Δημιουργήστε μια γραμματοσειρά Drawn Hand χρησιμοποιώντας το Illustrator και το Fontastic.me

01 του 06

Δημιουργήστε μια γραμματοσειρά Drawn Hand χρησιμοποιώντας το Illustrator και το Fontastic.me

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Σε αυτό το διασκεδαστικό και ενδιαφέρουσα εκμάθηση, θα σας δείξω πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας γραμματοσειρά χρησιμοποιώντας το Illustrator και την online υπηρεσία γραμματοσειράς fontastic.me.

Για να ακολουθήσετε, θα χρειαστείτε ένα αντίγραφο του Adobe Illustrator, αν και αν δεν έχετε αντίγραφο και δεν θέλετε να το αγοράσετε, μπορεί να σας ενδιαφέρει το παρόμοιο φροντιστήριο που χρησιμοποιεί το Inkscape . Το Inkscape είναι μια δωρεάν εναλλακτική λύση για το Illustrator. Όποια εφαρμογή γραμμής γραμμής διανύσματος χρησιμοποιείτε, το fontastic.me προσφέρει την υπηρεσία του εντελώς δωρεάν.

Παρόλο που θα σας δείξω πώς να δημιουργήσετε μια γραμματοσειρά γραμμένη με το χέρι χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία γραμματοσειρών γραμμένη σε χαρτί, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παρόμοιες τεχνικές για την παραγωγή γραμματοσειράς χρησιμοποιώντας γράμματα που έχουν σχεδιαστεί απευθείας στο Illustrator. Εάν χρησιμοποιείτε ένα δισκίο σχεδίασης , αυτό μπορεί να είναι προτιμότερο για εσάς.

Εάν χρησιμοποιείτε μια φωτογραφία, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε στυλό στυλό σκούρου χρώματος για να σχεδιάσετε τα γράμματα και να χρησιμοποιήσετε απλό λευκό χαρτί για μέγιστη αντίθεση. Επίσης, τραβήξτε τη φωτογραφία σας με καλό φωτισμό για να δημιουργήσετε μια φωτογραφία που είναι σαφής και αντίθετη ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολο για το Illustrator να ανιχνεύει μεμονωμένα γράμματα.

Τις επόμενες σελίδες, θα σας καθοδηγήσω στη διαδικασία δημιουργίας της πρώτης σας γραμματοσειράς.

02 του 06

Ανοίξτε ένα κενό έγγραφο

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Το πρώτο βήμα είναι να ανοίξετε ένα κενό αρχείο για να εργαστείτε.

Μεταβείτε στο Αρχείο> Νέο και στο παράθυρο διαλόγου ρυθμίστε το μέγεθος όπως θέλετε. Χρησιμοποιούσα τετραγωνικό μέγεθος σελίδας 500px, αλλά μπορείτε να το ορίσετε όπως επιθυμείτε.

Στη συνέχεια, θα εισαγάγουμε το αρχείο φωτογραφιών στο Illustrator.

03 του 06

Εισαγάγετε τη φωτογραφία του χέρι Drawn Κείμενο

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Εάν δεν έχετε φωτογράφημα χειρόγραφο κείμενο για να εργαστείτε από, μπορείτε να κατεβάσετε το ίδιο αρχείο που έχω χρησιμοποιήσει για αυτό το σεμινάριο.

Για να εισαγάγετε το αρχείο, μεταβείτε στο Αρχείο> Τοποθετήστε και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο σημείο όπου βρίσκεται η φωτογραφία σας με κείμενο που έχει τραβηχτεί με το χέρι. Κάντε κλικ στο κουμπί Τοποθετήστε και θα δείτε ότι η φωτογραφία εμφανίζεται στο έγγραφό σας.

Τώρα μπορούμε να εντοπίσουμε αυτό το αρχείο για να μας δώσουμε διανυσματικές επιστολές.

04 του 06

Παρακολουθήστε τη φωτογραφία των χεριών γραμμένων γραμμάτων

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Η ανίχνευση των γραμμάτων είναι πολύ απλή.

Απλά πηγαίνετε στο Object> Live Trace> Make and Expand και μετά από λίγα λεπτά, θα δείτε ότι όλα τα γράμματα έχουν τοποθετηθεί πάνω από νέες εκδόσεις γραμμής διανύσματος. Λιγότερο εμφανές είναι το γεγονός ότι θα περιβληθούν από ένα άλλο αντικείμενο που αντιπροσωπεύει το φόντο της φωτογραφίας. Πρέπει να διαγράψουμε το αντικείμενο φόντου, μεταβείτε στο Object> Ungroup και, στη συνέχεια, κάντε κλικ οπουδήποτε έξω από το ορθογώνιο πλαίσιο οριοθέτησης για να αποεπιλέξετε τα πάντα. Τώρα κάντε κλικ κοντά, αλλά όχι σε, ένα από τα γράμματα και θα πρέπει να δείτε ότι επιλέγεται το ορθογώνιο φόντο. Απλά πατήστε το πλήκτρο Delete στο πληκτρολόγιό σας για να το αφαιρέσετε.

Αυτό αφήνει όλα τα μεμονωμένα γράμματα, ωστόσο, εάν κάποια από τα γράμματα σας περιέχει περισσότερα από ένα στοιχεία, θα πρέπει να τα ομαδοποιήσετε. Όλα τα γράμματα μου περιέχουν περισσότερα από ένα στοιχεία, οπότε έπρεπε να τα συγκεντρώσω όλα. Αυτό γίνεται κάνοντας κλικ και σύροντας μια καμπύλη επιλογής που περιλαμβάνει όλα τα διαφορετικά μέρη μιας επιστολής και μετά πηγαίνετε στο Object> Group.

Τώρα θα μείνετε με όλες τις ξεχωριστές επιστολές σας και στη συνέχεια θα τις χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε τα μεμονωμένα αρχεία SVG που πρέπει να δημιουργήσουμε μια γραμματοσειρά στο fontastic.me.

Σχετικά: Χρήση της Live Trace στο Illustrator

05 του 06

Αποθηκεύστε μεμονωμένα γράμματα ως αρχεία SVG

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Δυστυχώς, το Illustrator δεν σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε πολλαπλούς πίνακες σε μεμονωμένα αρχεία SVG, οπότε κάθε γράμμα πρέπει να αποθηκευτεί χειροκίνητα ως ξεχωριστό αρχείο SVG.

Πρώτα, επιλέξτε και σύρετε όλα τα γράμματα, ώστε να μην τοποθετήσουν πάνω από το πίνακα τέχνης. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το πρώτο γράμμα στον πίνακα γραφικών και επανατοποθετήστε το για να γεμίσετε τον πίνακα γραφικών σύροντας μία από τις λαβές σύρετε στη γωνία. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift ενώ το κάνετε για να διατηρήσετε τις ίδιες αναλογίες.

Όταν τελειώσετε, μεταβείτε στο Αρχείο> Αποθήκευση ως και στο παράθυρο διαλόγου, αλλάξτε το αναπτυσσόμενο μενού SVG (SVG) στο SVG (SVG), δώστε στο αρχείο ένα νόημα και κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση. Τώρα μπορείτε να διαγράψετε αυτό το γράμμα και να τοποθετήσετε και να αλλάξετε ξανά το επόμενο στον πίνακα γραφικών. Ξανά κάνετε Αποθήκευση ως και συνεχίστε μέχρι να αποθηκεύσετε όλες τις επιστολές σας.

Τέλος, πριν συνεχίσετε, αποθηκεύστε ένα κενό πίνακα γραφικών έτσι ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για ένα χαρακτήρα διαστήματος. Ίσως θελήσετε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο αποθήκευσης σημείων στίξης και μικρών εκδόσεων των επιστολών σας, αλλά δεν έχω ενοχλήσει για αυτό το σεμινάριο.

Με αυτά τα ξεχωριστά αρχεία επιστολών SVG έτοιμα, μπορείτε να κάνετε το επόμενο βήμα για να δημιουργήσετε τη γραμματοσειρά σας μεταφορτώνοντάς τα στο fontastic.me. Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο για να δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε το fontastic.me για να ολοκληρώσετε τη γραμματοσειρά σας: Δημιουργήστε μια γραμματοσειρά χρησιμοποιώντας το Fontastic.me

06 του 06

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα "Εξαγωγή νέου ενεργητικού" στο Adobe Illustrator CC 2017

Η δημιουργία SVG μειώνεται σε μια ροή εργασίας με κλικ και σύρσιμο με τον νέο πίνακα Εξαγωγή περιουσιακών στοιχείων στο Adobe Illustrator CC 2017.

Η τρέχουσα έκδοση του Adobe Illustrator περιέχει ένα νέο πίνακα που σας επιτρέπει να τοποθετήσετε όλα τα σχέδιά σας σε ένα artboard και να τα εξάγετε ως μεμονωμένα έγγραφα SVG. εδώ είναι πώς:

  1. Επιλέξτε Παράθυρο> Εξαγωγή περιουσιακού στοιχείου για να ανοίξετε τον πίνακα Εξαγωγή περιουσιακών στοιχείων.
  2. Επιλέξτε ένα ή όλα τα γράμματα και σύρετέ τα στον πίνακα. Θα εμφανιστούν όλα ως μεμονωμένα στοιχεία.
  3. Κάντε διπλό κλικ στο όνομα του αντικειμένου στον πίνακα και μετονομάστε το. Κάντε αυτό για όλα τα στοιχεία του πίνακα.
  4. Επιλέξτε τα στοιχεία για εξαγωγή και επιλέξτε το SVG από το αναπτυσσόμενο μενού.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Εξαγωγή.