Προσθήκη δεύτερης μπαταρίας αυτοκινήτου για ήχο υψηλής απόδοσης

Ερώτηση: Μπορεί το ηχοσύστημα αυτοκινήτου υψηλής απόδοσης να επωφεληθεί από μια δεύτερη μπαταρία;

Θέλω να προσθέσω μια δεύτερη μπαταρία ή κάτι έτσι ώστε να έχω περισσότερη δύναμη για να τρέξω τον εξοπλισμό ήχου υψηλής απόδοσης, αλλά δεν είμαι σίγουρος πώς να το κάνω. Τι είδους επιλογές έχω και τι νομίζετε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον εφεδρική ισχύ για μια πολύ υψηλή ρύθμιση ήχου αυτοκινήτου, όπως η δική μου;

Συστήματα ήχου αυτοκινήτου

Αν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον χυμό για να χρησιμοποιήσετε τον εξοπλισμό ήχου της απόδοσής σας, έχετε δύο βασικές επιλογές. Η πρώτη επιλογή είναι να αποκολλήσετε την μπαταρία OEM για τη μεγαλύτερη μπαταρία υψηλότερης χωρητικότητας που θα χωρέσει στον διαθέσιμο χώρο. Αυτή είναι η πιο εύκολη λύση και συνήθως είναι αρκετά καλή για τις περισσότερες περιπτώσεις.

Η άλλη επιλογή είναι να αντικαταστήσετε τη μόνη μπαταρία σας με τις αντίστοιχες ολοκαίνουργιες μπαταρίες ή να προσθέσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας για μεγάλο κύκλο . Αυτό είναι πιο περίπλοκο, αλλά μπορεί να σας δώσει ακόμα περισσότερη εφεδρική ενέργεια και έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε τη δεύτερη μπαταρία κοντά στον ενισχυτή σας.

Φυσικά, είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι υπάρχουν καταστάσεις όπου ένα ενισχυτικό καπάκι ή ένας αλυσοποιητής υψηλής απόδοσης θα είναι μια καλύτερη ιδέα από μια επιπλέον μπαταρία. Η προσθήκη μιας δεύτερης μπαταρίας είναι μια καλή ιδέα αν θέλετε να μπορείτε να τρέχετε το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου σας περισσότερο όταν ο κινητήρας είναι απενεργοποιημένος, αλλά δεν θα σας κάνει καλό όταν ο κινητήρας λειτουργεί.

Μπαταρίες υψηλής απόδοσης για ήχο υψηλής απόδοσης

Δεδομένου ότι βρίσκεστε στην αγορά για περισσότερη ισχύ για τον εξοπλισμό ήχου απόδοσης, αυτό που πραγματικά αναζητάτε είναι μεγαλύτερη εφεδρική χωρητικότητα. Όλες οι μπαταρίες έχουν διαφορετικές αξιολογήσεις, αλλά δύο από τις σημαντικές είναι οι ενισχυτές στροφών και η εφεδρική χωρητικότητα.

Οι ενισχυτές συμπίεσης αφορούν το πόση ένταση της μπαταρίας μπορεί να παράσχει ταυτόχρονα ένα βαρύ φορτίο, δηλαδή όταν στρέφετε τον κινητήρα, και η εφεδρική χωρητικότητα, συνήθως σε ώρες αμπέρ, αναφέρεται σε αυτό που μπορεί να παραδώσει η μπαταρία για μεγάλο χρονικό διάστημα . Αυτό σημαίνει ότι ψάχνετε για μια μπαταρία υψηλής απόδοσης που προσφέρει μεγάλη χωρητικότητα.

Ανάλογα με το αυτοκίνητο που οδηγείτε, μπορεί να έχετε ή να μην έχετε κάποιο επιπλέον χώρο για να εργαστείτε με το πού είναι η μπαταρία σας. Όσο μια μπαταρία αντικατάστασης χωράει φυσικά στον κατανεμημένο χώρο και μπορείτε να τον λυγίσετε με ασφάλεια, είναι εξαιρετικά ωραίο να αντικαταστήσετε μια μπαταρία OEM με μια αγορά ανταλλακτικών που έχει σημαντικά μεγαλύτερη εφεδρική χωρητικότητα.

Αν έχετε χώρο για μεγαλύτερη μπαταρία, τότε αυτή είναι η απλούστερη επιλογή. Η αντικατάσταση μιας μικρής μπαταρίας OEM με μεγαλύτερη χωρητικότητα είναι βασικά απλώς θέμα τράβηγμα της παλιάς μπαταρίας, τοποθέτηση της νέας μπαταρίας και σύνδεση των καλωδίων της μπαταρίας. Δεν έχει καμία ευκολία από αυτό.

Δεύτερες μπαταρίες για ήχο υψηλής απόδοσης

Ο άλλος τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον εφεδρική χωρητικότητα μπαταρίας είναι να προσθέσετε στην πραγματικότητα μια δεύτερη μπαταρία. Σε αυτή την περίπτωση, θα έχετε συνήθως τα καλύτερα αποτελέσματα, βγάζοντας την υπάρχουσα μπαταρία σας και τοποθετώντας δύο, ολοκαίνουργιες, αντιστοιχισμένες μπαταρίες. Δεν χρειάζεται να είναι η ίδια ομάδα με την αρχική μπαταρία, αλλά πρέπει να είναι η ίδια ομάδα (και η ίδια ημερομηνία παραγωγής) όσο η μια με την άλλη. Αυτό είναι ουσιαστικά μόνο για να εξασφαλιστεί ότι μια μπαταρία δεν καταλήγει να πάρει υπερβολική εργασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συντομότερη διάρκεια ζωής.

Αν εγκαθιστάτε συσσωρευμένες μπαταρίες, θα πρέπει να πάτε δεξιά εκεί όπου ήταν η μπαταρία OEM, και η άλλη πρέπει να είναι ενσύρματη παράλληλα. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τη δεύτερη μπαταρία στο θάλαμο επιβατών ή στον κορμό , αν και πρέπει να λάβετε προφυλάξεις εάν το τοποθετήσετε στο χώρο επιβατών.

Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε την υπάρχουσα μπαταρία σας και να προσθέσετε ένα βαθύ κύκλο ή θαλάσσια μπαταρία. Αυτή η επιλογή είναι λίγο διαφορετική, επειδή πρέπει να την συνδέσετε, ώστε να μπορείτε να απομονώσετε κάθε μπαταρία από το ηλεκτρικό σύστημα. Η ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε την αρχική μπαταρία όταν οδηγείτε και τη μεγαλύτερη μπαταρία βαθιάς κυκλοφορίας όταν είστε σταθμευμένοι. Αυτό έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι ποτέ δεν θα αφήσετε τυχαία τον εαυτό σας με πολύ λίγη δύναμη για να ξεκινήσει το αυτοκίνητό σας πίσω .

Αν κάνετε εναλλαγή για μεγαλύτερη μπαταρία ή εγκαταστήσετε μια δεύτερη, η εύρεση ενός σημείου με τις σωστές οριζόντιες διαστάσεις δεν αρκεί. Αν η καινούρια μπαταρία είναι αρκετά ψηλή για να ξεκολλήσει στην κουκούλα, θα πρέπει να αναζητήσετε άλλες επιλογές.

Το πρόβλημα με την επιπλέον χωρητικότητα της μπαταρίας

Είτε εγκαταστήσετε μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας είτε μια δεύτερη μπαταρία ενσύρματη παράλληλα, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι θα δείτε πραγματικά ένα όφελος μόνο όταν ο κινητήρας είναι απενεργοποιημένος. Τότε η πρόσθετη χωρητικότητα έρχεται πραγματικά χρήσιμη. Κάθε φορά που λειτουργεί ο κινητήρας, η πρόσθετη μπαταρία είναι απλά ένα πρόσθετο φορτίο όσον αφορά τον εναλλάκτη, το οποίο μπορεί να υπερφορτώσει μια παλιά (ή υποβρυχίως) μονάδα.

Ανάλογα με το ακριβές ζήτημα που προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε, μπορείτε πραγματικά να είστε καλύτερα με έναν πυκνωτή ήχου αυτοκινήτου από μια επιπλέον μπαταρία. Παρόλο που τα καπάκια ενίσχυσης δεν είναι συνήθως η καλύτερη λύση για όσους εισέρχονται σε διαγωνισμούς ήχου αυτοκινήτου, μπορούν συχνά να επιλύσουν μικρά προβλήματα όπως οι προβολείς που σβήνουν κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα δυνατής ή βαρείας μουσικής.