Το Fandom της Wikia είναι ο μεγαλύτερος ιστοχώρος ψυχαγωγίας

Απολαύστε τα αγαπημένα σας φαντάσματα με την ένταξη ή τη δημιουργία μιας κοινότητας

Τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ωραία για να συμβαδίζουν με τις τρέχουσες ειδήσεις ψυχαγωγίας, τα γεγονότα και τις διασημότητες, αλλά δεν είναι ακριβώς ο πιο αφοσιωμένος χώρος γι 'αυτό - ειδικά αν χρησιμοποιείτε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να συμβαδίσετε με φίλους, μέλη της οικογένειας, γενικό περιεχόμενο ειδήσεων και άλλα ενδιαφέροντα.

Εάν βρίσκεστε πραγματικά σε ποπ κουλτούρα, το Fandom της Wikia μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του παραπάνω προβλήματος για εσάς. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για αυτό.

Συνιστάται επίσης: 10 Δημοφιλή Tumblr Fandoms

Τι είναι το φάντασμα;

Το Wikia, που ήταν παλαιότερα γνωστό ως Βικιεπιστήμες και τώρα είναι γνωστό ως το σπίτι του Fandom, είναι ένας ιστότοπος που χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως αγρόκτημα wiki. Ξεκίνησε από έναν από τους ιδρυτές της Wikipedia -Jimmy Wales. Σήμερα, είναι ο μεγαλύτερος κόμβος ψυχαγωγίας για τους λάτρεις της ποπ κουλτούρας, με πάνω από 360.000 κοινότητες Wikia και 190.000 μοναδικούς χρήστες κάθε μήνα.

Ένα wiki ή "wikia" είναι βασικά μια κοινότητα που επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο θέμα το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ή να συμμετάσχει οποιοσδήποτε χρήστης για να συμμετάσχει. Όλα τα wikias επικεντρώνονται στα γενικά θέματα των ταινιών, των τηλεοπτικών εκπομπών και των παιχνιδιών.

Η πρώτη σελίδα του Fandom είναι χτισμένη πολύ σαν ειδησεογραφικό site ή ιστολόγιο, που περιλαμβάνει άρθρα σχετικά με τα καυτά θέματα καθώς και συνδέσεις με άρθρα από άλλες αξιόπιστες πηγές όπως το BBC, το Venture Beat, το Billboard και άλλα. Μπορείτε να δείτε όλες τις δημοφιλείς κοινότητες wikia εδώ.

Όταν εξετάζετε ένα μεμονωμένο wiki, πιθανότατα θα παρατηρήσετε ότι μοιάζει πολύ με το Wikipedia. Για παράδειγμα, εάν ρίξετε μια ματιά στο Disney Wiki, το οποίο είναι ένα από τα κορυφαία wiki στο Fandom, θα δείτε τις τρέχουσες πληροφορίες για τη Walt Disney, την εταιρία Disney, θεματικά πάρκα, τηλεοπτικά δίκτυα, κινηματογραφικές εταιρίες, ταινίες, περισσότερο. Με έναν ελεύθερο λογαριασμό χρήστη, οποιοσδήποτε μπορεί να συνεισφέρει σχετικές πληροφορίες σε οποιοδήποτε wiki ως τρόπο να βοηθήσει την κοινότητα (όπως ακριβώς μπορείτε και στη Wikipedia).

Συνιστάται: Οι λογαριασμοί Top 10 Celebrity Instagram που πρέπει να ακολουθήσετε

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα Fandom Wiki και τη Wikipedia;

Γιατί λοιπόν θα ήθελε κάποιος να χρησιμοποιήσει τα wikis της Fandom εάν μπορούν απλά να βρουν τα πάντα στη Wikipedia; Αυτό είναι μια καλή ερώτηση, και για κάποιους, η Wikipedia μπορεί πράγματι να είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς τα wikis της Fandom ξεχωρίζουν από αυτήν:

Τα wikis Fandom είναι όλα σχετικά με την ψυχαγωγία. Ενώ η Wikipedia ενδιαφέρεται περισσότερο να σας φέρει τα σκληρά γεγονότα και την ιστορία σε συγκεκριμένα θέματα σχετικά με σχεδόν τίποτα και όλα, το Fandom επικεντρώνεται κυρίως στην εκπαίδευση όλων σας για θέματα ψυχαγωγίας.

Το Fandom wikis επικεντρώνεται περισσότερο στις τρέχουσες ειδήσεις και εκδηλώσεις ψυχαγωγίας. Αν επισκεφθείτε τη σελίδα της Disney στη Wikipedia, θα δείτε ότι περιλαμβάνει τόνους πληροφοριών για το τι είναι η Disney, η μακρά ιστορία της, τα στοιχεία των εταιρικών τμημάτων και πολλά άλλα. Το Disney Fandom wiki, από την άλλη πλευρά, εμφανίζει επιλογές κουμπιών με θέμα την ψυχαγωγία στο επάνω μέρος της σελίδας (Κινούμενες Ταινίες, Ταινίες Pixar κ.λπ.) και παρουσιάζει νέα για τις επερχόμενες ταινίες ή εκδηλώσεις.

Τα wikis Fandom είναι εξαιρετικά οπτικά και διαδραστικά. Η Wikipedia έχει ένα μικρό τμήμα στην επάνω δεξιά γωνία κάθε σελίδας για να διαθέτει εικόνες. Τα wikis Fandom, ωστόσο, έχουν δελεαστικά οπτικά στοιχεία ενσωματωμένα σε όλα τα τμήματα και όλο το περιεχόμενό τους σε κάθε σελίδα. Θα βρείτε ακόμη και διαδραστικές λειτουργίες όπως δημοσκοπήσεις και φόρουμ που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να συνδεθείτε με την κοινότητα.

Το Fandom σάς δίνει ένα προφίλ με περισσότερη αίσθηση σε μια κοινότητα. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στη Wikipedia, ώστε να μπορείτε να συνεισφέρετε στις σελίδες και να προσθέσετε αυτές στη λίστα παρακολούθησης, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο με αυτό. Το Fandom σας δίνει ένα προφίλ που το κάνει να αισθάνεται περισσότερο σαν ένα κοινωνικό δίκτυο , με μια φωτογραφία προφίλ, έναν τοίχο μηνυμάτων, ένα blog και ακόμη και συνδέσμους με τα άλλα κοινωνικά προφίλ σας.

Έτσι εάν είστε ένας μεγάλος οπαδός μιας συγκεκριμένης τηλεοπτικής εκπομπής, ταινίας ή παιχνιδιού , ίσως θελήσετε να εξετάσετε τη χρήση του Fandom για να διορθώσετε τις ειδήσεις ψυχαγωγίας σας και να διαβάσετε όλες τις σπουδαίες πληροφορίες που παρέχονται στα wikis από άλλους φιλάθλους hardcore όπως σύ ο ίδιος. Μην ξεχάσετε να συμβάλλετε εάν έχετε και πολύτιμες πληροφορίες για να μοιραστείτε!

Επόμενο συνιστώμενο άρθρο: 10 ιστότοποι για να παρακολουθήσετε δωρεάν τηλεοπτικές εκπομπές online για πλήρη επεισόδια

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau