Πώς να επικυρώσετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα σενάριο PHP

Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: εύκολο στη δημιουργία, δύσκολο να πληκτρολογήσετε.

Πολλά μπορεί να πάνε στραβά. Πολλά μπορούν να φαίνονται όλα λάθος και να είναι καλά. Πολλά μπορούν να φαίνονται σωστά και να μην λειτουργούν καθόλου.

Η λήψη των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συλλέγετε - για ένα ενημερωτικό δελτίο, για παράδειγμα, ή για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης - για να συμμορφωθεί τουλάχιστον με τα πρότυπα (αν δεν διασφαλιστεί) είναι, φυσικά, κρίσιμη και εξαιρετικά δύσκολη.

Ευτυχώς, η PHP (5 και αργότερα) έρχεται με ένα εύχρηστο σύνολο λειτουργιών και φίλτρων που κάνουν τη δοκιμή για την εγκυρότητα της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ένα γρήγορο.

Επικυρώστε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα σενάριο PHP

Για να επικυρώσετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ορθότητα (δεν ελέγχετε αν η διεύθυνση λειτουργεί και διαβάζει πραγματικά) στην PHP:

FILTER_VALIDATE_EMAIL Προειδοποίηση επικύρωσης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου PHP

Λάβετε υπόψη ότι η FILTER_VALIDATE_EMAIL θα επικυρώσει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχουν τομείς και τομείς ανώτατου επιπέδου που δεν υπάρχουν. Αν θέλετε να αποφύγετε αυτά, μπορείτε να δοκιμάσετε τομείς ανωτάτου επιπέδου που έχουν μήκος μεγαλύτερο από 4 χαρακτήρες (που θα λανθασμένα πετάξουν το ".museum") ή για ονόματα τομέα που έχουν μήκος 2 χαρακτήρων domains) ή έναν από τους γνωστούς τομείς ανώτατου επιπέδου (οι οποίοι θα πρέπει να ενημερώσετε καθώς αλλάζει η λίστα).

Το FILTER_VALIDATE_EMAIL θα μπλοκάρει εσφαλμένα σε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μεγάλα ονόματα τομέα (64 ή περισσότερους χαρακτήρες) και σε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με διακεκομμένους χαρακτήρες (όπως "εμένα" στο @ example.com). όπως η php-email-address-validation.

FILTER_VALIDATE_EMAIL Παραδείγματα επικύρωσης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Υποθέτοντας ότι το $ email_address κρατά τη διεύθυνση που θα ελεγχθεί, μπορείτε να δοκιμάσετε την εγκυρότητά του χρησιμοποιώντας:

Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατευθείαν από τη φόρμα ιστού (υποθέτοντας ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καταγράφηκε σε πεδίο με το όνομα "email"):