Τι είναι ένα αρχείο CR2;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CR2

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου CR2 είναι ένα αρχείο εικόνας Canon Raw Version 2 που δημιουργήθηκε από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Canon.

Τα αρχεία CR2 βασίζονται στις προδιαγραφές του αρχείου TIFF , επομένως είναι συνήθως υψηλής ποιότητας, ασυμπίεστα και αρκετά μεγάλα.

Ορισμένες εκδόσεις ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών Canon αποθηκεύουν εικόνες σε μορφή CRW .

Το πρόγραμμα 3D μοντελοποίησης που ονομάζεται Poser χρησιμοποιεί επίσης αρχεία CR2. Ωστόσο, αντί για την αποθήκευση φωτογραφιών, η μορφή αρχείου Poser Character Rigging χρησιμοποιείται για τη διατήρηση πληροφοριών σχετικά με τις ανθρώπινες λεπτομέρειες όπως οι αρθρώσεις και τα οστά.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο CR2

Τα αρχεία CR2 μπορούν να ανοίξουν με δωρεάν προγράμματα όπως το Able RAWer, το IrfanView και το RAW Image Viewer. Ένας άλλος ελεύθερος θεατής CR2 (και ο επεξεργαστής) είναι UFRaw.

Ορισμένες εκδόσεις των Windows θα σας επιτρέψουν να προβάλετε εγγενώς τα αρχεία CR2 (για παράδειγμα, σε μια προβολή φακέλου), αλλά μόνο εάν είναι εγκατεστημένο το λογισμικό Microsoft Camera Code Pack ή το λογισμικό Canon RAW Codec.

Αν και σίγουρα δεν είναι δωρεάν, το Adobe Photoshop είναι ένα άλλο δημοφιλές πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για την εργασία με αρχεία CR2. Μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία, την απόχρωση, την έκθεση, την αντίθεση, τα λευκά, τις σκιές και άλλα.

Το MAGIX Xara Photo & Graphic Designer μπορεί επίσης να ανοίγει και να επεξεργάζεται αρχεία CR2.

Αν πρόκειται για ένα αρχείο Poser Character Rigging, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το λογισμικό Poser της Smith Micro για να το ανοίξει. Άλλες παρόμοιες εφαρμογές υποστηρίζουν τη μορφή, όπως το DAZ Studio της DAZ 3D και το 3ds Max της Autodesk.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CR2

Ο μετατροπέας Adobe DNG είναι δωρεάν εργαλείο μετατροπής CR2 σε DNG από την Adobe. Υποστηρίζει όχι μόνο αρχεία CR2 αλλά και πολλές άλλες μορφές αρχείων ακατέργαστων εικόνων που πιθανότατα δημιουργήθηκαν σε άλλους τύπους ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.

Για να μετατρέψετε μια μορφή CR2 σε μια άλλη μορφή εικόνας, ξεκινήστε με έναν από τους θεατές που ανέφερα παραπάνω και δείτε τι είδους επιλογές εξαγωγής / αποθήκευσης έχετε. Με το δωρεάν πρόγραμμα προβολής εικόνων RAW, για παράδειγμα, τα αρχεία CR2 μπορούν να εξαχθούν σε κοινές μορφές όπως JPG , TIFF, PNG και GIF .

Λαμβάνοντας υπόψη τι είναι και από πού προέρχονται, πιθανότατα δεν είναι έκπληξη ότι τα αρχεία CR2 μπορεί να είναι αρκετά μεγάλα σε μέγεθος, οπότε χρησιμοποιώντας έναν online μετατροπέα CR2 πιθανώς δεν είναι η πιο έξυπνη λύση αφού πρέπει να φορτώσετε κάθε αρχείο CR2 που θέλετε μετατρέπω. Αν πάτε αυτή τη διαδρομή, συνιστώ Zamzar .

Το καλύτερο στοίχημά σας είναι ένας δωρεάν μετατροπέας αρχείων που βασίζεται σε λογισμικό . Οι περισσότεροι είναι πολύ εύχρηστοι και λειτουργούν σε όλα τα λειτουργικά συστήματα . Ανάλογα με αυτό που θα επιλέξετε, θα βρείτε υποστήριξη για τη μετατροπή του CR2 σε JPG, TIFF, GIF, PNG, TGA , BMP και άλλες μορφές εικόνας, συμπεριλαμβανομένου του PDF .

Αν και δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος, είναι πιθανό ότι μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο Poser Character Rigging με το πρόγραμμα Poser που αναφέρθηκε προηγουμένως. Επίσης, τα άλλα προγράμματα που ανέφερα ότι μπορούν να εισαγάγουν το αρχείο, είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν επίσης για την εξαγωγή του αρχείου CR2 σε διαφορετική μορφή.

Σύνθετη ανάγνωση στη μορφή CR2

Εάν ενδιαφέρεστε για οτιδήποτε πέρα από τα βασικά στοιχεία σχετικά με το πώς λειτουργεί το CR2, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε την έξοχη ανάλυση του Laurent Clévy σχετικά με τη μορφή:

Κατανόηση του τι αποθηκεύεται σε ένα αρχείο .CR2 RAW της Canon, πώς και γιατί

Δεν είναι ένα φως που διαβάζεται με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον εάν είστε το είδος του ατόμου που θέλει να σκάψει λίγο βαθύτερα σε ακατέργαστες μορφές εικόνας και πώς λειτουργούν.