Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα ήχου του iTunes

Αποκτήστε το καλύτερο από τη ψηφιακή βιβλιοθήκη μουσικής σας με το να τροποποιείτε τις ρυθμίσεις του iTunes

Το iTunes είναι ένα πολύ δημοφιλές και ικανό λογισμικό media player που κάνει την αγορά και τη διαχείριση ψηφιακής μουσικής μια απλή υπόθεση. Ωστόσο, εκτός και αν τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του, ενδέχεται να μην ξεκλειδώσετε όλες τις λεπτομέρειες ήχου.

Από την άποψη της ποιότητας του ήχου μπορεί να υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τον τρόπο που ακούτε τη βιβλιοθήκη του iTunes. Ίσως, για παράδειγμα, να έχετε αρκετά τραγούδια που είναι τόσο ήσυχα ώστε να χάνονται οι λεπτότερες λεπτομέρειες. Από την άλλη πλευρά μπορεί να έχετε τραγούδια που παίζουν πολύ δυνατά και έχουν παραμόρφωση που πνίγει τα ηχητικά στοιχεία.

Θα μπορούσε επίσης να έχει εισαχθεί CD ήχου στο iTunes χρησιμοποιώντας τον προεπιλεγμένο κωδικοποιητή ήχου ή bitrate που είναι πολύ χαμηλό, κάτι που δεν είναι το καλύτερο που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε.

Για να δείτε μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιστοποιήσετε την ποιότητα του ήχου, έχουμε συντάξει μια λίστα επιλογών στο iTunes που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τα τραγούδια στη βιβλιοθήκη σας και την εμπειρία ακρόασης.

01 από 04

EQ Το περιβάλλον ακρόασης

iTunes

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το δωμάτιο και τα ηχεία που χρησιμοποιείτε όταν ακούτε τη ψηφιακή σας μουσική βιβλιοθήκη μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ποιότητα του ήχου.

Ο συνολικός ήχος που ακούτε επηρεάζεται από τις ακουστικές ιδιότητες ενός δωματίου και τις δυνατότητες των ηχείων σας - απόκριση συχνότητας κλπ.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το περιβάλλον ακρόασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο εργαλείο ισοσταθμιστή στο iTunes. Αυτό σας επιτρέπει να διαμορφώσετε τον ήχο που ακούτε αυξάνοντας ορισμένες ζώνες συχνοτήτων μειώνοντας ταυτόχρονα τους άλλους.

Αυτές οι ρυθμίσεις βρίσκονται στο μενού Προβολή> Εμφάνιση του ισοσταθμιστή . Περισσότερο "

02 από 04

Κανονικοποιήστε τα τραγούδια στη βιβλιοθήκη του iTunes

Μια τυπική ψηφιακή μουσική βιβλιοθήκη αποτελείται από αρχεία που προέρχονται αρχικά από διαφορετικές πηγές ήχου. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε συντάξει τη βιβλιοθήκη του iTunes με:

Αυτός ο συνδυασμός διαφορετικών πηγών συχνά εισάγει προβλήματα στη θορύβου στη βιβλιοθήκη σας. Αυτό κάνει την απογοήτευση να χρειάζεται να αυξήσετε το επίπεδο έντασης για ορισμένα τραγούδια μειώνοντάς τα για πολύ δυνατά.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εξαλείψετε αυτό το πρόβλημα και, συνεπώς, να βελτιώσετε την ποιότητα ήχου της συλλογής σας, είναι να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Έλεγχος ήχου στο iTunes. Αφού ενεργοποιηθεί, λειτουργεί στο παρασκήνιο αναλύοντας την ένταση όλων των τραγουδιών στη βιβλιοθήκη σας και υπολογίζοντας την μετατόπιση της έντασης του ήχου για να τα αναπαράγετε.

Ευτυχώς αυτό είναι ένας μη καταστρεπτικός τρόπος ομαλοποίησης (όπως το ReplayGain ) και είναι εντελώς αναστρέψιμο, αντίθετα αν χρησιμοποιήσατε έναν επεξεργαστή ήχου για να κάνετε μόνιμες αλλαγές.

Μεταβείτε στη ρύθμιση " Έλεγχος ήχου " στο μενού " Επεξεργασία " > Προτιμήσεις ...> καρτέλα Αναπαραγωγή . Περισσότερο "

03 του 04

Αναβάθμιση τραγουδιών χαμηλής ποιότητας με το iTunes Match

Εάν έχετε τραγούδια χαμηλής ποιότητας ή ακόμη και αυτά που εξακολουθούν να είναι συνδεδεμένα με προστασία αντιγραφής DRM, τότε ίσως να θέλετε να εξετάσετε το iTunes Match.

Αυτή είναι μια υπηρεσία συνδρομής που όχι μόνο σας επιτρέπει να αποθηκεύετε τη βιβλιοθήκη iTunes στο iCloud, αλλά και να αναβαθμίζετε τα τραγούδια σας σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αν το iTunes Match εντοπίσει ότι τα τραγούδια στη βιβλιοθήκη σας έχουν την προστασία αντιγραφής του Apple FairPlay, αυτά θα αναβαθμίσουν αυτόματα σε εκδόσεις χωρίς DRM. Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης του iTunes Match είναι ότι τα τραγούδια χαμηλής ποιότητας στη συλλογή σας μπορούν επίσης να αναβαθμιστούν σε υψηλότερη ανάλυση (256 Kbps), η οποία βελτιώνει περαιτέρω την ποιότητα ήχου της μουσικής σας βιβλιοθήκης. Περισσότερο "

04 του 04

Εισαγωγή CD ήχου χρησιμοποιώντας το ALAC

Οι δυνατότητες του σκληρού δίσκου βελτιώνονται συνεχώς και αυξάνονται όλο και περισσότερο κάθε χρόνο. Επομένως, έχει νόημα να αντιγράφετε τα CD με την υψηλότερη ποιότητα που μπορείτε χωρίς να διανείμετε πάρα πολύ χώρο αποθήκευσης του σκληρού σας δίσκου.

Το ALAC (Apple Lossless Audio Codec) είναι παρόμοιο με άλλες μορφές χωρίς απώλειες (π.χ. FLAC, APE, WMA Lossless), καθώς συμπιέζει δεδομένα ήχου χωρίς υποβάθμιση της ποιότητας του ήχου.

Εάν προηγουμένως έχετε αντιγράψει τη συλλογή σας από CD ήχου χρησιμοποιώντας έναν κωδικοποιητή απώλειας, τότε αξίζει να προσπαθήσετε να επαναφέρετε τη μορφή ALAC για ποιότητα ήχου που είναι τόσο καλή όσο το πρωτότυπο.

Από προεπιλογή, το iTunes έχει ρυθμιστεί για να αντιγράψει τα CD ήχου χρησιμοποιώντας τον κωδικοποιητή AAC lossy, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε μέσω της Επεξεργασίας> Προτιμήσεις ...> Γενικά> Εισαγωγή Ρυθμίσεων .... Περισσότερο "