Κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε κατά την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά

Οι προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά και τα φόρουμ ανάπτυξης εφαρμογών μιλούν πάντα για τους διάφορους τρόπους και μέσα για την ανάπτυξη εξαιρετικού λογισμικού για κινητά . Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν πώς να δημιουργήσουν την πιο συναρπαστική, κορυφαία κινητή εφαρμογή και να επιτύχουν άμεση επιτυχία σε αυτόν τον τομέα. Φυσικά, υπάρχουν πολλά βιβλία ανάπτυξης εφαρμογών και εκπαιδευτικά εργαλεία διαθέσιμα σε εσάς, τόσο σε απευθείας σύνδεση όσο και εκτός σύνδεσης, με τα οποία μπορείτε σίγουρα να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβετε - η διαδικασία μάθησης δεν είναι ποτέ πλήρης χωρίς να κατανοείτε τις κοινές παγίδες στον τομέα, τις οποίες θα κάνατε καλά για να παρακάμψετε. Ακολουθεί μια λίστα με τα κοινά λάθη που πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε ενώ βρίσκεστε στη διαδικασία ανάπτυξης μιας εφαρμογής για κινητά .

Συσκευασία σε πάρα πολλά χαρακτηριστικά

Εικόνα © Nicola / Flickr.

Ένα από τα πιο κοινά λάθη που δημιουργούν οι ερασιτέχνες προγραμματιστές εφαρμογών είναι να δώσουν στον πειρασμό να χρησιμοποιούν όλες τις ενσωματωμένες λειτουργίες της συσκευής στην εφαρμογή τους. Τα περισσότερα από τα μεγάλα smartphones που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά έρχονται με χαρακτηριστικά uber-cool, όπως επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, κάμερα, GPS και ούτω καθεξής.

Εσείς, ως προγραμματιστής, θα πρέπει πρώτα να καταλάβετε τι θέλετε να κάνει η εφαρμογή σας, τις μοναδικές της λειτουργίες και με ποιο συγκεκριμένο τρόπο θέλετε να εξυπηρετεί τους χρήστες σας. Απλώς δημιουργώντας μια εφαρμογή που προσπαθεί να επωφεληθεί από όλες αυτές τις πολλαπλές λειτουργίες δεν θα βοηθήσει την εφαρμογή σας με κανέναν τρόπο.

Τουλάχιστον η πρώτη έκδοση της εφαρμογής σας θα πρέπει να στοχεύει μόνο στην κάλυψη των άμεσων αναγκών του χρήστη ή της εταιρείας για την οποία αναπτύσσετε την εφαρμογή. Εστίαση έντονα στο κοινό-στόχο σας ενώ δημιουργείτε αρχικά την εφαρμογή σας. Μπορείτε πιθανώς να σκεφτείτε να προσθέσετε περισσότερες δυνατότητες στις επερχόμενες εκδόσεις της εφαρμογής σας. Κάνοντας αυτό θα φανεί σαν να ενημερώνετε συνεχώς την εφαρμογή σας. Αυτό το ίδιο θα το κάνει πιο δημοφιλές στους χρήστες σας.

Να θυμάστε ότι η εμπειρία του χρήστη πρέπει να είναι πολύ σημαντική για εσάς αυτή τη στιγμή. Ως εκ τούτου, η εφαρμογή σας πρέπει να χρησιμοποιεί λειτουργίες που λειτουργούν καλύτερα στη συγκεκριμένη κινητή συσκευή.

  • Προτού να γίνετε ανεξάρτητος προγραμματιστής εφαρμογών για κινητά
  • Δημιουργία εξειδικευμένων και πολύπλοκων διεπαφών χρήστη

    Η πρώτη έκδοση της εφαρμογής σας θα πρέπει να χρησιμοποιεί ένα εύχρηστο, διαισθητικό περιβάλλον εργασίας χρήστη. Το UI θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι τέτοιο ώστε ο χρήστης να μάθει να το χρησιμοποιεί γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να ανατρέξει στο εγχειρίδιο χρήσης. Το UI, επομένως, πρέπει να είναι απλό, στο σημείο και καλά σχεδιασμένο.

    Ο μέσος χρήστης σας δεν είναι geek - αυτός ή αυτή απλά θέλει να απολαύσει τα βασικά χαρακτηριστικά της κινητής συσκευής τους . Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι χρήστες δεν αναζητούν ένα UI που είναι over-the-top και πολύ δύσκολο να καταλάβει. Οι χρήστες προτιμούν εφαρμογές όπου κάθε πτυχή, συμπεριλαμβανομένης κάθε οθόνης, κάθε κουμπιού και κάθε λειτουργίας, είναι καλά καθορισμένη και εμφανίζεται στην οθόνη με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει τη ζωή τους απλή.

    Φυσικά, υπάρχουν πρωτοποριακές εφαρμογές με περίπλοκες διεπαφές χρήστη και χειρονομίες πολλαπλών αφαιρέσεων, οι οποίες έχουν γίνει η τρέλα ανάμεσα στην τελευταία γενιά χρηστών κινητών συσκευών. Σε περίπτωση που θέλετε να αναπτύξετε μια τέτοια εφαρμογή, θα ήταν καλή ιδέα να συμπεριλάβετε και μια λεπτομερή ενότητα για την εφαρμογή στην εφαρμογή σας. Ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να θυμάστε εδώ είναι να καταστήσετε το UI σας συνεκτικό και ομοιογενές μέσω όλων των μελλοντικών εκδόσεων της εφαρμογής σας, έτσι ώστε οι χρήστες σας να μην χρειάζεται να συνεχίσουν να προσαρμόζονται σε διαφορετικούς τύπους UI στις επόμενες ενημερώσεις εφαρμογών.

  • 5 Χρήσιμα εργαλεία για προγραμματιστές εφαρμογών ερασιτεχνικών εφαρμογών για κινητά
  • Προσθέτοντας σε πάρα πολλές πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας

    Οι προγραμματιστές πρέπει να αντισταθούν στον πειρασμό να αρχίσουν αμέσως να αναπτύσσονται για πολλές πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας , ταυτόχρονα. Η προσθήκη πάρα πολλών λειτουργιών και φορητών πλατφορμών στην πρώτη σας έκδοση θα αυξήσει τα αρχικά σας κόστη. Αυτό μπορεί επίσης να μετατραπεί σε αντιπαραγωγική για εσάς, καθώς μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει τις πιθανότητες επιτυχίας της εφαρμογής σας στην αγορά.

    Εάν πρέπει να σκεφτείτε την ανάπτυξη μιας εφαρμογής για πολλαπλές πλατφόρμες όπως η Apple, το Android και το BlackBerry, σχεδιάστε τις στρατηγικές ανάπτυξης εφαρμογών σας πολύ νωρίτερα. Σκεφτείτε μια μοναδική ιδέα εφαρμογών που θα προσελκύσει επίσης το κοινό σας.

    Εξερευνήστε τις διάφορες πλατφόρμες για κινητά που έχετε στη διάθεσή σας και επιλέξτε τις σωστές πλατφόρμες για την εφαρμογή σας. Μην βιαστείτε να συμπεριλάβετε όλο το λειτουργικό σύστημα ταυτόχρονα. Αντ 'αυτού, κιμωλία ρεαλιστικές, εφικτό στόχους για τον εαυτό σας και να το πάρει ένα κάθε φορά. Επίσης, η απελευθέρωση μιας πιλοτικής έκδοσης της εφαρμογής σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη σωστή ανατροφοδότηση από το κοινό σας.

  • Πώς να επιλέξετε τη σωστή πλατφόρμα για την ανάπτυξη εφαρμογών