόσο, το SugarSync προσφέρει 5GB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου και σας επιτρέπει να επιλέξετε πρόσθετους φακέλους για συγχρονισμό μεταξύ συσκευών , εκτός από το φάκελο "Magic Briefcase" που παρέχει το SugarSync. Σας επιτρέπει επίσης να κατεβάζετε και να ανεβάζετε αρχεία μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού, να έχετε περισσότερες ρυθμίσεις για τις άδειες φακέλων, να προσφέρετε εφαρμογές Windows Mobile και BlackBerry και να μεταφέρετε μουσική . Παρόλο που υποστηρίζει Mac και υπολογιστές, ωστόσο, δεν υποστηρίζει Linux, και είστε περιορισμένοι στην ελεύθερη έκδοση για συγχρονισμό μεταξύ 2 υπολογιστών και ενός κινητού τηλεφώνου.

Σημαντικές δυνατότητες : απλή επεξεργασία ιστοσελίδων, πιο κινητές εφαρμογές , ροή μουσικής, μπορεί να ορίσει ποιους φακέλους να συγχρονίσετε, να σας ειδοποιεί όταν βρίσκεστε κοντά στο όριο αποθήκευσης

Χώρος αποθήκευσης & κόστος : Δωρεάν για αποθήκευση μέχρι 5 GB. μέχρι $ 24.99 / μήνα για 250GB. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα επιχειρηματικά σχέδια για πολλούς χρήστες. Περισσότερο "

Live Mesh

Παρόλο που εξακολουθεί να είναι σε "beta", το Live Mesh της Microsoft είναι μια ισχυρή υπηρεσία συγχρονισμού. Όπως και άλλες εφαρμογές συγχρονισμού, το Live Mesh συγχρονίζει αρχεία μεταξύ υπολογιστών με Windows και Mac και σας επιτρέπει να μοιράζεστε φακέλους με άλλους (ζωντανούς) χρήστες. Προσφέρει επίσης μια μοναδική δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης (μπορείτε να συνδεθείτε με την επιφάνεια εργασίας ενός υπολογιστή των Windows, προγράμματα, ρυθμίσεις και αρχεία από άλλη τοποθεσία, σαν να κάνατε μπροστά από τον υπολογιστή) μέσω της λειτουργίας "Live Remote Desktop". Ενώ προσφέρει περισσότερο χώρο αποθήκευσης από τις υπηρεσίες freemium που αναφέρονται παραπάνω, δεν υπάρχει έκδοση βελτιωμένης υπηρεσίας πληρωμής.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά : Χώρος αποθήκευσης 5 GB, δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης, ενημερώσεις κοινωνικής δικτύωσης / κοινής χρήσης

Αποθήκευση Χώρου & Κόστος : Δωρεάν για αποθήκευση μέχρι 5GB Περισσότερα »

MobileMe

Εκτός από την κοινή χρήση αρχείων μέσω του διαδικτυακού χώρου αποθήκευσης iDisk, η υπηρεσία MobileMe της Apple προωθεί επίσης μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαφές και συμβάντα ημερολογίου σε υπολογιστές Mac, υπολογιστές, iPhones και iPads. Παρόλο που η εφαρμογή iDisk είναι τεχνικά περισσότερη από μια εφαρμογή αποθήκευσης / δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε απευθείας σύνδεση αντί για λύση συγχρονισμού αρχείων (όπου τα αρχεία θα ενημερώνονται αυτόματα σε κάθε τοπική συσκευή), το MobileMe μετακινεί μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαφές και στοιχεία ημερολογίου σε διάφορες συσκευές. Το MobileMe συνιστάται επίσης ιδιαίτερα για τον εντοπισμό του iPhone και του iPad και τις υπηρεσίες απομακρυσμένης σκουπίσματος (το απομακρυσμένο σκουπίστε σε smartphones συνιστάται ιδιαίτερα ).

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά : Κεντρική ιστοσελίδα στο me.com για email, επαφές, ημερολόγια, φωτογραφίες και αρχεία. 20GB χώρο αποθήκευσης? "βρείτε το iPhone μου" χαρακτηριστικό

Χώρος αποθήκευσης & κόστος : 99 δολάρια ανά έτος για αποθήκευση μέχρι 20 GB Περισσότερα »

GoodSync

Από το SiberSystems, οι κατασκευαστές της εξαιρετικά καταξιωμένης εφαρμογής διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Roboform, το GoodSync είναι λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού αρχείων που λειτουργεί με Windows, Mac και εξωτερικούς δίσκους . Σε αντίθεση με τις εφαρμογές ιστού, το GoodSync συγχρονίζεται απευθείας μεταξύ ηλεκτρονικών υπολογιστών, αφαιρούμενων συσκευών αποθήκευσης και συσκευών Windows Mobile χωρίς να αποθηκεύει τα δεδομένα στο διαδίκτυο - αν και μπορεί επίσης να συγχρονιστεί με ιστότοπους FTP / SFTP, φακέλους WebDAV και διακομιστές αποθήκευσης cloud όπως το Amazon S3. Υπάρχει τόσο μια περιορισμένη δωρεάν έκδοση όσο και μια πλούσια σε χαρακτηριστικά έκδοση pro όπου μπορείτε να χειρίζεστε όλες τις ρυθμίσεις συγχρονισμού.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά : Συγχρονίζει και δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας για πολλούς φακέλους σε ένα ευρύ φάσμα τύπων αποθήκευσης αρχείων, έκδοση φορητής εφαρμογής USB, ισχυρές ρυθμίσεις όπως κρυπτογράφηση, συμπίεση, περιορισμό εύρους ζώνης και πολλά άλλα.

Χώρος αποθήκευσης & κόστος : Δωρεάν για έως και 100 αρχεία και 3 εργασίες συγχρονισμού. $ 29.95 για μια άδεια παραθύρου συν 9.95 δολάρια κάθε πρόσθετη συσκευή (άλλες διαθέσιμες επιλογές αδειοδότησης) Περισσότερα »

SyncToy

Όπως το GoodSync, το SyncToy της Microsoft είναι μια εφαρμογή λογισμικού που συγχρονίζει τα αρχεία και τους φακέλους μεταξύ των τοποθεσιών συμπεριλαμβανομένων των διαφορετικών υπολογιστών και των εξωτερικών μονάδων δίσκου. Σε αντίθεση με το GoodSync, το SyncToy είναι εντελώς δωρεάν - αλλά λειτουργεί μόνο σε συστήματα Windows.

Σημαντικές δυνατότητες : Συγχρονισμός των μετονομασμένων αρχείων, προσαρμόσιμες επιλογές και φιλτράρισμα αρχείων.

Χώρος αποθήκευσης & κόστος : Δωρεάν, χωρίς όρια χώρου Περισσότερα »

SyncBack

Το SyncBack είναι μια άλλη εφαρμογή συγχρονισμού που εγκαθιστάτε σε υπολογιστές που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να συγχρονίσετε. Έρχεται τόσο σε δωρεάν λογισμικό, όσο και σε λειτουργίες Lite (SyncBackSE) και Professional (SyncBackPro). Όλες οι εκδόσεις σάς επιτρέπουν να συγχρονίζετε επιλεγμένα αρχεία και φακέλους, να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας σε FTP, να συμπιέζετε αρχεία και να ορίζετε άλλες βασικές επιλογές. Το SyncBackSE προσφέρει περισσότερες δυνατότητες από την έκδοση δωρεάν λογισμικού (π.χ. εφαρμογή USB, αυξητικά αντίγραφα ασφαλείας, έκδοση αρχείων) και το SyncBackPro προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού (π.χ. Εν ολίγοις, είναι μια ισχυρή εφαρμογή λογισμικού με πολλές δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά : εφαρμογές USB, προηγμένη προσαρμογή, συμπίεση αρχείων , δωρεάν λογισμικό για εκδόσεις pro.

Χώρος αποθήκευσης & κόστος : Δωρεάν, χωρίς όρια χώρου. $ 30 για το SyncBackSE; $ 49.95 για το SyncBackPro Περισσότερα »