Πώς να επιλέξετε μεταξύ αναλύσεων 720p, 1080i και 1080p

Σχεδόν όλοι έχουν απομακρυνθεί από τις αναλογικές τηλεοπτικές συσκευές βασικής ευκρίνειας υπέρ των πολύ ανώτερων τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας. Έχουν αναλογία διαστάσεων 16: 9, η οποία είναι παρόμοια σε εμφάνιση με οθόνη κινηματογραφικής αίθουσας και διατίθενται με οθόνες πολύ υψηλότερης ανάλυσης, οι οποίες εντυπωσιάζουν με τη σαφήνεια, το χρώμα και τις λεπτομέρειες. Η λύση είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο σημείο πώλησης HDTV.

Ποια είναι η διαφορά στα Ψηφίσματα;

Γενικά, όσο υψηλότερη είναι η ανάλυση μιας τηλεόρασης, τόσο καλύτερη είναι η εικόνα και τόσο υψηλότερη είναι η τιμή. Έτσι, εάν ψωνίζετε για μια τηλεόραση, πρέπει να ξέρετε τι σημαίνει ψήφισμα και τι παίρνετε για τα χρήματά σας.

Οι προσιτές αναλύσεις HDTV είναι 720p, 1080i και 1080p - ο αριθμός αντιπροσωπεύει τον αριθμό των γραμμών που δημιουργούν την εικόνα και το γράμμα περιγράφει τον τύπο σάρωσης που χρησιμοποιείται από την τηλεόραση για την προβολή της εικόνας: προοδευτική ή μεταβλητή. Η επίλυση έχει σημασία επειδή περισσότερες γραμμές σημαίνουν καλύτερη εικόνα. Πρόκειται για μια παρόμοια ιδέα με τις ψηφιακές φωτογραφίες και για το πώς η ανάλυση dpi καθορίζει την ποιότητα εκτύπωσης.

Ποια μορφή HDTV είναι καλύτερη-720p, 1080i ή 1080p;

Αν υποθέσουμε ότι και οι τρεις αυτές μορφές τηλεόρασης βρίσκονται στην περιοχή τιμών σας, η τηλεόραση 1080p είναι η καλύτερη επιλογή . Τα 720p και 1080i είναι παλιά τεχνολογία που σταδιακά δίνει τη θέση της σε τηλεοράσεις υψηλότερης ανάλυσης. Προσφέρει την καλύτερη δυνατή ανάλυση και εμπειρία προβολής και υπάρχει άφθονο περιεχόμενο 1080p εκεί έξω. Ωστόσο, αν αγοράζετε μια τηλεόραση που είναι 32 ίντσες ή μικρότερη, δεν θα δείτε μεγάλη διαφορά μεταξύ των εικόνων σε τηλεοράσεις 1080p και 720p.

Το μέλλον των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας

Η τεχνολογία δεν παραμένει ακίνητη, έτσι θα δείτε άλλες τηλεοράσεις υψηλής ανάλυσης στην αγορά. Οι 4Κ τηλεοράσεις είναι τώρα έξω, και δεν θα είναι πολύ πριν τα 8K σύνολα είναι διαθέσιμα. Εάν δεν είστε στην αιχμή της τεχνολογίας, είναι σημαντικό για εσάς - και έχετε ένα γενναιόδωρο προϋπολογισμό-UHD (εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας) σύνολα δεν είναι το καλύτερο αγοράζει αυτή τη στιγμή, επειδή δεν υπάρχει πολύ διαθέσιμο περιεχόμενο που εκμεταλλεύεται το έξοχο υψηλό ψηφίσματα.

Σχετικά με το πλεονέκτημα ευρείας οθόνης

Η άλλη βελτίωση των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας έναντι των αναλογικών τηλεοράσεων είναι η ευρεία οθόνη παρά η τετράγωνη οθόνη. Η ευρεία οθόνη είναι καλή για τα μάτια μας - βλέπουμε τις ορθογώνιες εικόνες ευρείας οθόνης καλύτερα από την παλιά πλατεία μορφής αναλογικής τηλεόρασης. Τα μάτια μας βλέπουν καλύτερα από αριστερά προς τα δεξιά από από προς τα πάνω. Η ευρεία οθόνη δείχνει επίσης περισσότερη ενέργεια στην οθόνη, η οποία είναι ιδανική για σπορ και ταινίες. Όλες οι τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας έχουν το λόγο ευρείας οθόνης, οπότε αυτή η βελτίωση δεν δείχνει ποια μορφή τηλεόρασης είναι καλύτερη.