Alienware X51 R3 (2015)

Ενημερωμένη επιτραπέζια επιφάνεια παιχνιδιών με χρήση επεξεργαστή πυρήνα Intel 6ης γενιάς

Μετά από πολλά χρόνια παραγωγής του επιτυχημένου λεπτού συστήματος, η Alienware αποφάσισε να επιστρέψει την επιφάνεια εργασίας X51 υπέρ των μικρότερων συστημάτων τύπου Alpha κονσόλας. Αν ψάχνετε για ένα συμπαγές σύστημα τυχερών παιχνιδιών, φροντίστε να δείτε τους καλύτερους προσωπικούς υπολογιστές μικρού μεγέθους για κάποιες πιο τρέχουσες επιλογές.

Η κατώτατη γραμμή

Η Dell έχει κάνει κάποιες σημαντικές βελτιώσεις στην λεπτή επιφάνεια εργασίας του Alienware X51 R3, η οποία βοηθάει στην αύξηση της απόδοσης και επιτρέπει μεγαλύτερη μακροζωία με πρόσθετες δυνατότητες επέκτασης. Το σύστημα είναι ένα συμπαγές σύστημα παιχνιδιών μικρού μεγέθους που προσφέρει εξαιρετικό gaming ενώ μειώνει την παραγωγή θορύβου σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Αναθεώρηση - Alienware X51 R3 (2015)

Η λεπτή επιφάνεια εργασίας X51 του Alienware είναι ένα εξαιρετικό σύστημα γραφικών για όσους αναζητούν να τοποθετήσουν έναν επιτραπέζιο υπολογιστή σε ένα μικρό χώρο ή ένα σαλόνι. Η τελευταία έκδοση του συστήματος R3 διατηρεί τον ίδιο βασικό σχεδιασμό και σχήμα με το προηγούμενο μοντέλο, το οποίο εξακολουθεί να πωλείται ως επιλογή εισόδου. Παρόλο που δεν είναι τόσο μικρό όσο κάποια από τα νεότερα συστήματα παιχνιδιών μικρού μεγέθους, εξακολουθεί να είναι πολύ καλά σχεδιασμένο και με ιδιαίτερη έμφαση στο φωτισμό AlienFX που μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε χρώμα θέλετε. Δυστυχώς, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος εξακολουθεί να περιέχεται σε εξωτερικό τσιμεντοκλίμα αντί να ενσωματωθεί εσωτερικά, πράγμα που συνέβη από τότε που εισήχθη για πρώτη φορά.

Η μεγάλη ενημέρωση είναι στη μητρική πλακέτα και στον επεξεργαστή για το Alienware X51 R3. Το σύστημα χρησιμοποιεί πλέον τους τελευταίους επεξεργαστές Intel 6ης γενιάς ή Skylake με το chipset Z170. Για τον επεξεργαστή, χρησιμοποιεί τον τετραπλού επεξεργαστή Intel Core i7-6700K. Αυτή είναι η υψηλότερη από τη νέα γενιά επεξεργαστών και παρέχει εξαιρετικό επίπεδο απόδοσης. Είναι ρολόι ξεκλείδωτη που σημαίνει ότι μπορεί να υπερχρεωθεί . Η Dell έχει επίσης αναβαθμίσει την ψύξη σε μια νέα λύση ψύξης εσωτερικού κλειστού βρόγχου για να μειώσει το θόρυβο και να βελτιώσει την ψύξη. Ο επεξεργαστής συνδυάζεται με τη νέα μνήμη DDR4 . Παρέχει μια μικρή ώθηση στις επιδόσεις, αλλά παρέχει καλύτερη διόρθωση στο μέλλον λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν δύο υποδοχές μνήμης.

Η αποθήκευση βελτιώθηκε, αλλά παρέμεινε η ίδια. Πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με την προεπιλεγμένη διαμόρφωση των συστημάτων όπως πωλούνται από την Dell. Οι διαμορφώσεις βάσης εξακολουθούν να χρησιμοποιούν έναν παραδοσιακό σκληρό δίσκο χωρητικότητας δύο ή ενός terabytes. Αυτά παρέχουν περισσότερο από αρκετό χώρο αποθήκευσης, αλλά περιορίζουν την απόδοση. Όσοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το σύστημα θα θέλουν να αναβαθμίσουν είτε τη μονάδα SSD 256GB είτε το 512GB M.2 . Αυτό παρέχει πολύ ταχύτερους χρόνους φόρτωσης και φόρτωσης εφαρμογών από το να χρησιμοποιείτε μόνο ένα σκληρό δίσκο που προσθέτει σημαντικά στο κόστος. Εάν χρειάζεστε επιπλέον χώρο, υπάρχουν κάποιες συναρπαστικές επιλογές καθώς το σύστημα υποστηρίζει πλέον και τις περιφερειακές θύρες USB 3.1 για χρήση με εξωτερική αποθήκευση πολύ υψηλής ταχύτητας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο δύο από τις θύρες τρέχουν με την πλήρη 10Gbps Generation 2 ταχύτητα, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα τρέχουν στα 5Gbps που πραγματικά δεν είναι ταχύτερη από το πρότυπο USB 3.0. Καμία από τις θύρες δεν χρησιμοποιεί τη νέα υποδοχή τύπου C. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις του X51, η έκδοση R3 δεν περιλαμβάνει οπτική μονάδα για να δημιουργήσει χώρο για το νέο ψυγείο.

Τα γραφικά έχουν βελτιωθεί και παραμένουν τα ίδια. Λόγω της μικρής θήκης και του εσωτερικού χώρου για μια κάρτα γραφικών, οι επιλογές για μια εσωτερική κάρτα είναι περιορισμένες. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του AMD Radeon R9 370 ή του NVIDIA GeForce GTX 960. Και οι δύο αυτές κάρτες λειτουργούν τέλεια για να βρουν τις 1920x1080 αναλύσεις που είναι χαρακτηριστικές για τις περισσότερες τηλεοράσεις HDTV και οθόνη. Θα ήταν ωραίο να δούμε μια επιλογή όπως το νέο Radeon R9 Nano αλλά η περιορισμένη ισχύς που παρέχεται από το εξωτερικό τούβλο εξουσίας προκαλεί προβλήματα. Για όσους θέλουν να παίξουν σε αναλύσεις 4K , έχετε μια επιλογή αναβάθμισης αγοράζοντας το προαιρετικό κιβώτιο ενισχυτή γραφικών Alienware. Αυτό σχεδιάστηκε κυρίως για τους φορητούς υπολογιστές τους, αλλά το αρκετά ακριβό κουτί μπορεί στη συνέχεια να σας επιτρέψει να αγοράσετε μια κάρτα γραφικών υψηλής απόδοσης για υψηλότερες αναλύσεις, καλύτερες λεπτομέρειες ή πολλαπλές οθόνες.

Η έκδοση χαμηλότερης τιμής του Alienware X51 R3 ξεκινά στα 1100 δολάρια, αλλά οι προδιαγραφές που αναφέρονται σε αυτήν την αναθεώρηση ξεκινούν από $ 1550. Αυτό κάνει το σύστημα αρκετά ακριβό σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό σύστημα επιφάνειας εργασίας με πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά. Σε σύγκριση με πολλά άλλα συστήματα παιχνιδιών μικρού ή μεσαίου μεγέθους, είναι αρκετά λογικό. Η πλησιέστερη τιμή θα ήταν πιθανώς το Maingear Drift, το οποίο διατίθεται σχεδόν το ίδιο, αλλά προσφέρει μια εσωτερική οπτική μονάδα. Το Digital Storm Bolt 3 είναι σημαντικά πιο ακριβό, αλλά προσφέρει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα επιλογών προσαρμογής από πλευράς εσωτερικών εξαρτημάτων.