Τι είναι ένα αρχείο DNG;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DNG

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου DNG είναι πιθανότατα ένα αρχείο Adobe Digital Negative Raw Image. Η μορφή είναι μια απάντηση στην έλλειψη ενός ανοικτού προτύπου για τυποποιημένες μορφές ψηφιακής κάμερας. Άλλα ακατέργαστα αρχεία μπορούν να μετατραπούν σε DNG, έτσι ώστε μια ευρύτερη ποικιλία λογισμικού να μπορεί να χρησιμοποιήσει τις εικόνες.

Η δομή αρχείων DNG παρέχει όχι μόνο έναν τρόπο αποθήκευσης μιας εικόνας αλλά και τα μέσα για τη διατήρηση πρόσθετων πληροφοριών σχετικά με τη φωτογραφία, όπως τα μεταδεδομένα και τα προφίλ χρωμάτων.

Άλλες χρήσεις της επέκτασης αρχείου DNG

Άλλα αρχεία DNG μπορεί να είναι τα αρχεία εικονικής εικόνας Dongle. Πρόκειται για ψηφιακά αντίγραφα των φυσικών dongles που μπορεί να απαιτήσει κάποιο λογισμικό για να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα. Ένα φυσικό dongle ενεργεί ως ένα κλειδί που περιέχει πληροφορίες σχετικά με την άδεια χρήσης λογισμικού, έτσι ώστε να χρησιμοποιείται ένας εικονικός dongle για τον ίδιο σκοπό, αλλά με εξομοιωτές dongle.

Μη συγχέετε τα αρχεία DNG με αρχεία που έχουν επέκταση DGN, τα οποία είναι αρχεία σχεδίασης 2D / 3D της MicroStation Design. Μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο DGN με το MicroStation ή το Bentley View.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DNG

Τα αρχεία DNG μπορούν να ανοίξουν με πολλά διαφορετικά προγράμματα προβολής εικόνων, συμπεριλαμβανομένης της ενσωματωμένης εφαρμογής Photos στα Windows και MacOS, Able RAWer, PhotoPlus της Serif και Canvas Systems ACD. Παρόλο που δεν είναι δωρεάν, το Adobe Photoshop και το Adobe Lightroom υποστηρίζουν επίσης αρχεία DNG. Η εφαρμογή Adobe Photoshop Express για Android μπορεί επίσης να ανοίξει αρχεία DNG. Η ίδια εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOS.

Μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο εικόνας Virtual Dongle με το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης USB Dongle από λύσεις Soft-Key Solutions.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο DNG, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο αρχείο εγκατεστημένων προγραμμάτων DNG, αλλάξτε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για μια συγκεκριμένη επέκταση αρχείων στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DNG

Αν χρησιμοποιείτε ήδη ένα πρόγραμμα που μπορεί να ανοίξει αρχεία DNG, τότε πιθανόν να το χρησιμοποιήσετε και για να μετατρέψετε το αρχείο DNG. Το Photoshop υποστηρίζει την αποθήκευση αρχείων DNG σε διάφορες άλλες μορφές, τόσο κοινές όσο και RAW , MPO, PXR και PSD .

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων για να μετατρέψετε το αρχείο DNG σε άλλη μορφή. Το Zamzar είναι ένα παράδειγμα ενός online μετατροπέα DNG που μπορεί να αποθηκεύσει το αρχείο σε JPG , TIFF , BMP , GIF , PNG , TGA και άλλες μορφές εικόνας, συμπεριλαμβανομένου του PDF .

Συμβουλή: Το Adobe DNG Converter είναι ένας δωρεάν μετατροπέας από την Adobe που κάνει το αντίθετο - μετατρέπει άλλα αρχεία εικόνας (π.χ. NEF ή CR2 ) στη μορφή DNG. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα σε Windows και MacOS, ακόμη και αν δεν εκτελείτε ένα προϊόν της Adobe.