Πώς να εκτελέσετε μια επιδιόρθωση εκκίνησης στα Windows 7

Διορθώστε αυτόματα τα προβλήματα στα Windows 7 με την Επισκευή εκκίνησης

Το εργαλείο επιδιόρθωσης εκκίνησης επισκευάζει τα Windows 7 αντικαθιστώντας σημαντικά αρχεία λειτουργικού συστήματος που μπορεί να είναι κατεστραμμένα ή να λείπουν. Η Επισκευή εκκίνησης είναι ένα εύκολο εργαλείο διάγνωσης και επιδιόρθωσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν τα Windows 7 αποτύχουν να ξεκινήσουν σωστά.

Σημείωση: Δεν χρησιμοποιείτε τα Windows 7; Κάθε σύγχρονο λειτουργικό σύστημα Windows έχει μια παρόμοια διαδικασία επιδιόρθωσης αρχείων λειτουργικού συστήματος .

01 από 10

Εκκίνηση από το DVD των Windows 7

Επισκευή εκκίνησης των Windows 7 - Βήμα 1.

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία επιδιόρθωσης εκκίνησης των Windows 7, θα χρειαστεί να κάνετε εκκίνηση από το DVD των Windows 7 .

  1. Παρακολουθήστε για α Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από CD ή DVD ... μήνυμα παρόμοιο με αυτό που φαίνεται στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης.
  2. Πατήστε ένα πλήκτρο για να αναγκάσετε τον υπολογιστή να εκκινηθεί από το DVD των Windows 7. Εάν δεν πατήσετε κάποιο πλήκτρο, ο υπολογιστής σας θα προσπαθήσει να εκκινήσει το λειτουργικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο στον σκληρό σας δίσκο . Εάν συμβεί αυτό, απλώς επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και προσπαθήστε να εκκινήσετε ξανά το DVD των Windows 7.

02 από 10

Περιμένετε τα Windows 7 να φορτώσουν αρχεία

Επισκευή εκκίνησης των Windows 7 - Βήμα 2.

Δεν απαιτείται εδώ παρέμβαση του χρήστη. Απλώς περιμένετε για τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows 7 για να φορτώσετε αρχεία προετοιμασμένα για οποιαδήποτε εργασία μπορεί να θέλετε να ολοκληρώσετε.

Στην περίπτωσή μας είναι μια Επισκευή εκκίνησης, αλλά υπάρχουν πολλές εργασίες που θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν με το DVD των Windows 7.

Σημείωση: Δεν γίνονται αλλαγές στον υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος. Τα Windows 7 προσωρινά "φορτώνουν αρχεία".

03 από 10

Επιλέξτε Γλώσσα εγκατάστασης των Windows 7 και άλλες ρυθμίσεις

Επισκευή εκκίνησης των Windows 7 - Βήμα 3.

Επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε να εγκαταστήσετε , τη μορφή ώρας και νομίσματος και τη μέθοδο πληκτρολογίου ή εισαγωγής που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στα Windows 7.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

04 από 10

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Επισκευή του υπολογιστή σας

Επισκευή εκκίνησης των Windows 7 - Βήμα 4.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Επισκευή του υπολογιστή σας στο κάτω αριστερό μέρος του παραθύρου Εγκατάσταση των Windows .

Αυτός ο σύνδεσμος θα ξεκινήσει τις Επιλογές αποκατάστασης συστήματος των Windows 7, οι οποίες περιέχουν διάφορα χρήσιμα εργαλεία διάγνωσης και επισκευής, ένα από τα οποία είναι η Επισκευή εκκίνησης.

Σημείωση: Μην κάνετε κλικ στο Εγκατάσταση τώρα . Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει τα Windows 7, αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται για την εκτέλεση μιας Καθαρής Εγκατάστασης των Windows 7 ή μιας Παράλληλης Εγκατάστασης των Windows 7.

05 από 10

Περιμένετε για επιλογές αποκατάστασης συστήματος για να εντοπίσετε τα Windows 7 στον υπολογιστή σας

Επισκευή εκκίνησης των Windows 7 - Βήμα 5.

Επιλογές αποκατάστασης συστήματος, το σύνολο εργαλείων που περιέχει Επισκευή εκκίνησης (Startup Repair), θα πραγματοποιήσει αναζήτηση στις μονάδες σκληρού δίσκου για οποιαδήποτε εγκατάσταση των Windows 7.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εδώ παρά να περιμένετε. Αυτή η αναζήτηση εγκατάστασης των Windows δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από λίγα λεπτά το πολύ.

06 από 10

Επιλέξτε την εγκατάσταση των Windows 7

Επισκευή εκκίνησης των Windows 7 - Βήμα 6.

Επιλέξτε την εγκατάσταση των Windows 7 στην οποία θέλετε να εκτελέσετε την Επισκευή εκκίνησης.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .

Σημείωση: Μην ανησυχείτε εάν το γράμμα μονάδας δίσκου στη στήλη Θέση δεν ταιριάζει με το γράμμα μονάδας δίσκου που γνωρίζετε ότι τα Windows 7 είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας. Τα γράμματα μονάδας δίσκου είναι κάπως δυναμικά, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε διαγνωστικά εργαλεία όπως τις Επιλογές αποκατάστασης συστήματος.

Για παράδειγμα, όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, η εγκατάστασή μου στα Windows 7 αναφέρεται ως μονάδα δίσκου D: όταν γνωρίζω ότι είναι στην πραγματικότητα η μονάδα C: όταν εκτελούνται τα Windows 7.

07 από 10

Επιλέξτε το Εργαλείο ανάκτησης εκκίνησης επιδιόρθωσης

Επισκευή εκκίνησης των Windows 7 - Βήμα 7.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Επισκευή εκκίνησης (Startup Repair link) από τη λίστα των εργαλείων αποκατάστασης στις επιλογές αποκατάστασης συστήματος.

Όπως μπορείτε να δείτε, διάφορα εργαλεία διάγνωσης και ανάκτησης είναι διαθέσιμα στις Επιλογές αποκατάστασης συστήματος των Windows 7, συμπεριλαμβανομένης της Επαναφοράς Συστήματος, της Επαναφοράς Εικόνας του Συστήματος, της Διαγνωστικής μνήμης των Windows και της Γραμμής εντολών .

Σε αυτόν τον οδηγό, ωστόσο, επισκευάζουμε μόνο αρχεία του λειτουργικού συστήματος χρησιμοποιώντας το εργαλείο επιδιόρθωσης εκκίνησης.

08 από 10

Περιμένετε κατά την εκκίνηση επισκευής αναζητήσεις για προβλήματα με τα αρχεία των Windows 7

Επισκευή εκκίνησης των Windows 7 - Βήμα 8.

Το εργαλείο επιδιόρθωσης εκκίνησης θα αναζητήσει τώρα προβλήματα με αρχεία που είναι σημαντικά για την καλή λειτουργία των Windows 7.

Εάν η Επισκευή εκκίνησης εντοπίσει κάποιο πρόβλημα με ένα σημαντικό αρχείο λειτουργικού συστήματος , το εργαλείο μπορεί να προτείνει μια λύση κάποιου είδους που πρέπει να επιβεβαιώσετε ή να λύσετε αυτόματα το πρόβλημα.

Ό, τι συμβαίνει, ακολουθήστε τις οδηγίες όπως είναι απαραίτητο και αποδεχτείτε τις αλλαγές που προτείνονται από την Επισκευή εκκίνησης.

Σημαντική σημείωση:

Εάν θέλετε να λειτουργήσει σωστά η Επισκευή εκκίνησης, πρέπει να αφαιρέσετε από τη μονάδα δίσκου όλες τις μονάδες flash ή άλλες συσκευές αποθήκευσης USB , όπως εξωτερικούς σκληρούς δίσκους , πριν εκτελέσετε το εργαλείο. Λόγω του τρόπου με τον οποίο ορισμένοι υπολογιστές αναφέρουν τον αποθηκευτικό χώρο σε μονάδες USB που συνδέονται με το USB, η Επισκευή εκκίνησης των Windows 7 μπορεί να αναφέρει εσφαλμένα ότι δεν βρήκε κανένα πρόβλημα όταν στην πραγματικότητα ίσως υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Αν έχετε ήδη ξεκινήσει ή ολοκληρωθεί η Επισκευή εκκίνησης και συνειδητοποιήσετε ότι έχετε συνδέσει μια συσκευή αποθήκευσης USB, απλώς την αφαιρέστε και κάντε επανεκκίνηση αυτών των οδηγιών στο Βήμα 1.

09 από 10

Περιμένετε ενώ η επισκευή εκκίνησης προσπαθεί να επιδιορθώσει τα αρχεία των Windows 7

Επισκευή εκκίνησης των Windows 7 - Βήμα 9.

Η Επισκευή εκκίνησης θα επιχειρήσει τώρα να επιδιορθώσει οποιαδήποτε προβλήματα βρέθηκαν στα αρχεία των Windows 7. Δεν απαιτείται παρέμβαση χρήστη κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος.

Σημαντικό: Ο υπολογιστής σας ενδέχεται να μην επανεκκινήσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας επιδιόρθωσης. Μην εκκινήσετε από το DVD των Windows 7 σε οποιαδήποτε επανεκκίνηση. Αν το κάνετε, θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε αμέσως, έτσι ώστε η διαδικασία επισκευής εκκίνησης να μπορεί να συνεχιστεί κανονικά.

Σημείωση: Εάν η Επισκευή εκκίνησης δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα με τα Windows 7, δεν θα δείτε αυτό το βήμα.

10 από 10

Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για να κάνετε επανεκκίνηση στα Windows 7

Επισκευή εκκίνησης των Windows 7 - Βήμα 10.

Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος μόλις δείτε την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να ολοκληρώσετε το παράθυρο επισκευών για να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και να ξεκινήσετε κανονικά τα Windows 7.

Σημαντικό: Είναι πιθανό ότι η Επισκευή εκκίνησης δεν διορθώνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Εάν το εργαλείο επιδιόρθωσης εκκίνησης το καθορίζει αυτόματα, ενδέχεται να εκτελεστεί ξανά αυτόματα αφού ξεκινήσει ο υπολογιστής σας. Εάν δεν εκτελείται αυτόματα, αλλά εξακολουθείτε να βλέπετε προβλήματα με τα Windows 7, επαναλάβετε αυτά τα βήματα για να εκτελέσετε ξανά μη αυτόματα την επανεκκίνηση.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τη Σημαντική Σημείωση στο Βήμα 8.

Εάν γίνει εμφανές ότι η Επισκευή εκκίνησης δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα των Windows 7, έχετε κάποιες πρόσθετες επιλογές αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένης της επαναφοράς συστήματος ή της ανάκτησης εικόνας συστήματος, υποθέτοντας ότι προηγουμένως έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για ολόκληρο τον υπολογιστή σας.

Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε μια παράλληλη εγκατάσταση των Windows 7 ή μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 7 .

Ωστόσο, αν έχετε δοκιμάσει μια Επισκευή εκκίνησης των Windows 7 ως μέρος ενός άλλου οδηγού αντιμετώπισης προβλημάτων, πιθανόν να εξυπηρετηθείτε καλύτερα εάν συνεχίσετε με τις συγκεκριμένες συμβουλές που παρέχει ο οδηγός ως το επόμενο βήμα σας.