Τι είναι το "Μη παρακολουθείτε" και πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Έχετε ψάξει ποτέ για ένα προϊόν στο Amazon ή σε κάποιο άλλο site και στη συνέχεια επισκεφθήκατε ένα άλλο site και παρατηρήσατε ότι με κάποια παράξενη σύμπτωση, το ακριβές αντικείμενο που αναζητούσα διαφημίζεται σε ένα εντελώς διαφορετικό ιστότοπο σαν να διάβαζε κάπως το μυαλό σας και ήξερε ότι μπορεί να το ψάχνεις;

Είναι ένα ανατριχιαστικό συναίσθημα, γιατί βαθιά γνωρίζετε ότι δεν θα μπορούσε να είναι σύμπτωση. Συνειδητοποιείτε ξαφνικά ότι οι διαφημιζόμενοι σας παρακολουθούν από τοποθεσία σε ιστότοπο και προσαρμόζουν τις διαφημίσεις που παρουσιάζουν σε εσάς, με βάση αυτό που αναζητήσατε σε άλλους ιστότοπους και χρησιμοποιώντας άλλες πληροφορίες που συγκέντρωσαν απευθείας από εσάς ή αναλύοντας τα δεδομένα συμπεριφοράς σας.

Η διαφημιστική συμπεριφορά στο διαδίκτυο είναι μεγάλη επιχείρηση και υποστηρίζεται από μηχανισμούς παρακολούθησης όπως cookies και άλλες μεθόδους.

Όπως και στην περίπτωση των μη τηλεφωνικών καταλόγων, οι ομάδες υπεράσπισης της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών πρότειναν το "Do not Track" ως προτίμηση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ώστε να επιτρέπεται στους καταναλωτές να καθορίζουν σε επίπεδο περιηγητή, ώστε να μπορούν να επισημαίνουν ότι δεν επιθυμούν να παρακολουθούνται που στοχεύουν οι έμποροι στο διαδίκτυο και άλλοι.

Το 'Do Not Track' είναι μια απλή ρύθμιση που άρχισε να διατίθεται στα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης ιστού το 2010. Αυτή η ρύθμιση είναι ένα πεδίο κεφαλίδας http που παρουσιάζεται από το πρόγραμμα περιήγησης ενός χρήστη σε ιστότοπους που περιηγούνται στο Internet. Η κεφαλίδα DNT επικοινωνεί με διακομιστές ιστού ότι ένας χρήστης επισκέπτεται μία από τις ακόλουθες τρεις τιμές:

Επί του παρόντος δεν υπάρχει νόμος που να υποχρεώνει τους διαφημιζόμενους να συμμορφώνονται με τις επιθυμίες του χρήστη, αλλά οι ιστότοποι ενδέχεται να επιλέξουν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες του χρήστη να μην τις παρακολουθήσουν με βάση την τιμή που έχει οριστεί σε αυτό το πεδίο. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε έρευνες για να δείτε ποιες τοποθεσίες τιμούν το "Do not Track" εξετάζοντας το απόρρητο του συγκεκριμένου ιστότοπου ή τη συγκεκριμένη πολιτική του "Να μην ακολουθήσει".

Για να ορίσετε το & # 39; Δεν παρακολουθείτε & # 39; Τιμή Προτιμήσεων:

Στο Mozilla Firefox :

  1. Κάντε κλικ στο μενού "Εργαλεία" ή κάντε κλικ στο εικονίδιο Μενού στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  2. Επιλέξτε "Επιλογές" ή κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι "Επιλογές".
  3. Επιλέξτε την καρτέλα μενού "Απόρρητο" από το αναδυόμενο παράθυρο "Επιλογές".
  4. Εντοπίστε την ενότητα παρακολούθησης στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε την επιλογή "Πείτε στους ιστότοπους που δεν θέλω να παρακολουθώ".
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί "OK" στο κάτω μέρος του αναδυόμενου παραθύρου επιλογών.

Στο Google Chrome :

  1. Στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης, κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού χρωμίου.
  2. Επιλέξτε "Ρυθμίσεις".
  3. Κάντε κλικ στο "Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων" από το κάτω μέρος της σελίδας.
  4. Εντοπίστε την ενότητα "Απόρρητο" και ενεργοποιήστε την επιλογή "Να μην παρακολουθήσετε".

Στον Internet Explorer :

  1. Κάντε κλικ στο μενού "Εργαλεία" ή κάντε κλικ στο εικονίδιο εργαλείου στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή μενού "Επιλογές Internet" (που βρίσκεται κοντά στο κάτω μέρος του αναπτυσσόμενου μενού).
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα μενού "Για προχωρημένους" στην επάνω δεξιά γωνία του αναδυόμενου μενού.
  4. Στο μενού ρυθμίσεων, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα "Ασφάλεια".
  5. Επιλέξτε το πλαίσιο που δηλώνει "Αποστολή μην παρακολουθήσετε αιτήματα σε ιστότοπους που επισκέπτεστε στον Internet Explorer.

Στην Apple Safari :

  1. Από το αναπτυσσόμενο μενού Safari, επιλέξτε "Προτιμήσεις".
  2. Κάντε κλικ στο "Απόρρητο".
  3. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου με την ετικέτα "Ρωτήστε τους ιστότοπους να μην με παρακολουθούν".