Το Dark Web μπορεί να γίνει πραγματικά για ασφαλέστερους δρόμους

Μια συνέντευξη με τον Joe Nedelec και τον Bill Mackey του Πανεπιστημίου του Cincinnati

Ο καθηγητής Joe Nedelec και ο μεταπτυχιακός φοιτητής εγκληματολογίας, Bill Mackey, ερευνούν το Dark Web ως εξέλιξη του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Η δουλειά τους στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati είναι πολύ νέα και θέτει μερικά ενδιαφέροντα ερωτήματα για το πώς εξελίσσεται το εγκληματικό μυαλό.

About.com συνέντευξη Joe και ο Bill για το Dark Web . Το αντίγραφο της συνέντευξης είναι παρακάτω.

01 από 05

Το Dark Web μπορεί να οδηγήσει ακούσια σε ασφαλέστερους δρόμους

Ο σκοτεινός ιστός μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε λιγότερο έγκλημα στο δρόμο. Σχεδίαση KTS / Getty

About.com: Καθηγητής Nedelec: ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με το Dark Web και το online λαθρεμπόριο που συμβάλλει στη μείωση του φυσικού εγκλήματος στην κοινότητα;

Καθ. Nedelec: Το Dark Web είναι μια συναρπαστική πτυχή του Διαδικτύου. παρέχει ανωνυμία με τρόπο απαράμιλλο από τον «κανονικό» ή «επιφανειακό» ιστό - ακόμη και το νόμισμα που απασχολείται από όσους ασχολούνται με το εμπόριο στο Dark Web είναι εντελώς ανιχνεύσιμο. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια μεγάλη κακοποίηση σε απευθείας σύνδεση συμπεριφορά που εμφανίζεται στο Dark Web (ή πιο συγκεκριμένα, το σκοτεινό δίχτυ), συμπεριλαμβανομένης της πώλησης και της αγοράς παράνομων ουσιών, όπως τα παράνομα ναρκωτικά. Η παροχή μιας πλατφόρμας για την εμπορία ναρκωτικών είναι σίγουρα μια αρνητική πτυχή του Dark Web. ωστόσο, ο συνάδελφός μου Bill Mackey (ένας απόφοιτος εδώ στο UC) και αναρωτήθηκα αν οι διαπραγματεύσεις για τα ναρκωτικά που διεξάγονται στο Dark Web έχουν οδηγήσει σε έναν ασφαλέστερο τρόπο διεξαγωγής τέτοιων επιχειρήσεων. Στο δρόμο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μια συμφωνία ναρκωτικών μπορεί να γίνει άσχημη γρήγορα (σκεφτείτε Scarface). Όμως, οι συμφωνίες που γίνονται online πραγματοποιούνται μέσω ενός διαμεσολαβητή που εξασφαλίζει ότι ο αγοραστής λαμβάνει το προϊόν του και ο πωλητής λαμβάνει την πληρωμή του. Επιπλέον, ο διαμεσολαβητής (συνήθως μια πλατφόρμα σε μορφή φόρουμ) επιτρέπει την ανατροφοδότηση των ρυθμιζόμενων χρηστών για τους μελλοντικούς αγοραστές και πωλητές - σκέφτεστε Amazon.com, αλλά για παράνομα προϊόντα. Επιπλέον, ο αγοραστής και ο πωλητής δεν έχουν ιδέα ποιος είναι ο άλλος και ως εκ τούτου είναι ουσιαστικά (δεν υπάρχει λογοπαίγνιο που προορίζεται) αδύνατο για μια δολοφονία ή επίθεση να συμβεί κατά τη διάρκεια μιας συναλλαγής. Έτσι, ο Bill και εγώ θεωρήσαμε ότι οι συμφωνίες για τα ναρκωτικά που ολοκληρώθηκαν στο διαδίκτυο μέσω του Dark Web ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τη βία που σχετίζεται με το εμπόριο ναρκωτικών χωρίς σύνδεση / στο δρόμο. Αυτή η δυναμική θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλα παράνομα αντικείμενα όπως πυροβόλα όπλα, εκρηκτικά ή παράνομα παραγόμενα αντικείμενα. Σε αυτό το σημείο, είναι απλώς μια ιδέα ότι ο Bill και εγώ συζητήσαμε και όχι μια δοκιμασμένη υπόθεση. Αλλά, νομίζουμε ότι η λογική είναι καλή.

02 του 05

Ο σκοτεινός ιστός δεν θα οδηγήσει σε περισσότερο λευκό εγκλήμα κολάρο;

Ο σκοτεινός ιστός δεν θα οδηγήσει σε πιο λευκό έγκλημα. Πηγή εικόνας / Getty

About.com: Δεν θα το Dark Web αύξηση του αριθμού των κλεμμένων πιστωτικών καρτών και άλλων εγκλημάτων λευκού κολάρο;

Ο καθηγητής Nedelec: Είναι δύσκολο να απαντηθεί αυτό το ερώτημα, καθώς η βασική γραμμή αυτών των συμπεριφορών είναι άγνωστη. Στην εγκληματολογία υπάρχει μια έννοια που ονομάζεται «Dark Image of Crime» (δεν έχει καμία σχέση με την ονοματολογία του Dark Web), η οποία αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά από τον Adolphe Quetelet στη δεκαετία του 1800. Ουσιαστικά, αναφέρεται σε όλο το έγκλημα που συμβαίνει που δεν αναφέρεται ή δεν έχει εντοπιστεί. Οι εγκληματολόγοι αναγνωρίζουν ότι ορισμένα είδη εγκλημάτων είναι πιθανότερο να αναφερθούν και / ή να ανιχνευθούν από άλλα (π.χ. ανθρωποκτονίες έναντι μικρής κλοπής). Οι μελετητές που ασχολούνται με το έγκλημα των λευκών κολάρων έχουν αναγνωρίσει εδώ και καιρό ότι η σκοτεινή μορφή του εγκλήματος λευκού κολάρου είναι σημαντική, ειδικά σε σύγκριση με το έγκλημα του δρόμου. Έτσι, είναι δύσκολο να πούμε αν ο Dark Web θα επηρεάσει το έγκλημα του λευκού κολάρου με τέτοιο τρόπο. Αν ήμουν όμως εικασία, δεν νομίζω ότι το σκοτεινό δίκτυο θα οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των κλοπών πιστωτικών καρτών ή άλλων εγκλημάτων λευκού κολάρου για λίγους λόγους. Πρώτον, ο Dark Web εξακολουθεί να αποτελεί το πεδίο αρμοδιότητας όσων εξοικειώνονται με την πλοήγηση πέρα ​​από τον επιφανειακό ιστό (με άλλα λόγια, υπάρχει μια διαδικασία επιλογής που περιορίζει τη συμπερίληψη ενός τμήματος του εγκληματικού στοιχείου). Ωστόσο, οι εμπειρογνώμονες ψηφιακής ασφάλειας έχουν σημειώσει ότι - στο βαθμό που μπορούν να εντοπιστούν - η επισκεψιμότητα στο σκοτεινό ιστό (π.χ. χρήση Tor) έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία πέντε χρόνια. Κάποιος θα μπορούσε ασφαλώς να υποθέσει ότι ένα μέρος αυτής της αύξησης θα μπορούσε να οφείλεται στη διανομή του τεράστιου αριθμού των πιστωτικών καρτών και των προσωπικών πληροφοριών που προέκυψαν από τις πολυάριθμες παραβιάσεις δεδομένων που σημειώθηκαν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Δεύτερον, υπάρχουν και αρκετοί «επιφανειακοί» ιστότοποι που κυκλοφορούν κλεμμένες κάρτες. Τέτοιες τοποθεσίες είναι εξαιρετικά κινητές, συχνά αλλάζουν τοποθεσίες διακομιστών για να αποφύγουν την επιβολή του νόμου (φυσικά αυτό δεν απαιτεί φυσική κίνηση). Στο προηγούμενο σημείο μου, ο Bill και εγώ θεωρούμε αυτούς τους πιο εύκολα προσβάσιμους ιστότοπους ως μια αγορά για όσους δεν έχουν την τεχνογνωσία να περιηγηθούν στο σκοτεινό ιστό, αλλά με την προτίμηση να αναζητήσουν ηλεκτρονικές εγκληματικές δυνατότητες. Ωστόσο, για να προχωρήσουμε πέρα ​​από τις εικασίες, χρειάζεται να αυξηθεί το ποσό της έρευνας στον τομέα αυτό. Έτσι ο Bill και ελπίζουμε να απομακρυνθούμε λίγο από την ουσιαστική σκοτεινή μορφή του online εγκλήματος.

03 του 05

Πώς διερευνάται ο σκοτεινός ιστός και η παράνομη συμμετοχή του;

Πώς ερευνάτε το Dark Web ;. Dazeley / Gety

About.com: Πώς σχεδιάζετε να προσεγγίσετε αυτό το είδος έρευνας; Έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο πριν;

Καθ. Nedelec: Έχουμε συζητήσει μαζί με τον Bill κάποιους πιθανούς τρόπους διερεύνησης των ιδεών μας. Όπως και η διεξαγωγή έρευνας για το off-line ή το έγκλημα στο δρόμο, όσοι ασχολούνται με αντικοινωνικές συμπεριφορές δεν είναι συνήθως ενθουσιασμένοι να μιλάνε με άλλους για αυτό. Οι άνθρωποι που απασχολούν το Dark Web για να κάνουν παράνομες συμπεριφορές το κάνουν ακριβώς λόγω της ανωνυμίας που προσφέρουν. Ωστόσο, το σπουδαίο πράγμα για τη διεξαγωγή έρευνας σε απευθείας σύνδεση δραστηριότητας είναι ότι υπάρχουν εγγραφές - του ενός ή του άλλου είδους - διαθέσιμες για όσους γνωρίζουν πώς να τα αναζητήσουν. Έτσι μπορούμε να μελετήσουμε ορισμένες πτυχές του Dark Web, καθώς σχετίζονται με την εγκληματολογία, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οι ερευνητές μελετούν εφημερίδες, Twitter ή Facebook (π.χ. αναλύσεις περιεχομένου). Έχουμε επίσης εξετάσει το ενδεχόμενο να επικοινωνήσουμε με τους σκοτεινούς χρήστες να αποκτήσουν τις αντιλήψεις τους σχετικά με την εμπορία ναρκωτικών στο διαδίκτυο, για παράδειγμα, πριν και μετά τη συμμετοχή τους στο Dark Web, αλλά πρέπει ακόμα να εξετάσουν το ευρύ φάσμα των υλικοτεχνικών προκλήσεων.

Από γνώση μας, καμία έρευνα δεν έχει εφαρμόσει μια κρινολογική ανάλυση στο Dark Web με τους τρόπους που σκεφτόμαστε. Η πλειοψηφία των ερευνών σε αυτόν τον τομέα μέχρι σήμερα έχει επικεντρωθεί στα είδη δραστηριοτήτων που εμφανίζονται σε απευθείας σύνδεση και όχι τόσο πολύ έχει συνδέσει αυτές τις δραστηριότητες με τα συστατικά της εκτός σύνδεσης κοινωνίας. Το Διαδίκτυο θεωρείται συχνά ως μια εντελώς ξεχωριστή οντότητα αποσυνδεδεμένη από τον κόσμο εκτός σύνδεσης, η οποία είναι βεβαίως αληθινή. Ωστόσο, υπάρχει μια αμοιβαία σχέση μεταξύ των δύο κόσμων που δημιουργεί μια πλούσια περιοχή ερευνητικού δυναμικού που ελπίζουμε να διερευνήσει.

04 του 05

Ο σκοτεινός ιστός είναι εδώ για να μείνει;

Είναι ο σκοτεινός ιστός εδώ για να μείνει ;. Dazeley / Getty

About.com: Πιστεύετε ότι ο Dark Web είναι εδώ για να μείνει; Ή μήπως πρόκειται να εξελιχθεί σε άλλες μορφές με την πάροδο του χρόνου;

Ο καθηγητής Nedelec: Ο σκοτεινός ιστός και όλοι οι διάφοροι βαθμοί του «σκοταδιού» (από το έργο Tor στο δρόμο του μεταξιού και βαθύτερα) είναι μια απίστευτη οντότητα. Είναι ενδιαφέρον ότι δημιουργήθηκε αρχικά από την κυβέρνηση (τόσο το ναυτικό ερευνητικό εργαστήριο όσο και το τμήμα άμυνας) για να επιτρέψει την ιδιωτική αποθήκευση και τη μετάδοση της στρατιωτικής νοημοσύνης. Τελικά, έγινε ανοικτού κώδικα και τα σύγχρονα περιεχόμενα και τα εργαλεία πλοήγησης (όπως ο browser του Tor) το έκαναν στην κοινότητα σήμερα. Είμαι δύσκολο να σκεφτώ ένα αναλογικό εκτός σύνδεσης που από τη μία πλευρά επιτρέπει τόσο πολλά μεγάλα πράγματα, όπως ανώνυμα μέσα για τους καταπατητές ή τα πολιτικά διωκόμενα άτομα, να αγωνιστούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα - όπως στη Μέση Ανατολή και την Κίνα - και από την άλλη πλευρά παρέχει μια παγκόσμια πλατφόρμα για τη διανομή της παιδικής πορνογραφίας και των παράνομων ουσιών, τη διαφήμιση των υπηρεσιών hitman-for-hire και πολλές άλλες κατακριτέες πτυχές της ανθρώπινης κατάστασης.

Οι πρώτοι υιοθετώντες του σκοτεινού ιστού το είδαν ως το τελευταίο προπύργιο της αληθινής ιδιωτικότητας στον κόσμο μας όλο και περισσότερο ελεγχόμενο - και αυτό το συναίσθημα δεν έχει αλλάξει. Υπάρχει λοιπόν ένα ισχυρό κίνητρο για τη διατήρηση των δυνατοτήτων βελτίωσης της προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Ομοίως, καθώς οι κυβερνήσεις και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου προσπαθούν να βρουν τρόπους να σπάσουν την ασπίδα της ανωνυμίας στον σκοτεινό ιστό, είναι πιθανόν όσοι θέλουν να παραμείνουν κρυμμένοι θα αναπτύξουν άλλους τρόπους. Όπως και σε άλλες πτυχές του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, υπάρχει μια συνεχής τεχνική κούρσα εξοπλισμών μεταξύ εκείνων που ασχολούνται με την ανίχνευση και εκείνων που εμπλέκονται στην απόκρυψη. Μέχρι στιγμής, το Dark Web έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα απίστευτο κρύβος.

05 του 05

Πώς μπορώ να βρω τον σκοτεινό ιστό;

Ο καθηγητής Joe Nedelec στο U του C. Joe Nedelec

Ενώ το About.com δεν εκνευρίζει την αγορά και πώληση του λαθρεμπορίου, υποστηρίζουμε τις ελευθερίες του πολίτη της δημοκρατίας και της διαδικτυακής έκφρασης.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο δίκτυο κρεμμυδιών TOR, υπάρχει εδώ ένα πρόγραμμα περιήγησης για το πρόγραμμα περιήγησης.

Για να βρείτε τους διάφορους ιστότοπους και υπηρεσίες στο Dark Web, θα πρέπει να ασκήσετε και να κάνετε κάποια έρευνα. Εδώ είναι 3 σελίδες subreddit που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την εύρεση υπηρεσιών Dark Web.

http://www.reddit.com/r/onions/

http://www.reddit.com/r/Tor

http://www.reddit.com/r/deepweb

Εάν θέλετε να έρθετε σε επαφή με τον καθηγητή εγκληματολογίας Joe Nedelec, μπορείτε να τον φτάσετε μέσω της ιστοσελίδας της διδασκαλίας του στο U του Cincinnati.