Ετικέτα εφέ καουτσούκ γραμματόσημο

Αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς να εφαρμόσετε ένα αποτέλεσμα σφραγίδας στο κείμενο ή μια εικόνα με το Photoshop. Σε αυτή την περίπτωση, θα μιμούμε μια σφραγίδα από καουτσούκ, αλλά αυτό το αποτέλεσμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ένα grunge ή ασφυκτική επίδραση σε κείμενο ή γραφικά.

Τα στιγμιότυπα οθόνης που βλέπετε παρακάτω ενδέχεται να μην είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο βλέπετε αυτά τα βήματα στην έκδοση του Photoshop από τη στιγμή που χρησιμοποιούμε το Photoshop CC 2015, αλλά το σεμινάριο θα πρέπει να είναι συμβατό και με άλλες εκδόσεις του Photoshop και τα βήματα να προσαρμόζονται αν δεν είναι ίδια.

Σημείωση: Οι εκδόσεις του Photoshop Elements και του Paint.NET αυτού του σεμιναρίου είναι επίσης διαθέσιμες.

01 από 13

Δημιουργήστε ένα νέο έγγραφο

Για να ξεκινήσετε, δημιουργήστε ένα νέο έγγραφο με λευκό φόντο στο επιθυμητό μέγεθος και ανάλυση .

Μεταβείτε στο στοιχείο μενού Αρχείο> Νέο ... και επιλέξτε το νέο μέγεθος εγγράφου που θέλετε και, στη συνέχεια, πατήστε OK για να το δημιουργήσετε.

02 από 13

Προσθήκη κειμένου και ρύθμιση διαστήματος

Πατήστε το γράμμα T στο πληκτρολόγιό σας για να ανοίξετε το εργαλείο τύπου. Προσθέστε κείμενο χρησιμοποιώντας μια βαριά γραμματοσειρά. Χρησιμοποιούμε το Bodoni 72 Oldstyle Bold .

Κάντε το αρκετά μεγάλο (100 pts σε αυτήν την εικόνα) και πληκτρολογήστε με κεφαλαία γράμματα. Μπορείτε να κρατήσετε το χρώμα μαύρο.

Εάν με τη συγκεκριμένη γραμματοσειρά σας, δεν σας αρέσει η στενή απόσταση μεταξύ των γραμμάτων, μπορείτε εύκολα να το διορθώσετε μέσω του πίνακα χαρακτήρων. Αποκτήστε πρόσβαση μέσω του παραθύρου> Στοιχείο μενού χαρακτήρων ή κάντε κλικ στο εικονίδιο του στη γραμμή επιλογών για το εργαλείο κειμένου.

Κάντε κλικ μεταξύ των γραμμάτων των οποίων το διάστημα θέλετε να προσαρμόσετε και, στη συνέχεια, από τον πίνακα χαρακτήρων, ρυθμίστε την τιμή kerning σε μεγαλύτερο ή μικρότερο αριθμό για να αυξήσετε ή να μειώσετε την απόσταση χαρακτήρων.

Μπορείτε επίσης να επισημάνετε τα γράμματα και να προσαρμόσετε την τιμή παρακολούθησης.

03 από 13

Επανατοποθετήστε το κείμενο

Εάν θέλετε το κείμενο να είναι λίγο ψηλότερο ή μικρότερο, χωρίς να ρυθμίσετε το πλάτος, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Ctrl + T ή Command + T για να τοποθετήσετε ένα πλαίσιο επεξεργασίας γύρω από το κείμενο. Κάντε κλικ και σύρετε το μικρό πλαίσιο στο επάνω μέρος της γραμμής ορίων για να τεντώσετε το κείμενο στο μέγεθος που θέλετε.

Πατήστε Enter για επιβεβαίωση της ρύθμισης.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή τη φορά για να επανατοποθετήσετε το κείμενο στον καμβά, κάτι που μπορείτε να κάνετε με το εργαλείο Μετακίνηση (συντόμευση V ).

04 από 13

Προσθέστε ένα στρογγυλεμένο ορθογώνιο

Μια σφραγίδα φαίνεται καλύτερα με ένα στρογγυλεμένο κιβώτιο γύρω της, οπότε χρησιμοποιήστε το πλήκτρο U για να επιλέξετε το εργαλείο σχήματος. Μόλις επιλεγεί, κάντε δεξί κλικ στο εργαλείο από το μενού Εργαλεία και επιλέξτε Εργαλείο στρογγυλεμένου ορθογωνίου από αυτό το μικρό μενού.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις ρυθμίσεις στις ιδιότητες του εργαλείου στην κορυφή του Photoshop :

Σχεδιάστε το ορθογώνιο λίγο μεγαλύτερο από το κείμενο σας, έτσι ώστε να το περιβάλλει με κάποιο χώρο σε όλες τις πλευρές.

Αν δεν είναι τέλεια, μεταβείτε στο εργαλείο Μετακίνηση ( V ) με το επιλεγμένο επίπεδο ορθογωνίου και σύρετέ το εκεί όπου το χρειάζεστε. Μπορείτε ακόμη να προσαρμόσετε το διάστημα ορθογωνίου από τα γράμματα γραμματοσήμων με Ctrl + T ή Command + T.

05 από 13

Προσθέστε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο στο ορθογώνιο

Μετακινήστε το στρώμα με το ορθογώνιο πάνω του, ώστε να βρίσκεται κάτω από το στρώμα κειμένου, σύροντάς το από την παλέτα "Επίπεδα" .

Με το επιλεγμένο επίπεδο ορθογωνίου, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Blending Options ... και χρησιμοποιήστε αυτές τις ρυθμίσεις στην ενότητα Stroke :

06 από 13

Ευθυγράμμιση επιπέδων και μετατροπή σε έξυπνο αντικείμενο

Επιλέξτε το στρώμα σχήματος και κειμένου από την παλέτα των επιπέδων, ενεργοποιήστε το εργαλείο μετακίνησης ( V ) και κάντε κλικ στα κουμπιά για να ευθυγραμμίσετε τα κατακόρυφα κέντρα και τα οριζόντια κέντρα (αυτές οι επιλογές βρίσκονται στην κορυφή του Photoshop αφού ενεργοποιήσετε το εργαλείο Μετακίνηση).

Αν και τα δύο επίπεδα εξακολουθούν να είναι επιλεγμένα, κάντε δεξί κλικ σε ένα από αυτά στην παλέτα "Επίπεδα" και επιλέξτε " Μετατροπή σε έξυπνο αντικείμενο" . Αυτό θα συνδυάσει τα στρώματα αλλά θα τους αφήσει επεξεργάσιμα σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε το κείμενο αργότερα.

07 από 13

Επιλέξτε ένα μοτίβο από το σύνολο επιφανειών καλλιτεχνών

  1. Στην παλέτα "Επίπεδα", κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία νέου συμπληρώματος ή ρύθμισης στρώματος . Είναι αυτό που μοιάζει με κύκλο στο κάτω μέρος της παλέτας των επιπέδων.

  2. Pick Pattern ... από αυτό το μενού.

  3. Στο παράθυρο διαλόγου γεμίσματος μοτίβου, κάντε κλικ στη μικρογραφία στα αριστερά για να εμφανιστεί η παλέτα. Σε αυτό το μενού, κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Καλλιτεχνικές επιφάνειες για να ανοίξετε αυτό το σύνολο προτύπων.
    Σημείωση: Εάν ερωτηθείτε αν το Photoshop πρέπει να αντικαταστήσει το τρέχον μοτίβο με αυτά που έχουν καθοριστεί από το Surface Artist Surfaces, κάντε κλικ στο OK ή στο Append .
  4. Επιλέξτε Washed Watercolour Paper για το μοτίβο πλήρωσης. Μπορείτε να τοποθετήσετε το ποντίκι πάνω από κάθε ένα μέχρι να βρείτε το σωστό.
  5. Τώρα κάντε κλικ στο OK στο παράθυρο διαλόγου "Συμπλήρωση προτύπου".

08 από 13

Προσθέστε μια ρύθμιση Posertize

Από τον πίνακα "Ρυθμίσεις" ( Παράθυρο> Ρυθμίσεις ), προσθέστε μια ρύθμιση Posterize .

Ρυθμίστε τα επίπεδα σε περίπου 6. Αυτό μειώνει τον αριθμό των μοναδικών χρωμάτων στην εικόνα σε 6, δίνοντας το μοτίβο μια πιο κοκκώδη εμφάνιση.

09 από 13

Κάντε μια επιλογή Magic Wand και προσθέστε μια μάσκα επιπέδου

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο Magic Wand, ( W ), κάντε κλικ στο πιο κυρίαρχο γκρι χρώμα σε αυτό το στρώμα.

Εάν δεν έχετε αρκετό γκρι επιλεγμένο, καταργήστε την επιλογή και αλλάξτε την τιμή "Μέγεθος δείγματος" από την κορυφή του Photoshop. Για αυτό το παράδειγμα, χρησιμοποιήσαμε δείγμα σημείου.

Με την επιλογή που έγινε ακόμα, μεταβείτε στην παλέτα "Επίπεδα" και αποκρύψτε το στρώμα γεμίσματος προτύπου και το στρώμα ρύθμισης posterize. Χρειαζόμασταν μόνο για να κάνουν αυτή την επιλογή.

Αφού αποκρύψετε αυτά τα στρώματα, κάντε το στρώμα με τη σφραγίδα γραφικά του ενεργού στρώματος, επιλέγοντάς το. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη στρώματος μάσκας (το πλαίσιο με έναν κύκλο σε αυτό) από το κάτω μέρος της παλέτας "Επίπεδα".

Εφόσον η επιλογή έγινε ακόμα όταν κάνατε κλικ σε αυτό το κουμπί, το γραφικό θα έπρεπε να φαίνεται αναξιοπαθούντα και πολύ περισσότερο σαν σφραγίδα.

10 από 13

Εφαρμογή στυλ χρώματος επικάλυψης

Το γραμματόσημο σφραγίδων αρχίζει να παίρνει μια εύγλωττη εμφάνιση, αλλά πρέπει να αλλάξουμε το χρώμα και να το grunge ακόμα περισσότερο. Αυτό γίνεται με στυλ επιπέδων.

Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή στο στρώμα σφραγίδας στην παλέτα "Επίπεδα", όπως στα δεξιά του ονόματός της. Μεταβείτε στις επιλογές συγχώνευσης ... και, στη συνέχεια, επιλέξτε Έγχρωμη επικάλυψη από αυτήν την οθόνη και εφαρμόστε αυτές τις ρυθμίσεις:

11 από 13

Προσθέστε ένα στυλ εσωτερικής λάμψης

Εάν οι άκρες της σφραγίδας σας είναι πολύ αιχμηρές για μια καλή ετικέτα από καουτσούκ, μπορείτε να εφαρμόσετε μια εσωτερική λάμψη για να την μαλακώσετε. Ανοίξτε τις επιλογές συγχώνευσης ... ξανά από το στρώμα, αν δεν είστε ήδη εκεί.

Αυτές είναι οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιήσαμε, βεβαιωθείτε ότι το χρώμα της λάμψης αντιστοιχεί σε αυτό που τελικά θα είναι το χρώμα φόντου σας (λευκό στο παράδειγμά μας):

Εάν αλλάξετε το πλαίσιο ελέγχου για το Inner Glow, μπορείτε να δείτε πόσο λεπτή είναι αυτή η προσθήκη, αλλά είναι σίγουρα αποτελεσματική για τη συνολική εμφάνιση της σφραγίδας.

Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο παράθυρο "Στυλ στρώματος" για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου.

12 από 13

Προσθέστε ένα φόντο και σμίκρυνση της σφραγίδας

Χρησιμοποιήστε modfes μείγμα και περιστροφή για να πάει να δώσει μια πιο φυσική εμφάνιση.

Τώρα πρέπει απλώς να εφαρμόσουμε μερικές γρήγορες τελειώσεις.

Προσθέστε ένα στρώμα πληρώσεως μοτίβων ακριβώς κάτω από το γραφικό σφραγίδας. Χρησιμοποιήσαμε το πρότυπο "Χρυσό Περγαμόντο" από το σύνολο χρωμάτων Χαρτί προεπιλεγμένων προτύπων. Ρυθμίστε τη λειτουργία ανάμειξης στο στρώμα σφραγίδας στο Vivid Light, ώστε να συνδυάζεται καλύτερα με το νέο φόντο. Τέλος, μεταβείτε στο εργαλείο Μετακίνηση και μετακινήστε το δρομέα ακριβώς έξω από μια από τις γωνιακές λαβές και περιστρέψτε ελαφρά το στρώμα. Οι ελαστικές σφραγίδες σπάνια εφαρμόζονται σε τέλεια ευθυγράμμιση.

Σημείωση: Αν επιλέξετε διαφορετικό φόντο, ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε το χρώμα του εφέ εσωτερικής λάμψης. Αντί για λευκό, δοκιμάστε να πάρει το κυρίαρχο χρώμα στο παρασκήνιο σας.

Ένα πράγμα που παρατηρήσαμε μετά την ολοκλήρωση της σφραγίδας από καουτσούκ, και μπορείτε να το δείτε στην εικόνα εδώ, είναι ότι υπάρχει ένα ξεχωριστό επαναλαμβανόμενο μοτίβο στη μάσκα του grunge που χρησιμοποιήσαμε. Αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποιήσαμε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο για την υφή για να δημιουργήσουμε τη μάσκα. Το επόμενο βήμα περιγράφει έναν γρήγορο τρόπο να απαλλαγείτε από το επαναλαμβανόμενο μοτίβο αν το βλέπετε στη σφραγίδα σας και θέλετε να το αφαιρέσετε.

13 από 13

Περιστρέψτε τη μάσκα επιπέδων

Μπορούμε να περιστρέψουμε τη μάσκα στρώματος για να συγκαλύψουμε το επαναλαμβανόμενο μοτίβο στο αποτέλεσμα.

  1. Στην παλέτα "Επίπεδα", κάντε κλικ στην αλυσίδα μεταξύ της μικρογραφίας για το γραφικό της σφραγίδας και της μάσκας επιπέδων για να αποσυνδέσετε τη μάσκα από τη στρώση.
  2. Κάντε κλικ στη μικρογραφία της μάσκας στρώματος.
  3. Πατήστε Ctrl + T ή Command + T για να εισέλθετε στη λειτουργία ελεύθερου μετασχηματισμού.
  4. Περιστρέψτε ή / και μεγεθύνετε ακόμη και τη μάσκα μέχρι το μοτίβο επανάληψης να είναι λιγότερο προφανές.

Το μεγάλο πράγμα για τις μάσκες στρώματος είναι ότι μας επιτρέπουν να κάνουμε αλλαγές αργότερα στα έργα μας χωρίς να χρειάζεται να ανατρέψουμε τα βήματα που έχουμε ήδη ολοκληρώσει ή να γνωρίζουμε με κάποιο τρόπο, μερικά βήματα πίσω, ότι θα δούμε αυτό το αποτέλεσμα στο τέλος.