Τα οφέλη της Web Conferencing

Πώς η Web Conferencing μπορεί να βοηθήσει οργανισμούς

Πριν από την έλευση της ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο, τα επαγγελματικά ταξίδια αποτελούσαν τον κανόνα. Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο ταξίδευαν για να συναντηθούν με συναδέλφους και πελάτες, χάνοντας τεράστιο χρονικό διάστημα στα αεροδρόμια της διαδικασίας. Σήμερα, ενώ τα επαγγελματικά ταξίδια εξακολουθούν να είναι κοινά, πολλές εταιρείες επιλέγουν να συναντηθούν στο διαδίκτυο, επειδή υπάρχουν πολλά προηγμένα εργαλεία διασκέψεων μέσω διαδικτύου που βοηθούν τους υπαλλήλους να αισθάνονται σαν να είναι όλοι μαζί στην αίθουσα συνεδριάσεων, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά θα ήταν ο ένας τον άλλον.

Εάν σκέφτεστε να εφαρμόσετε ή να προτείνετε την υιοθέτηση της τηλεδιάσκεψης στην εταιρεία σας, παρακάτω είναι ένας κατάλογος λόγων που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την περίπτωσή σας.

Web Conferencing Εξοικονόμηση χρόνου

Χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύουν, οι εργαζόμενοι μπορούν να περάσουν το ωράριο εργασίας τους παραγωγικό, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνει περισσότερη δουλειά σε λιγότερο χρόνο από πριν. Αυτή είναι μια τεράστια συμφωνία σήμερα, όταν τα στελέχη και οι πελάτες είναι όλο και πιο απαιτητικοί και τα αποτελέσματα αναμένονται γρήγορα. Η τηλεδιάσκεψη συμβάλλει στη βελτίωση της αποδοτικότητας των εργαζομένων, καθώς η τεχνολογία που τις εξουσιοδοτεί επιτρέπει στους εργαζόμενους να έρχονται σε άμεση επαφή με τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, οι διασκέψεις ιστού μπορούν να γίνουν σε μόλις 30 λεπτά, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μην ξοδεύουν χρόνο σε μακρές αλλά κυρίως άχρηστες συναντήσεις, μόνο και μόνο επειδή έχουν ταξιδέψει κάπου.

Εξοικονόμηση χρημάτων

Η τιμή των ταξιδιών αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια, είτε οι εργαζόμενοι παίρνουν αεροπλάνο είτε οδηγούν στον προορισμό τους. Προσθέστε σε αυτό το κόστος των γευμάτων και των καταλυμάτων, και οι εταιρείες μένουν με ένα βαρύ νομοσχέδιο για έναν μόνο εργαζόμενο να παρευρεθεί σε μια συνάντηση. Από την άλλη πλευρά, web conferencing μπορεί να είναι ακόμη δωρεάν, καθώς υπάρχουν πολλά δωρεάν εργαλεία διαδικτυακής διασκέψεων . Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν η οικονομία αγωνίζεται και οι επιχειρήσεις πρέπει να εξοικονομήσουν κάθε δεκάρα για να κρατήσουν τους υπαλλήλους τους.

Επιτρέπει στους υπαλλήλους να συναντώνται ανά πάσα στιγμή

Παρόλο που οι εργαζόμενοι ενδέχεται να μην είναι πρόσωπο με πρόσωπο σε μια ηλεκτρονική συνάντηση, εξακολουθούν να βοηθούν στην οικοδόμηση ομάδας, καθώς μπορούν να συμβούν συχνότερα. Στην πραγματικότητα, η διαδικτυακή και η τηλεδιάσκεψη είναι τόσο ευέλικτη, ότι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε, εφόσον οι συμμετέχοντες διαθέτουν συσκευή με δυνατότητα Internet . Τα μέλη της ομάδας μπορούν να τεθούν στη διάθεσή τους ο ένας στον άλλο ανά πάσα στιγμή, οπότε εάν υπάρχει μια πιεστική προθεσμία, για παράδειγμα, μπορούν να εργαστούν από κοινού για να τη συναντήσουν. Αυτή η δυνατότητα να μιλάει οποιονδήποτε από την εταιρεία ανά πάσα στιγμή, βοηθά τους διασκορπισμένους υπαλλήλους να αισθάνονται σαν να είναι μέρος μιας σφιχτά συνδεδεμένης ομάδας, βελτιώνοντας το ηθικό της ομάδας και τα αποτελέσματα. Οι εταιρείες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τη διάσκεψη ιστού για να επικοινωνούν με τους υπαλλήλους τους σε τακτική βάση, δημιουργώντας μια αίσθηση διαφάνειας εντός του οργανισμού.

Αφήνει τις εταιρείες να προσλάβουν το καλύτερο ταλέντο, ανεξάρτητα από την τοποθεσία

Πηγαίνουν οι ημέρες κατά τις οποίες οι εταιρείες θα μπορούσαν να προσλάβουν τοπικό ταλέντο ή όσους επιθυμούν να μετεγκατασταθούν. Με την έλευση της απομακρυσμένης εργασίας και της διαδικτυακής διάσκεψης, οι εταιρείες είναι ελεύθερες να προσλαμβάνουν ταλέντα από οπουδήποτε στον κόσμο, καθώς οι εργαζόμενοι μπορούν να επικοινωνούν εύκολα και καθαρά με το πάτημα ενός κουμπιού. Η διάσκεψη μέσω διαδικτύου βοήθησε στην άρση των γεωγραφικών εμποδίων, καθώς οι ομάδες μπορούν τώρα να χτιστούν και να παρακολουθούνται εξ αποστάσεως με ένα πρωτοφανές επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων.

Βοηθά στη βελτίωση των σχέσεων πελατών

Οι διασκέψεις μέσω διαδικτύου βοηθούν τις εταιρείες να διατηρούν επαφή με τους πελάτες τους πιο τακτικά, ώστε να μπορούν να αισθάνονται ότι συμμετέχουν στα έργα που έχουν αναθέσει. Οι ηλεκτρονικές συναντήσεις μπορούν επίσης να είναι πιο διαδραστικές και ενδιαφέρουσες από τις τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς είναι δυνατή η κοινή χρήση διαφανειών, βίντεο και ακόμη και οθονών επιφάνειας εργασίας . Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι δεν μπορούν μόνο να εξηγήσουν την πρόοδο ενός έργου, αλλά μπορούν και να το επιδείξουν. Αυτό βοηθά τις σχέσεις των πελατών να γίνουν πιο κοντά και πιο διαφανείς.