Δημιουργία οδηγού στυλ ομάδας Blog

8 Βασικές ενότητες που πρέπει να συμπεριληφθούν

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τοποθετήσετε το blog της ομάδας σας για την επιτυχία είναι να δημιουργήσετε έναν οδηγό σύνταξης ύφους που διδάσκει τους συνεισφέροντες πώς να γράφουν αναρτήσεις blog που είναι συνεπείς με στυλ, φωνή και μορφή. Η συνολική συνέπεια του ιστολογίου είναι επιτακτική ανάγκη για την οικοδόμηση ενός ισχυρού εμπορικού σήματος και κοινότητας. Επομένως, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω προτάσεις για να δημιουργήσετε έναν περιεκτικό οδηγό στυλ που κρατά όλους όσους γράφουν στο blog της ομάδας σας στην ίδια σελίδα. Λάβετε υπόψη σας, οι οδηγίες προώθησης ιστολογίου πρέπει να είναι ξεχωριστές από τον οδηγό σύνταξης στυλ. Σκεφτείτε τον οδηγό σύνταξης ύφους ως οδηγό για τη δημοσίευση και τη δημοσίευση μόνο.

01 από 08

Οδηγίες τίτλου

Ήρωες Εικόνες / Εικόνες Ήρωας / Getty Images.

Ο οδηγός στυλ εκδόσεων του ιστολογίου της ομάδας σας θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ενότητα σχετικά με τους τίτλους των δημοσιεύσεων ιστολογίου . Βεβαιωθείτε ότι καλύπτετε τις παρακάτω περιοχές εάν έχετε συγκεκριμένες απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν οι συγγραφείς:

02 από 08

Οδηγίες Σώματος

Το σώμα των αναρτήσεων ιστολογίου σας είναι εκεί όπου πιθανόν να έχετε τις περισσότερες απαιτήσεις. Ο οδηγός σύνταξης θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον τα εξής:

03 του 08

Γραμματικές και Οδηγίες στίξης

Ακριβώς όπως έχετε απαιτήσεις γραμματικής και στίξης για τίτλους blog post, πρέπει επίσης να έχετε οδηγίες για τη χρήση της γραμματικής και της στίξης στο σώμα των δημοσιεύσεων ιστολογίου. Παρέχετε οδηγίες σχετικά με τα εξής:

04 του 08

Συνδέσεις

Οι σύνδεσμοι είναι χρήσιμοι για την οικοδόμηση της κυκλοφορίας ιστολογίου, προσφέροντας πρόσθετους πόρους και πληροφορίες στους αναγνώστες και πολλά άλλα. Ωστόσο, η χρήση πάρα πολλών συνδέσμων ή η χρήση συνδέσμων ακατάλληλα θεωρείται ως τεχνική spam. Επομένως, φροντίστε να καλύψετε τα εξής στον οδηγό στυλ:

05 του 08

Λέξεις-κλειδιά και οδηγίες SEO

Αν έχετε συγκεκριμένες απαιτήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι συγγραφείς πρέπει να ενσωματώνουν λέξεις-κλειδιά και να χρησιμοποιούν συμβουλές βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης σε δημοσιεύσεις blog που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο της ομάδας σας, τότε θα πρέπει να εξηγήσετε ρητά αυτές τις πληροφορίες στον οδηγό σύνταξης, όπως:

06 του 08

Εικόνες

Εάν οι συνεισφέροντες αναμένεται να συμπεριλάβουν εικόνες στις αναρτήσεις ιστολογίου τους, θα πρέπει να παρέχετε συγκεκριμένες οδηγίες, ώστε οι εικόνες να είναι συνεπείς όσον αφορά τη μορφοποίηση και την τοποθέτηση και να μην παραβιάζουν τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων . Επομένως, απευθυνθείτε στον ακόλουθο οδηγό στυλ:

07 του 08

Κατηγορίες και ετικέτες

Εάν η εφαρμογή blogging σας επιτρέπει να αντιστοιχίζετε αναρτήσεις ιστολογίου σε κατηγορίες και να εφαρμόζετε ετικέτες σε αυτές, τότε πρέπει να δώσετε οδηγίες στους συγγραφείς, ώστε να γνωρίζουν πώς να κατηγοριοποιούν και να προσθέτουν ετικέτες με τον τρόπο που θέλετε. Βεβαιωθείτε ότι εξηγείτε τα εξής στον οδηγό στυλ:

08 από 08

Plugins και πρόσθετα χαρακτηριστικά

Αν το ιστολόγιό σας χρησιμοποιεί plugins ή πρόσθετες λειτουργίες που απαιτούν επιπλέον βήματα από συγγραφείς πριν υποβάλουν ή δημοσιεύσουν αναρτήσεις στο ιστολόγιο της ομάδας σας, παρέχονται λεπτομερείς οδηγίες για τη χρήση αυτών των προσθηκών και λειτουργιών στον οδηγό στυλ. Για παράδειγμα, πολλά blogs του WordPress χρησιμοποιούν plugins SEO που αυξάνουν την επισκεψιμότητα αναζήτησης, αν οι συγγραφείς συμπληρώσουν συγκεκριμένες φόρμες μέσα στη σελίδα editor του post πριν δημοσιεύσουν μια ανάρτηση. Αν περιμένετε από τους συγγραφείς να εκτελέσουν επιπλέον βήματα πέρα ​​από τη σύνταξη αναρτήσεων ιστολογίου, συμπεριλαμβανομένων των προγραμματισμένων αναρτήσεων για δημοσίευση σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές, βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται από τον οδηγό σύνταξης εκδόσεων.