Τι είναι ένα αρχείο WVX;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία WVX

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου WVX είναι ένα αρχείο ανακατεύθυνσης του Windows Media Video. Είναι απλώς μια λίστα αναπαραγωγής ή μια συντόμευση σε ένα ή περισσότερα αρχεία πολυμέσων.

Τα αρχεία WVX χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση της θέσης των αρχείων βίντεο ή ήχου που πρέπει να παίξει το πρόγραμμα. Όταν ανοίξετε σε ένα συμβατό πρόγραμμα, τα αρχεία που αναφέρονται στο αρχείο WVX θα αρχίσουν να αναπαράγονται ακριβώς σαν να τα περιμένατε χειροκίνητα.

Η μορφή αρχείου ανακατεύθυνσης του Windows Media Video είναι παρόμοια με άλλες μορφές αρχείων καταγραφής όπως αυτές που χρησιμοποιούν τις επεκτάσεις αρχείων M3U8 , M3U , XSPF και PLS .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο WVX

Τα αρχεία WVX μπορούν να ανοίξουν με τα Windows Media Player, VLC και GOM Media Player.

Δεδομένου ότι τα αρχεία WVX είναι απλά αρχεία απλού κειμένου , μπορείτε να τα ανοίξετε σε ένα πρόγραμμα όπως το Notepad ή κάποιο άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για να προσθέσετε επιπλέον αναφορές. Αυτό εξηγείται λίγο πιο κάτω.

Σημείωση: Η επέκταση του αρχείου WVX μοιάζει πάρα πολύ με το .CVX , αλλά αυτή η επέκταση χρησιμοποιείται στο λογισμικό Canvas του ACD Systems και δεν έχει καμία σχέση με τα αρχεία WVX.

Συμβουλή: Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο WVX αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία WVX, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Παράδειγμα αρχείου WVX

Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας αρχείο WVX, αντιγράφοντας την παρακάτω μορφή και στη συνέχεια αποθηκεύοντας το αρχείο με την επέκταση .WVX. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στο Notepad στα Windows ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

Στο παράδειγμά μας, υπάρχουν αναφορές σε δύο online αρχεία MP3 . Το WVX μπορεί να επισημάνει πρόσθετα αρχεία με την ίδια μορφή, ώστε να μπορείτε να αντιγράψετε μόνο μία από τις γραμμές για να προσθέσετε κάποιες άλλες αναφορές.

<ΕΙΣΑΓΩΓΗ>

Σημείωση: Αυτές οι διευθύνσεις URL δεν είναι έγκυρες, επομένως το συγκεκριμένο αρχείο WVX δεν θα λειτουργήσει σε κανένα πρόγραμμα που ανοίγετε.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο WVX

Το Windows Media Player μπορεί να αποθηκεύσει το τρέχον αρχείο αρχείων πολυμέσων που δείχνει το αρχείο WVX μέσω του αρχείου Αρχείο> Αποθήκευση ως .... Αν το αρχείο WVX αναφέρεται σε ένα online αρχείο βίντεο MP4 , για παράδειγμα, αυτό θα μετατρέψει βασικά το WVX σε MP4. Ένας δωρεάν μετατροπέας αρχείων μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο αποτέλεσμα για τη μετατροπή του αρχείου ήχου / βίντεο σε κάτι άλλο.

Σημείωση: Δεδομένου ότι το αρχείο WVX είναι πραγματικά απλά ένα αρχείο απλού κειμένου (όπως βλέπετε στο παράδειγμα μας παραπάνω), δεν μπορείτε να μετατρέψετε το αρχείο σε οτιδήποτε άλλο εκτός από μορφές που βασίζονται σε κείμενο, όπως μορφές playlist. Το VLC μπορεί να αποθηκεύσει ένα αρχείο WVX σε μορφές αρχείων καταλόγου όπως M3U8, M3U και XSPF, καθώς και σε HTML .

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μετατρέψετε αρχεία WVX σε MP4, AVI , WMV , MP3 κ.λπ. - για να μετατρέψετε αυτά τα αρχεία πολυμέσων, πρέπει να τα κατεβάσετε μόνοι σας έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτά και στη συνέχεια να τα εκτελέσετε μέσω ενός προγράμματος μετατροπής αρχείων.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Βεβαιωθείτε ότι δεν συγχέετε μια άλλη μορφή με τη μορφή WVX. Ορισμένα αρχεία μοιάζουν πολύ με αρχεία .WVX, παρόλο που είναι σε εντελώς διαφορετική μορφή. Αν προσπαθήσετε να ανοίξετε μια μορφή που δεν υποστηρίζεται σε έναν από τους ανοιχτές WVX που αναφέρονται παραπάνω, πιθανόν να λάβετε ένα σφάλμα.

Για παράδειγμα, τα αρχεία WYZ θα μπορούσαν εύκολα να διαβάσουν εσφαλμένα αρχεία WVX, παρόλο που είναι πραγματικά αρχεία WYZTracker που χρησιμοποιούνται με το πρόγραμμα WYZTracker. Οι δύο μορφές δεν σχετίζονται και επομένως δεν υποστηρίζονται στα αντίστοιχα προγράμματα που χρησιμοποιούνται για το άνοιγμα τους.

Η ίδια ιδέα είναι αλήθεια και πίσω από άλλες παρόμοιες επεκτάσεις αρχείων όπως το VWX, το οποίο χρησιμοποιείται για αρχεία Vectorworks Design. Τα αρχεία VWX χρησιμοποιούν και τα τρία ίδια γράμματα με τα αρχεία WVX αλλά υποστηρίζονται μόνο από την εφαρμογή Nemetschek Vectorworks.

Περισσότερα βοήθεια με αρχεία WVX

Εάν είστε βέβαιοι ότι το αρχείο σας τελειώνει με την επέκταση αρχείου .WVX αλλά τίποτα σε αυτή τη σελίδα δεν σας βοηθά να το ανοίξετε, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης .

Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου WVX και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.