Ριζική Android Phone σας: Τι πρέπει να ξέρετε

Η ριζοβολία του τηλεφώνου Android σας επιτρέπει να έχετε τον πλήρη έλεγχο της συσκευής.

Η ριζοβολία του τηλεφώνου σας Android σημαίνει ότι αποκτάτε πρόσβαση στο λογισμικό του σε επίπεδο ρίζας, ένα επίπεδο που θα σας επιτρέψει να έχετε πλήρη έλεγχο της συσκευής σας.

Μπορεί να πιστεύετε ότι ένα λειτουργικό σύστημα όπως το Android , με το υπόβαθρο ανοιχτού κώδικα , θα παρέχει ήδη στους χρήστες πλήρη έλεγχο. Αλλά δεν είναι: Το Android, όπως και κάθε άλλο λειτουργικό σύστημα, έρχεται με όρια. Περιορίζει τις εφαρμογές που μπορείτε να εγκαταστήσετε, τις λειτουργίες του τηλεφώνου σας και την ταχύτητα εκτέλεσης του τηλεφώνου σας. Η ριζοβολία του τηλεφώνου σας Android αφαιρεί αυτά τα όρια, αν και υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

Λόγοι να μην ριζώνετε τα Android τηλέφωνα σας

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να διορθώσετε το τηλέφωνό σας Android. Αλλά ας ξεκινήσουμε με τους λόγους να μην. Η ριζοβολία του τηλεφώνου σας Android είναι πολύ πιθανό να ακυρώσει οποιαδήποτε εγγύηση που έχετε. Αυτό σημαίνει ότι αν κάτι πάει στραβά, δεν έχετε τύχη.

Λοιπόν, ποιες είναι οι πιθανότητες κάτι να πάει στραβά; Είναι δύσκολο να πω. Υπάρχει η πιθανότητα η ριζοβολία του τηλεφώνου σας Android να «μπλοκάρει» τη συσκευή - ουσιαστικά μετατρέποντας το ακριβό σας smartphone σε τίποτα περισσότερο από ένα βάρος χαρτιού. Ωστόσο, οι συσκευές Android είναι δύσκολο να μπλοκάρουν και ίσως μπορείτε να αναβιώσετε ένα τηλέφωνο Android μετά την αποτυχία της διαδικασίας ριζοβολίας, εάν χρειαστεί.

Ενώ η ριζοβολία του τηλεφώνου σας μπορεί να ακυρώσει την εγγύησή του, δεν είναι παράνομη. Τον Ιούλιο του 2010, η Αμερικανική Υπηρεσία για τα Πνευματικά Δικαιώματα αναθεώρησε το Νόμο για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ψηφιακή εποχή για να δηλώσει ότι δραστηριότητες όπως ριζοβολία ή jailbreaking smartphone προστατεύονται βάσει της θεωρίας περί δικαιοσύνης της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Λόγοι για να θεωρήσετε την ρίζα του Android τηλεφώνου σας

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τη ρίζα ενός τηλεφώνου Android είναι η δυνατότητα εγκατάστασης ενός προσαρμοσμένου ROM. Μια προσαρμοσμένη ROM ουσιαστικά είναι μια έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android που έχει προσαρμοστεί για να τρέξει με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Τα προσαρμοσμένα ROM περιλαμβάνουν όλα όσα χρειάζεστε για να εκτελέσετε το λειτουργικό σύστημα στο τηλέφωνό σας, αλλά έχουν βελτιστοποιηθεί για καλύτερη απόδοση. Ένα από τα μεγαλύτερα προσαρμοσμένα ROM στη βιομηχανία είναι το CyanogenMod, οπότε φροντίστε να το δοκιμάσετε.

Η καλύτερη απόδοση είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι χρήστες Android αποφασίζουν να ριζώνουν τα τηλέφωνά τους. Η ριζοβολία του τηλεφώνου σας επιτρέπει να υπερκερατίσετε την CPU του τηλεφώνου σας έτσι ώστε να τρέχει πιο γρήγορα. (Λάβετε υπόψη ότι η υπερχρονισμός μιας CPU μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε αυτήν και μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της.)

Ένα ριζωμένο τηλέφωνο Android μπορεί επίσης να εκτελεί εφαρμογές που δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί και μπορούν να επωφεληθούν από τις λειτουργίες που ενδέχεται να μην είναι ενεργοποιημένες στο τηλέφωνό σας, όπως ο πολλαπλός ή ο σύνδεσμος. Αν έχετε ένα παλιότερο τηλέφωνο Android, η ριζοβολία μπορεί να σας επιτρέψει να ενημερώσετε μια νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android.

Πώς να Root το τηλέφωνό σας Android

Συνήθως, η ριζοβολία του τηλεφώνου σας Android πραγματοποιείται εγκαθιστώντας και τρέχοντας ένα κομμάτι λογισμικού στο ακουστικό. Αλλά η διαδικασία της ριζοβολίας δεν είναι η ίδια για όλα τα τηλέφωνα Android και δεν θα λειτουργούν όλες οι εφαρμογές ριζοβολίας σε όλα τα τηλέφωνα. Αν ενδιαφέρεστε για την εξάπλωση του τηλεφώνου σας Android, θα πρέπει να διερευνήσετε τις διαθέσιμες επιλογές ριζοβολίας στο διαδίκτυο. (Αν "root" της Google και το όνομα του κινητού σας Android, είναι πιθανό να βρείτε πολλές πληροφορίες.)

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διερευνήσει τις επιλογές σας και προσπαθήστε να βρείτε φόρουμ - για παράδειγμα, οι κατασκευαστές XDA - όπου μπορείτε να λάβετε συμβουλές από χρήστες της πραγματικής ζωής που έχουν ρίζες στα δικά τους τηλέφωνα. Καλή τύχη!