Τι είναι ένα αρχείο CVX;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CVX

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου CVX είναι ένα αρχείο γραφικών Canvas Versions 6, 7, 8, 9, το οποίο χρησιμοποιείται στο λογισμικό Canvas Systems της ACD Systems.

Η σχεδίαση αρχείων σε μορφή CVX μπορεί να κρατήσει τις ρυθμίσεις του έργου όπως εφέ εικόνας και στρώματα, καθώς και διανύσματα και διαγράμματα γραφικών.

Σημείωση: Προσέξτε να μην αναμίξετε τις μορφές αρχείων CVX και CMX. Τα αρχεία CMX είναι αρχεία εικόνας Metafile Exchange και ενώ είναι παρόμοια με τα αρχεία CVX, δεν μπορείτε να τα ανοίξετε και να τα μετατρέψετε χρησιμοποιώντας όλα τα ίδια ακριβώς εργαλεία.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο CVX

Τα αρχεία CVX μπορούν να ανοίξουν με το πρόγραμμα Canvas Systems της ACD Systems ... εφόσον είναι έκδοση 6 και νεότερη. Ένα άλλο πρόγραμμα από την ACD Systems, ACDSee, υποστηρίζει επίσης τη μορφή CVX.

Σημείωση: Ο καμβάς 11 και ο νεότερος είναι κατασκευασμένοι ειδικά για το λειτουργικό σύστημα Windows. Ο καμβάς είχε διακοπεί για MacOS το 2007, μετά από Canvas X.

Εάν ούτε το Canvas ούτε το ACDSee μπορεί να ανοίξει το αρχείο CVX, είναι πιθανό να έχετε ένα αρχείο που χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου CVX αλλά δεν έχει καμία σχέση με το λογισμικό ACD Systems. Εάν υποψιάζεστε ότι συμβαίνει αυτό, δοκιμάστε να ανοίξετε το αρχείο CVX στο Notepad ++, το Windows Notepad ή σε οποιονδήποτε άλλο επεξεργαστή κειμένου.

Αν και η δυνατότητα προβολής ενός αρχείου σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου δεν λειτουργεί για τους περισσότερους τύπους αρχείων, είναι πιθανό το συγκεκριμένο αρχείο CVX να είναι απλώς ένα αρχείο κειμένου, οπότε θα λειτουργήσει καλά. Ακόμη και αν ο επεξεργαστής κειμένου εμφανίζει κάποιο αναγνώσιμο κείμενο, αλλά δεν αποτελείται εξ ολοκλήρου από κείμενο, μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του αρχείου, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να αναζητήσετε ένα συμβατό εργαλείο ανοιχτήρι CVX.

Συμβουλή: Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο CVX, βεβαιωθείτε ότι δεν το συγχέετε με μια μορφή παρόμοιας ορθογραφίας όπως ένα αρχείο βιογραφικού, αρχείο δεδομένων Collage Picasa (CFX), αρχείο βάσης δεδομένων ClamAV (CVD) , Το αρχείο IBM Rational XDE Collaboration (CBX) ή το αρχείο ήχου Amiga 8SVX (SVX). Κάθε μία από αυτές τις μορφές είναι τελείως διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιείται με το λογισμικό της ACD Systems και ως εκ τούτου ανοίγεται με διαφορετικά προγράμματα.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο CVX αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα ανοιχτά αρχεία CVX, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CVX

Το λογισμικό Canvas μπορεί να εξάγει ένα αρχείο CVX σε JPG , PNG , TIF και σε διάφορες άλλες μορφές εικόνας, καθώς και σε PDF , DXF , CVI και DWG . Η επιλογή για να το κάνετε αυτό μπορεί να βρεθεί στην επιλογή αποθήκευσης ως ή εξαγωγής , ανάλογα με την έκδοση.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το καμβά για να εξάγετε ένα αρχείο γραφικών 6, 7, 8, 9 γραφικών σε EPS για χρήση σε άλλα προγράμματα όπως το Adobe Illustrator ή στο PSD για χρήση στο Adobe Photoshop.

Σημαντικό: Δεν μπορείτε συνήθως να αλλάξετε μια επέκταση αρχείου (όπως την επέκταση αρχείου .CVX) σε μια που αναγνωρίζει ο υπολογιστής σας (όπως το .PNG) και να αναμένετε ότι το νέο μετονομαζόμενο αρχείο θα είναι χρησιμοποιήσιμο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρέπει να πραγματοποιηθεί πρώτα μια πραγματική μετατροπή μορφής αρχείου χρησιμοποιώντας μια μέθοδο όπως η παραπάνω.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία CVX

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου CVX, την έκδοση του καμβά που χρησιμοποιείτε (αν είστε) και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.