Μπορεί ένα δίκτυο οικίας να μοιράζεται δύο συνδέσεις στο Internet;

Το Multihoming επιτρέπει δύο διαφορετικές συνδέσεις στο διαδίκτυο μέσω δικτύου

Οι διαμορφώσεις πολλαπλών λειτουργιών επιτρέπουν σε ένα τοπικό δίκτυο να μοιράζεται πολλές συνδέσεις σε εξωτερικά δίκτυα, όπως το διαδίκτυο. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να χρησιμοποιούν το οικιακό δίκτυό τους για να μοιράζονται δύο συνδέσεις στο διαδίκτυο για αυξημένη ταχύτητα και αξιοπιστία. Υπάρχουν πολλές επιλογές για την κοινή χρήση δύο συνδέσεων στο διαδίκτυο σε ένα οικιακό δίκτυο. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να ρυθμιστούν και συχνά περιορίζονται σε λειτουργικότητα.

Ευρυζωνικοί δρομολογητές πολλαπλών λειτουργιών

Η πιο άμεση μέθοδος για τη χρήση δύο συνδέσεων Internet υψηλής ταχύτητας σε ένα οικιακό δίκτυο είναι η εγκατάσταση ενός δρομολογητή ειδικά σχεδιασμένου για αυτό το σκοπό. Οι δρομολογητές πολλαπλών λειτουργιών διαθέτουν δύο ή περισσότερες διεπαφές WAN για συνδέσεις στο διαδίκτυο. Αντιμετωπίζουν αυτόματα τις πτυχές της αποτυχίας και της εξισορρόπησης φορτίου της κοινής χρήσης σύνδεσης.

Ωστόσο, αυτά τα high-end προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για χρήση από τις επιχειρήσεις και όχι από τους ιδιοκτήτες σπιτιού και μπορεί να είναι πολύπλοκα στη δημιουργία. Λόγω των εγγενών γενικών εξόδων που σχετίζονται με τη διαχείριση τέτοιων συνδέσεων, τα προϊόντα αυτά ενδέχεται να μην λειτουργούν όπως ελπίζονταν. Είναι επίσης πολύ πιο ακριβά από τους συμβατικούς δρομολογητές οικιακού δικτύου.

Διπλασιάστε την ευχαρίστηση

Η εγκατάσταση δύο δρομολογητών ευρυζωνικού δικτύου - κάθε φορά με τη δική του συνδρομή στο διαδίκτυο - σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε και τις δύο συνδέσεις ταυτόχρονα, αλλά μόνο σε διαφορετικούς υπολογιστές. Οι συνηθισμένοι δρομολογητές του οικιακού δικτύου δεν παρέχουν κανένα μηχανισμό για τον συντονισμό της ανταλλαγής εύρους ζώνης δικτύου μεταξύ τους.

Broadband MultiHoming χωρίς δρομολογητή

Τα άτομα με τεχνική τεχνογνωσία ενδέχεται να είναι διατεθειμένα να κατασκευάσουν το δικό τους σύστημα πολλαπλών λειτουργιών υψηλής ταχύτητας στο σπίτι χωρίς να αγοράσουν δρομολογητή. Αυτή η προσέγγιση απαιτεί να εγκαταστήσετε δύο ή περισσότερους προσαρμογείς δικτύου σε έναν υπολογιστή και να αναπτύξετε δέσμες ενεργειών λογισμικού που να διαχειρίζονται τις λεπτομέρειες της δρομολόγησης και της διαμόρφωσης δικτύου. Χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται σύνδεση NIC , μπορείτε να συγκεντρώσετε το εύρος ζώνης των ταυτόχρονων συνδέσεων στο διαδίκτυο.

Πολλαπλές συνδέσεις δικτύου μέσω τηλεφώνου

Η έννοια των πολλαπλών συνδέσεων οικιακών δικτύων υπήρξε από τις πρώτες ημέρες του διαδικτύου. Η κλήση πολλαπλών συσκευών των Microsoft Windows XP, για παράδειγμα, συνδυάζει αποτελεσματικά δύο συνδέσεις μόντεμ μέσω τηλεφώνου σε μία, αυξάνοντας τη συνολική ταχύτητα σύνδεσης στο Internet σε σύγκριση με ένα μόνο μόντεμ . Οι τεχνικοί συχνά αποκαλούσαν αυτή τη διαμόρφωση μοντέλου κυνηγετικού όπλου ή διαμόρφωση μόντεμ.

Μερικές λύσεις MultiHoming

Τα λειτουργικά συστήματα δικτύου όπως τα Microsoft Windows και το Mac OS X περιέχουν περιορισμένη υποστήριξη πολλαπλών λειτουργιών. Αυτά παρέχουν κάποιες βασικές δυνατότητες κοινής χρήσης μέσω διαδικτύου χωρίς να απαιτούν ακριβό υλικό ή βαθιά τεχνική κατανόηση.

Για παράδειγμα, με το Mac OS X μπορείτε να ρυθμίσετε πολλές συνδέσεις στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής ταχύτητας και της τηλεφωνικής κλήσης, και το λειτουργικό σύστημα να αποτυγχάνει αυτόματα από το ένα στο άλλο, εάν παρουσιαστεί βλάβη σε μια διεπαφή ή την άλλη. Ωστόσο, αυτή η επιλογή δεν υποστηρίζει καμία εξισορρόπηση φορτίου ή επιχειρεί να συγκεντρώσει το εύρος ζώνης δικτύου μεταξύ των συνδέσεων στο διαδίκτυο.

Τα Microsoft Windows σάς επιτρέπουν να ρυθμίσετε ένα παρόμοιο επίπεδο πολλαπλών λειτουργιών σε ένα οικιακό δίκτυο. Οι παλαιότερες εκδόσεις των Windows απαιτούσαν να εγκαταστήσετε δύο ή περισσότερους προσαρμογείς δικτύου στον υπολογιστή για να επωφεληθείτε από τη λειτουργία πολλαπλών λειτουργιών, αλλά τα Windows XP και οι νεότερες εκδόσεις επιτρέπουν τη ρύθμιση της υποστήριξης χρησιμοποιώντας μόνο τον προεπιλεγμένο προσαρμογέα.