Τι είναι ένα αρχείο CRW;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CRW

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου CRW είναι ένα αρχείο εικόνας Raw CIFF της Canon. Αυτά τα αρχεία είναι μη επεξεργασμένα και μη συμπιεσμένα εικόνες που έχουν ληφθεί με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Canon. Τα αρχεία CRW είναι δομημένα παρόμοια με τη μορφή αρχείου TIFF .

Η μορφή CRW δεν χρησιμοποιείται πλέον στις νεότερες φωτογραφικές μηχανές Canon, επειδή έχει αντικατασταθεί από τη μορφή CR2 . Η τελευταία προδιαγραφή για τη μορφή είναι η Έκδοση 1.0 Αναθεώρηση 4, που χρονολογείται στα τέλη του 1997. Μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα για αυτό στην προδιαγραφή CIFF στο Αρχείο Δεδομένων Εικόνας [PDF].

Οι προηγούμενες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που υποστηρίζουν τη μορφή CRW περιλαμβάνουν τα EOS6D, EOSD30, EOSD60, EOS10D, EOS300D, Powershot Pro1, Powershots G1-G6 και Powershots S30-S70 της Canon.

Η μορφή αρχείου εικόνας Raw CIFF της Canon είναι παρόμοια με άλλα αρχεία ακατέργαστων εικόνων που έχουν ληφθεί από άλλες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, όπως το ARW της Sony, το NEF της Nikon, το RAF της Fuji και οι μορφές αρχείων ORF της Olympus.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο CRW

Μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο CRW δωρεάν χρησιμοποιώντας τα IrfanView, XnView, Microsoft Windows Photos, Able RAWer, RawTherapee και τη συλλογή φωτογραφιών Microsoft Windows Live (με την εγκατεστημένη συσκευασία του Microsoft Camera Codec Pack).

Το λογισμικό που συνοδεύει μια φωτογραφική μηχανή Canon θα πρέπει επίσης να μπορεί να ανοίγει εικόνες που αποθηκεύονται στη μορφή CRW.

Εάν σε αυτό το σημείο το αρχείο CRW δεν ανοίγει σε αυτά τα προγράμματα, σας προτείνω να το τρέξετε μέσω ενός από τους μετατροπείς αρχείων που αναφέρονται παρακάτω, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε την εικόνα σε μορφή που αναγνωρίζεται από τους περισσότερους θεατές εικόνων.

Αν και αυτά τα προγράμματα δεν είναι δωρεάν, θα πρέπει επίσης να μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο CRW με τα Adobe Photoshop, Adobe Lightroom, ACD Systems Canvas, XARA Photo & Graphic Designer, AZImage και πιθανώς μερικά άλλα δημοφιλή εργαλεία φωτογραφίας και γραφικών.

Σημείωση: Εάν κανένα από αυτά τα προγράμματα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο σας, βεβαιωθείτε ότι διαβάζετε σωστά την επέκταση αρχείου και ότι δεν είναι πραγματικά ένα αρχείο που έχει ακριβώς παρόμοια εμφάνιση όπως ESW , CRX , ARW ή RWT .

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο CRW, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία CRW, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CRW

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί μετατροπείς αρχείων που μπορούν να μετατρέψουν δημοφιλείς μορφές εικόνας όπως PNG , JPG , GIF κ.λπ., αλλά ο πιο γρήγορος τρόπος για να μετατρέψετε αρχεία CRW είναι ο Zamzar, επειδή είναι ένας μετατροπέας αρχείων σε απευθείας σύνδεση . Οι μετατροπείς μέσω διαδικτύου σημαίνουν ότι δεν χρειάζεται να κατεβάσετε ένα εργαλείο μετατροπής, αλλά το συμβιβασμό είναι ότι πρέπει να ανεβάσετε το αρχείο σας στον ιστότοπο και στη συνέχεια να κάνετε λήψη του μετατροπή.

Το Zamzar μετατρέπει τα αρχεία CRW σε JPG, PNG, TIFF, PDF και σε διάφορες άλλες μορφές εικόνας. Ένας άλλος σε απευθείας σύνδεση μετατροπέας CRW παρόμοιος με τον Zamzar είναι ο CRW Viewer, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος για να δει ότι λειτουργεί.

Αν θέλετε να μετατρέψετε το CRW σε DNG , μπορείτε να το κάνετε με το Adobe DNG Converter.

Ακόμα να έχετε προβλήματα με το άνοιγμα ή τη χρήση αρχείου CRW;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου CRW και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.