Μέγεθος Trim στην εκτύπωση

Το τελικό μέγεθος ενός τυπωμένου εγγράφου είναι το μέγεθος περιποίησης

Το τελικό μέγεθος μιας εκτυπωμένης σελίδας μετά την αποκοπή των υπερβολικών ακμών είναι το μέγεθος του τελειώματος . Οι εταιρείες εμπορικής εκτύπωσης συχνά εκτυπώνουν πολλά αντίγραφα ενός εγγράφου στο ίδιο μεγάλο φύλλο χαρτιού. Αυτό μειώνει τον χρόνο πρέσσας και εξοικονομεί κόστος χαρτιού. Στη συνέχεια, η εταιρεία κόβει το μεγάλο φύλλο μέχρι το τελικό μέγεθος του τυπωμένου κομματιού - το μέγεθος της συσκευασίας.

Μέγεθος Trim στην εκτύπωση

Κατά την εκτύπωση, τα σημάδια περικοπής που υποδεικνύουν πού πρέπει να κόψουν το χαρτί εκτυπώνονται στις άκρες του μεγάλου φύλλου χαρτιού ως οδηγοί. Αυτά τα σημάδια κόβονται από το τελικό τυπωμένο κομμάτι. Για παράδειγμα, τέσσερα φυλλάδια μεγέθους 8,5 με 11 ιντσών μπορούν να εκτυπωθούν σε ένα φύλλο τύπου 17,5 με 22,5 ιντσών με χώρο για τη λαβή τύπου, τις χρωματικές ράβδους και τις γραμμές περιποίησης.

Μέγεθος Trim στην Ψηφιακή Σχεδίαση

Στο λογισμικό διάταξης σελίδας , το μέγεθος περιποίησης είναι το ίδιο με το μέγεθος του εγγράφου στο λογισμικό, εκτός εάν έχετε συνδέσει αρκετά κομμάτια σε ένα ψηφιακό αρχείο. Οποιαδήποτε αποζημίωση αιμορραγίας , χρωματικές ράβδοι ή σημάδια περικοπής βρίσκονται εκτός του μεγέθους του τελειώματος Εκτυπώνουν στο μεγάλο φύλλο χαρτιού αλλά κόβονται πριν παρέλθει το προϊόν. Συνήθως, ο εμπορικός εκτυπωτής εφαρμόζει τις χρωματικές ράβδους και τα σημεία περικοπής. Εάν σχεδιάζετε ένα έγγραφο με αιμορραγίες, προχωρήστε και τοποθετήστε την αιμορραγία για να εκτελέσετε μία όγδοη ίντσα από την άκρη του εγγράφου. Αν βάζετε πολλά στοιχεία σε ένα ψηφιακό αρχείο, ο καθένας χρειάζεται τα δικά του σημάδια περικοπής για να υποδείξει πού πρέπει να κοπεί. Το λογισμικό σας μπορεί να είναι ικανό για αυτό ή μπορείτε να εφαρμόσετε τα σημάδια χειροκίνητα.

Όταν σχεδιάζετε μικρά κομμάτια, όπως επαγγελματικές κάρτες, οι κάρτες πρέπει να εκτελούνται σε μεγαλύτερα φύλλα χαρτιού, επειδή ο εκτυπωτής δεν μπορεί να εκτελεί μικροσκοπικά φύλλα χαρτιού. Είτε προσθέτετε το ψηφιακό αρχείο και ο εκτυπωτής το επιβάλλει 10 φορές (για επαγγελματικές κάρτες) σε φύλλο χαρτιού 8,5 με 11 ιντσών, είτε προμηθεύετε το αρχείο που έχει ήδη ρυθμιστεί στα 10, το τελικό μέγεθος μιας τυπικής επαγγελματικής κάρτας είναι 3,5 με 2 ίντσες.

Το μέγεθος τεμαχίου δεν είναι απαραίτητο το ίδιο με το μέγεθος κοπής

Το χαρτί που αναφέρεται ως μέγεθος περικοπής είναι ότι το χαρτί είναι κομμένο σε μικρό μέγεθος πριν εκτυπωθεί. Το χαρτί μεγέθους Letter και το χαρτί μεγέθους legal είναι αμφότερα θεωρούνται χαρτί κοπής μεγέθους. Το μέγεθος της περικοπής δεν είναι το ίδιο με το μέγεθος κοπής, εκτός εάν το έργο δεν απαιτεί περικοπή και το έργο εκτυπώνεται σε χαρτί κοπής. Έτσι, εάν εκτυπώσετε ένα έγγραφο 8,5 με 11 ιντσών σε χαρτί 8,5 με 11 ιντσών, για παράδειγμα, το μέγεθος και το μέγεθος κοπής είναι τα ίδια.

Ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα για την εκτύπωση και το φινίρισμα είναι να σχεδιάσετε και να εκτυπώσετε σε τυποποιημένα μεγέθη χαρτιού για να αποφύγετε τον πρόσθετο χρόνο και το κόστος χρήσης μεγαλύτερων φύλλων και κοπής τους σε μέγεθος. Για παράδειγμα, εκτυπώστε ένα έγγραφο 8.5-με-11 ιντσών επάνω σε χαρτί 8,5 με 11 ιντσών. Αυτό δεν είναι εφικτό όταν σχεδιάζετε διατάξεις με αιμορραγίες , βαθμολογίες ή διατρήσεις, επειδή το έγγραφο πρέπει να εκτυπωθεί σε μεγαλύτερο φύλλο χαρτιού και στη συνέχεια να μειωθεί στο μέγεθος του τελειώματος.