Πώς να ξεκαθαρίσετε το ρολόι της Apple και το iPhone

01 από 03

Απενεργοποιήστε το ρολόι Apple και το iPhone πριν από την αναβάθμιση του τηλεφώνου

εικόνα πίστωσης: Tomohiro Ohsumi / Συνεισφέρων / Getty Images.

Η αναβάθμιση σε ένα νέο iPhone από ένα παλαιότερο μοντέλο είναι αρκετά συναρπαστικό - τόσο πολύ ώστε να θελήσετε να τρέξετε δεξιά στο σπίτι και να ρυθμίσετε το νέο σας τηλέφωνο. Αλλά, αν έχετε ένα Apple Watch που χρησιμοποιείτε με το παλιό iPhone, υπάρχει ένα βήμα που πρέπει να κάνετε πριν να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας. Πρέπει να ακυρώσετε το Watch της Apple σας.

Όταν ρυθμίζετε ένα ρολόι της Apple, το συνδέετε στο iPhone σας σε μια διαδικασία που ονομάζεται αντιστοίχιση. Αυτό επιτρέπει στο ρολόι σας να λαμβάνει ειδοποιήσεις από το τηλέφωνο και να στέλνει δεδομένα όπως τα επίπεδα άσκησής σας στην εφαρμογή Health στο iPhone.

Ένα ρολόι της Apple μπορεί να συνδυαστεί μόνο με ένα iPhone (λειτουργεί διαφορετικά προς την άλλη κατεύθυνση: πολλαπλά ρολόγια μπορούν να αντιστοιχιστούν στο ίδιο τηλέφωνο), οπότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε συνδέσει το ρολόι σας από το παλιό σας τηλέφωνο πριν από εσάς μπορεί να συνδυαστεί με τη νέα σας.

Εάν δεν το κάνετε, δεν είναι το τέλος του κόσμου - θα χάσετε κάποια στοιχεία από το Watch. Αλλά γιατί χάνουν τα δεδομένα εάν δεν χρειάζεται; Ακολουθήστε τις οδηγίες σε αυτό το άρθρο για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στο Apple Watch, να αποσυνδέσετε το ρολόι και, στη συνέχεια, να συνδέσετε το ρολόι σας και τα δεδομένα του στο λαμπερό νέο iPhone σας.

02 του 03

Απενεργοποιήστε το ρολόι της Apple

Για να αποσυνδέσετε το ρολόι της Apple από το iPhone σας πριν από την αναβάθμιση του τηλεφώνου σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Στο παλιό iPhone που έχει αντιστοιχιστεί με το Apple Watch και πρόκειται να αντικατασταθεί, πατήστε την εφαρμογή Apple Watch για να το ανοίξετε
  2. Πατήστε το ρολόι σας στο επάνω μέρος της οθόνης
  3. Πατήστε το εικονίδιο i δίπλα στο ρολόι σας
  4. Πατήστε Αποσύνδεση ρολόι Apple
  5. Στο μενού που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης, πατήστε Αποσύνδεση [Watch Name]
  6. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID . Αυτό είναι κρίσιμο, επειδή χρησιμοποιείται για να απενεργοποιήσετε όλα τα είδη των λειτουργιών του Watch, όπως το Lock Activation και το Find My Watch. Εάν δεν το κάνετε αυτό, δεν θα είστε σε θέση να αποσυνδέσετε και το ρολόι σας θα συνεχίσει να συνδέεται με το παλιό σας τηλέφωνο
  7. Όταν έχετε πληκτρολογήσει τον κωδικό πρόσβασής σας, πατήστε Αποσύνδεση
  8. Η ξεχασμένη διαδικασία ξεκινά τώρα. Θα χρειαστούν μερικά λεπτά, εν μέρει γιατί όταν το κάνετε αυτό, τα δεδομένα στο ρολόι σας υποστηρίζονται στο iPhone σας
  9. Όταν το Apple Watch σας επανεκκινήσει στην οθόνη επιλογής γλώσσας, ολοκληρώσατε την αποτυχία.

Μετά την αφαίρεση, μπορείτε να αναβαθμίσετε

Από εδώ, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα τυπικά βήματα για να αναβαθμίσετε το τηλέφωνό σας: κάντε ένα αντίγραφο ασφαλείας του παλιού τηλεφώνου (δεδομένου ότι δεν έχετε αντιστοιχίσει το ρολόι σας στο βήμα 8, αυτό θα περιλαμβάνει τόσο τα δεδομένα από το iPhone όσο και τα δεδομένα από το ρολόι σας). χρησιμοποιήστε ένα κρυπτογραφημένο αντίγραφο ασφαλείας, εάν θέλετε να αποθηκεύσετε ασφαλή δεδομένα όπως Πληροφορίες υγείας και αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης. ενεργοποιήστε τη νέα και επαναφέρετε τα δεδομένα σε αυτήν, κλπ.

Όταν το νέο τηλέφωνο έχει ρυθμιστεί, ακολουθήστε τα τυπικά βήματα για να αντιστοιχίσετε το Apple Watch με το νέο iPhone σας .

03 του 03

Τι θα κάνετε εάν αναβαθμίσετε χωρίς να την κάνετε ανύπαρκτη;

Η ανύπαρκτη διαδικασία που περιγράφεται στο τελευταίο βήμα είναι αρκετά εύκολη, αλλά τι συμβαίνει εάν κάνετε αναβάθμιση σε ένα νέο τηλέφωνο χωρίς να καταργήσετε τη σύνδεση του Apple Watch σας; Υπάρχουν δύο επιλογές.

Πρώτον, εάν αποκαταστήσετε το αντίγραφο ασφαλείας κατά τη διάρκεια της ρύθμισης του νέου σας iPhone , αυτό θα πρέπει επίσης να αποκαταστήσει τα περισσότερα ή όλα τα δεδομένα του Apple Watch.

Ωστόσο, εάν ρυθμίσετε το iPhone σας χωρίς να επαναφέρετε από ένα αντίγραφο ασφαλείας, θα χάσετε όσα δεδομένα αποθηκεύονται στο Watch.

Ανάλογα με το πόσα δεδομένα αποθηκεύετε στο ρολόι σας, αυτό μπορεί να μην είναι μεγάλη υπόθεση. Τα πιο συνηθισμένα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο ρολόι σας είναι από την εφαρμογή Υγεία ή δεδομένα από τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει στο ρολόι. Αν δεν έχετε αυτά τα δεδομένα ή δεν σας ενδιαφέρει να τα κρατάτε, είστε ξεκάθαροι.

Σε αυτή την περίπτωση, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να προετοιμάσετε το ρολόι σας για αντιστοίχιση σε νέο τηλέφωνο:

  1. Στο Apple Watch σας, επιλέξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Γενικά
  3. Αγγίξτε Επαναφορά
  4. Πατήστε Διαγραφή Όλου Περιεχομένου
  5. Όταν το ρολόι επανεκκινηθεί στην οθόνη επιλογής γλώσσας, πατήστε τη γλώσσα που προτιμάτε
  6. Στη συνέχεια, στο νέο σας τηλέφωνο, πατήστε την εφαρμογή Apple Watch για να το ανοίξετε και να ρυθμίσετε το ρολόι σαν νέο.