Πώς να κάνετε τα τραγούδια του iTunes να λειτουργούν όπως τα Audiobooks

Χρησιμοποιήστε αυτό το Hack για να λάβετε το iTunes για να θυμάστε τη θέση αναπαραγωγής των τραγουδιών

Μέρος της διατήρησης της βιβλιοθήκης του iTunes οργανωμένου περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι η συνεχώς αυξανόμενη συλλογή αρχείων πολυμέσων είναι στη σωστή θέση. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε εύκολα να βρείτε, να παίξετε και να συγχρονίσετε αρχεία στο iPod , iPhone και iPad σας. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου θα έχετε πιθανώς όλα τα είδη ψηφιακών αρχείων ήχου στο φάκελο iTunes Music (που διατίθεται για τραγούδια) τα οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καθόλου. Για παράδειγμα, εάν έχετε διαρρήξει μια επιλογή από audiobooks από CD (αντί να αγοράσετε και να κατεβάσετε από το iTunes Store ) τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι αυτά τα αρχεία ήχου που έχουν παραβιαστεί θα καταλήξουν πιθανώς στο φάκελο iTunes Music αντί για το τμήμα Books. Για να σας βοηθήσει να κλαδέψετε αποτελεσματικά τη βιβλιοθήκη iTunes έτσι ώστε να παραμένει σε καλή κατάσταση, η Apple έχει κάνει εύκολη την ταχεία αλλαγή του τύπου μέσων αρχείων, ώστε να ταξινομούνται αυτόματα στη σωστή κατηγορία.

Γιατί η θεραπεία ενός τραγουδιού ως Audiobook είναι μερικές φορές χρήσιμη

Υπάρχει ένα πλεονέκτημα που κερδίζετε μερικές φορές για να ξεγελάσετε το iTunes να σκεφτεί ότι ένα τραγούδι είναι ένα audiobook. Αλλάζοντας τον τύπο μέσου ενός τραγουδιού σε ένα ηχητικό βιβλίο, θα μπορείτε να προσθέσετε μια λειτουργία σελιδοποίησης που συνήθως δεν είναι διαθέσιμη για αρχεία μουσικής. Ενδέχεται να θέλετε να το κάνετε αυτό, για παράδειγμα, εάν ο συνολικός χρόνος αναπαραγωγής ενός αρχείου ήχου είναι πολύ μεγάλος. Αντί να χρειάζεται να προχωρήσετε στη διαδικασία διαίρεσης αρχείων ήχου σε μεμονωμένα μέρη χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο επεξεργασίας ήχου ή μετατρέποντας σε διαφορετική μορφή , μπορείτε απλά να προσθέσετε μια δυνατότητα δημιουργίας σελιδοδεικτών λέγοντας στο iTunes - "hey, είναι ένα audiobook!" Δεν είναι μόνο αυτό το iTunes hack ένα μεγάλο οργανωτικό εργαλείο, αλλά μπορεί να σας εξοικονομήσει ένα τεράστιο χρονικό διάστημα που εκτελεί περιττά καθήκοντα.

Σε αντίθεση με τα πιο δραστικά μέτρα που επισημάνθηκαν παραπάνω, αυτή είναι και μια αναστρέψιμη διαδικασία. Εάν θέλετε να μετακινήσετε ένα τραγούδι που βρίσκεται στην ενότητα Βιβλία πίσω στην κατηγορία Μουσική, μπορείτε απλά να αλλάξετε τον τύπο του μέσου εκτύπωσης και να το παρακολουθήσετε αυτόματα να επιστρέψετε με τα υπόλοιπα τραγούδια σας.

Έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας της βιβλιοθήκης σας iTunes;

Δεν υπάρχει τίποτα καταστροφικό για αυτό το σεμινάριο, αλλά πριν αρχίσετε να αλλάζετε τα πράγματα στη βιβλιοθήκη του iTunes, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε ένα ενημερωμένο αντίγραφο ασφαλείας, ώστε να έχετε μια επιλογή αποκατάστασης καταστροφών για κάθε περίπτωση. Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να το κάνετε αυτό, έχουμε γράψει ένα βιβλιοθήκη για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της βιβλιοθήκης iTunes για να σας βοηθήσει. Αν κάτι πάει στραβά με τη συλλογή τραγουδιών σας, θα μπορείτε πάντα να ανακτήσετε τη βιβλιοθήκη iTunes από το αντίγραφο ασφαλείας που δημιουργήσατε.

Εκπαιδευτικά βήματα: Πώς να κάνετε τα τραγούδια του iTunes να λειτουργούν σαν Audiobooks

Όποιο και αν είναι ο λόγος που θέλετε να ξεγελάσετε το iTunes για να επεξεργαστείτε ορισμένα από τα αρχεία ήχου ως ηχητικά βιβλία, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω σεμινάριο για να δείτε πώς αυτό επιτυγχάνεται.

  1. Προβολή της κατηγορίας μουσικής
    1. Εκτελέστε το λογισμικό iTunes και αναζητήστε το αριστερό παράθυρο για την ενότητα Βιβλιοθήκη . Κάτω από αυτό, κάντε κλικ στην επιλογή μενού Μουσική . Στη συνέχεια θα εμφανιστούν όλα τα τραγούδια που έχετε στην κατηγορία αυτή.
  2. Επιλογή τραγουδιών για αλλαγή
    1. Αν θέλετε να επιλέξετε ένα μόνο τραγούδι για να αλλάξετε σε ένα ηχητικό βιβλίο, απλώς κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε την επιλογή Λήψη πληροφοριών από το αναδυόμενο μενού.
      • Για να επιλέξετε πολλά κομμάτια για αλλαγή - κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [CTRL] (Mac: [ Command Key ] ) στο πληκτρολόγιό σας και κάντε κλικ σε πολλά τραγούδια για να τα επισημάνετε. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε την επιλογή Λήψη πληροφοριών .
  3. Για να επισημάνετε ένα μπλοκ τραγουδιών που θέλετε να αλλάξετε - κάντε κλικ στο πρώτο τραγούδι, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [Shift Key] και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο τέλος του τραγουδιού στο μπλοκ για να επισημάνετε την επιλογή σας. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε την επιλογή Λήψη πληροφοριών .
  4. Αλλαγή τύπου μέσου
    1. Κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Επιλογές στο επάνω μέρος του παραθύρου που μόλις άνοιξε. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού για την επιλογή Media Kind και επιλέξτε Audiobook από τη λίστα. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην επιλογή " Θυμηθείτε τη θέση " και επιλέξτε " Ναι" από τη λίστα. Κάντε κλικ στο OK για να μετατρέψετε.
  1. Ο έλεγχος των μετατρεπόμενων τραγουδιών σας είναι τώρα τα ακουστικά βιβλία
    1. Τέλος, για να ελέγξετε τα τραγούδια που επιλέξατε έχουν επαναπροσδιοριστεί αυτόματα ως audiobooks, κάντε κλικ στην επιλογή μενού Βιβλία (στην ενότητα Βιβλιοθήκη ) στο αριστερό παράθυρο του iTunes. Θα πρέπει τώρα να διαπιστώσετε ότι το iTunes θα θυμάται τη θέση αναπαραγωγής ενός τραγουδιού αν το σταματήσετε πριν φτάσει στο τέλος.

Αν θέλετε να επαναφέρετε αυτή τη μετατροπή ανά πάσα στιγμή, απλά επισημάνετε τα τραγούδια στην κατηγορία Βιβλία και αλλάξτε την επιλογή Media Kind σε Music (μέσω Get Info).