Πώς να ελέγξετε και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της οθόνης

Αξιοποιήστε στο έπακρο την οθόνη σας ρυθμίζοντας τις ρυθμίσεις

Οι περισσότερες οθόνες, εάν είναι καινούργιες ή σε αξιοπρεπή μορφή, δεν θα εκπέμπουν οποιαδήποτε δυσάρεστα προβλήματα όσον αφορά το χρώμα ή την απόχρωση. Ωστόσο, καθώς καθίστανται πιο εξελιγμένα, μεγαλύτερα και χρήσιμα σε ένα ποικίλο αριθμό εφαρμογών, η βελτίωση τους για απόδοση έχει γίνει πιο σημαντική.

Αν είστε σχεδιαστής γραφικών, επεξεργαστής βίντεο ή κάποιος που παρακολουθεί μόνο πολλά βίντεο, θα αρχίσετε να παρατηρείτε την ανάγκη για λίγο μικροαλλαγές. Χρησιμοποιώντας τις παρακάτω προτάσεις σας, θα βρεθείτε στο δρόμο σας σε μια εκπληκτική εμπειρία βίντεο.

Υπάρχουν μερικά διαφορετικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αξιολογήσετε την απόδοση της οθόνης σας, που κυμαίνεται από το απλό και το υποκειμενικό έως το επαγγελματικό και πολύπλοκο. Θα τα κατατάξουμε σε δύο κατηγορίες.

Σημείωση: Να θυμάστε ότι η ποιότητα μιας οθόνης δεν καθορίζεται απλώς από την ηλικία ή την κατάσταση της φυσικής οθόνης, αλλά και από την τεχνολογία οθόνης. Για παράδειγμα, η μέγιστη ποιότητα οθόνης διαφέρει σε διάφορες περιοχές όταν πρόκειται για οθόνη LCD IPS , TFT LCD και CRT.

Εύκολος & πραγματικός κόσμος & # 34; Παρακολούθηση δοκιμών

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι η οθόνη του υπολογιστή σας δεν είναι πολύ σκοτεινή, πολύ φωτεινή ή άλλως ανισορροπημένη, είναι απλά να το δοκιμάσετε - κοιτάξτε το διαφορετικό υλικό και προσαρμόστε την οθόνη σας στις προσωπικές σας προτιμήσεις καθώς προχωράτε.

Αυτό μπορεί να είναι εικόνες υψηλής ποιότητας με πολλά χρώματα, βίντεο υψηλής ανάλυσης που μπορείτε να βρείτε στο YouTube, τα δικά σας αρχεία πολυμέσων ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να δοκιμάσει το χρώμα της οθόνης.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις χρωμάτων και φωτεινότητας της οθόνης σας παίζοντας με τα φυσικά κουμπιά στο πρόσωπο ή στην πλευρά της οθόνης. Μπορείτε συνήθως να ρυθμίσετε τις βασικές ρυθμίσεις, όπως τη φωτεινότητα και την αντίθεση, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό κουμπί, αλλά συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του κατόχου σας για ακριβείς οδηγίες.

Συμβουλή: Εάν δεν είστε σίγουροι για ποιες από τις ρυθμίσεις της οθόνης σημαίνουν, δείτε την ενότητα στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας για επεξήγηση ορισμένων από τους πιο σημαντικούς όρους.

Υπάρχει επίσης συχνά ένα κουμπί μενού στην οθόνη, από όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές τις ρυθμίσεις και άλλα, όπως το Tone Skin ή τη θερμοκρασία χρώματος , ανάλογα με τη συγκεκριμένη οθόνη.

Σημείωση: Το μέγεθος του κειμένου, η ρύθμιση διπλής οθόνης, ο προσανατολισμός και άλλες ρυθμίσεις μπορούν να ελέγχονται στα Windows μέσω του Πίνακα Ελέγχου .

Προηγμένες τεχνικές ελέγχου της παρακολούθησης

Οι άνθρωποι που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την οθόνη τους για επαγγελματικούς σκοπούς ή που είναι απλά πραγματικά επιλεκτικοί όταν πρόκειται για την ποιότητα του βίντεο και της εικόνας τους μπορεί να θέλουν κάτι πιο αξιόπιστο από την δική τους προτίμηση για να διασφαλίσουν ότι οι οθόνες τους δίνουν την καλύτερη εικόνα.

Διάφοροι ιστότοποι και προγράμματα υπάρχουν για να σας βοηθήσουν να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις σας από αντικειμενικό υλικό προέλευσης όπως τα χρωματικά διαγράμματα και τα πρότυπα δοκιμών. Θα χρειαστεί να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις της οθόνης σας με μη αυτόματο τρόπο, αν δεν αποδειχθεί κάποιο τεστ όπως λένε ότι πρέπει.

Δωρεάν βαθμονόμηση ηλεκτρονικής παρακολούθησης

Υπάρχουν διάφορα δωρεάν υλικά ελέγχου οθόνης στο Lagom.nl. Απλά επιλέξτε μια δοκιμή και διαβάστε τις οδηγίες για να μάθετε πώς θα εμφανίζονται οι εικόνες, ώστε να γνωρίζετε τι χρειάζεται η βαθμονόμηση.

Μπορείτε να δοκιμάσετε την αντίθεση, τη ρύθμιση εμφάνισης, το ρολόι και τη φάση, την ευκρίνεια, τη βαθμονόμηση γάμμα, τη στάθμη μαύρου, τον λευκό κορεσμό, την κλίση, την αναστροφή, το χρόνο απόκρισης, τη γωνία θέασης, την αναλογία αντίθεσης και τη διάταξη υποσέλιδου.

Υπάρχει και μια δοκιμή στο διαδίκτυο, όπου μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα εργαλεία δοκιμής οθόνης σε απευθείας σύνδεση και σε μια σύνδεση εκτός σύνδεσης που μπορείτε να κάνετε λήψη και να χρησιμοποιήσετε σε έναν υπολογιστή που δεν διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Το EIZO Monitor Test είναι μια άλλη online δοκιμασία παρακολούθησης που είναι παρόμοια με το Lagom.nl.

Εργαλεία βαθμονόμησης επαγγελματικής οθόνης

Ένα από τα πιο γνωστά προγράμματα ελέγχου οθόνης περιλαμβάνει το λογισμικό MonitorTest του Passmark, το οποίο σας δίνει μια πλήρη προβολή διαφόρων δοκιμών. Λειτουργεί με όλες τις ρυθμίσεις αναλύσεων και πολλαπλών ρυθμίσεων οθόνης και υποστηρίζει δοκιμές βρόχου και πάνω από 30 διαφορετικές δοκιμές προτύπων.

Χρησιμοποιήστε το κουμπί ερωτηματικού σε οποιαδήποτε δοκιμή για βοήθεια σχετικά με την κατανόηση του τι πρέπει να αναζητάτε με το MonitorTest. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν μόνο κατά τη διάρκεια της δίκης των 30 ημερών.

Ένα άλλο πρόγραμμα ελέγχου οθόνης (μη ελεύθερο) είναι το DisplayMate. Άλλοι ελεγκτές οθόνης έρχονται με ορισμένους οδηγούς καρτών βίντεο ως δωρεάν λογισμικό, όπως το GeForce της NVIDIA.

Κοινοί όροι παρακολούθησης εξηγούνται

Μερικοί όροι που παρακολουθούν τη χρήση στο μενού ρυθμίσεων τους μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση ή περιττή μνήμη. Ακολουθεί μια γρήγορη εξήγηση των κοινών ρυθμίσεων για τη ρύθμιση της οθόνης σας.