Προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης NETGEAR WNR1000

Όλες οι εκδόσεις του δρομολογητή NETGEAR WNR1000 χρησιμοποιούν κωδικό πρόσβασης ως προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης. Όπως και με τους περισσότερους κωδικούς πρόσβασης, ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης WNR1000 κάνει διάκριση πεζών-κεφαλαίων .

Κάθε έκδοση του δρομολογητή WNR1000 χρησιμοποιεί το admin ως όνομα χρήστη για σύνδεση στο δρομολογητή.

Το 192.168.1.1 είναι μια κοινή διεύθυνση IP προεπιλεγμένη για τους δρομολογητές. χρησιμοποιείται επίσης για το NETGEAR WNR1000.

Σημείωση: Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις υλικού αυτού του δρομολογητή αλλά όλοι τους χρησιμοποιούν τις ίδιες προεπιλεγμένες πληροφορίες που μόλις αναφέρθηκαν.

Βοήθεια! Ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης δεν λειτουργεί!

Εάν ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης δεν λειτουργεί για τον δρομολογητή WNR1000, σημαίνει απλώς ότι κάποιος (πιθανώς εσείς) το άλλαξε σε κάποια στιγμή, αλλά από τότε ξεχάσει ποιος είναι ο νέος κωδικός πρόσβασης. Ένα θετικό στοιχείο για αυτό είναι ότι δεν είναι ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης για τον κωδικό πρόσβασης , ο οποίος είναι πολύ εύκολο να υποθέσουμε!

Ευτυχώς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επαναφέρετε τον δρομολογητή σας στις εργοστασιακές του προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Αυτό θα καταργήσει όχι μόνο τον κωδικό πρόσβασης που έχετε ξεχάσει αλλά και το όνομα χρήστη και θα επαναφέρουμε και τα δύο στα διαπιστευτήρια που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Σημείωση: Η επαναφορά και η επανεκκίνηση είναι δύο ξεχωριστές έννοιες. Η απλή επανεκκίνηση του δρομολογητή δεν πρόκειται να επαναφέρει το λογισμικό όπως θα πρέπει να συμβεί εδώ.

Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε τον δρομολογητή σας NETGEAR WNR1000:

  1. Ελέγξτε ότι το καλώδιο τροφοδοσίας είναι συνδεδεμένο και ότι ο δρομολογητής είναι ενεργοποιημένος.
  2. Γυρίστε το WNR1000 γύρω έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση στο πίσω πλαίσιο.
  3. Κολλήστε ένα συνδετήρα ή κάποιο άλλο αιχμηρό, μικρό αντικείμενο στην οπή επαναφοράς για να χτυπήσετε το κουμπί και κρατήστε το πατημένο για 5-10 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει η λυχνία τροφοδοσίας.
  4. Περιμένετε 30 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί η επαναφορά του δρομολογητή.
    1. Θα ξέρετε ότι γίνεται όταν η φωτεινή ένδειξη ενέργειας σταματήσει να αναβοσβήνει και γίνεται ένα συμπαγές χρώμα.
  5. Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια συνδέστε το ξανά για να επανεκκινήσετε το δρομολογητή.
  6. Περιμένετε ακόμα 30 δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει η εκκίνηση του WNR1000.
  7. Ο δρομολογητής έχει τώρα επαναφερθεί, ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε με τα προεπιλεγμένα διαπιστευτήρια από πάνω. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο http://192.168.1.1 με το admin για το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για τον κωδικό πρόσβασης.
  8. Τώρα πρέπει να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης σε κάτι πιο ασφαλές από έναν κωδικό πρόσβασης . Ακόμα κι αν είναι πολύ περίπλοκο και δύσκολο να μαντέψετε, μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε έναν ελεύθερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να αποφύγετε να το ξεχνάτε ξανά.

Θα χρειαστεί να ξαναγυρίσετε τις άλλες προσαρμοσμένες ρυθμίσεις, εάν θέλετε ο δρομολογητής σας να είναι στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται πριν από την επαναφορά του. Αν είχατε ρυθμίσει ένα ασύρματο δίκτυο, για παράδειγμα, θα πρέπει να εισάγετε το SSID και τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Το ίδιο ισχύει και για οτιδήποτε άλλο θέλετε, όπως προσαρμοσμένους διακομιστές DNS .

Για να αποφύγετε να εισάγετε ξανά όλες αυτές τις πληροφορίες στο μέλλον, εάν χρειαστεί να ξαναρυθμίσετε ξανά τον δρομολογητή σας, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των ρυθμίσεων του δρομολογητή σε ένα αρχείο. Οι λεπτομέρειες για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την επαναφορά της διαμόρφωσης του δρομολογητή μπορούν να προβληθούν στο κεφάλαιο 6 του εγχειριδίου WNR1000, στην ενότητα "Διαχείριση αρχείου ρυθμίσεων" (συνδέσεις στα παρακάτω εγχειρίδια).

Τι να κάνετε όταν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον δρομολογητή

Από προεπιλογή, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο δρομολογητή NETGEAR WNR1000 στη διεύθυνση http://192.168.1.1 . Αν δεν μπορείτε, σημαίνει απλά ότι η διεύθυνση IP έχει αλλάξει από την πρώτη ρύθμισή της.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να επαναφέρετε ολόκληρο το δρομολογητή για να δείτε ποια είναι η διεύθυνση IP του. Αντ 'αυτού, απλά πρέπει να ξέρετε τι είναι ρυθμισμένη η προεπιλεγμένη πύλη όπως σε έναν υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με το δρομολογητή. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να κάνετε κάτι τέτοιο στα Windows, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να βρείτε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP Gateway .

Firmware & amp; Εγχειρίδια

Μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες λήψεις, εγχειρίδια χρήσης, άρθρα υποστήριξης κ.λπ. σε αυτόν τον δρομολογητή μέσω της σελίδας υποστήριξης NETGEAR WNR1000v1. Αν θέλετε πληροφορίες σχετικά με διαφορετική έκδοση του δρομολογητή, απλώς χρησιμοποιήστε τον ίδιο σύνδεσμο αλλά, στη συνέχεια, επιλέξτε μια διαφορετική έκδοση κάτω από το αναπτυσσόμενο μενού "Επιλέξτε διαφορετική έκδοση".

Σημαντικό: Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ποιον αριθμό έκδοσης εξετάζετε προτού πραγματοποιήσετε λήψη του υλικολογισμικού για το δρομολογητή WNR1000. Μόλις είστε στη σωστή σελίδα για τον συγκεκριμένο σας δρομολογητή, χρησιμοποιήστε το κουμπί Λήψεις για να δείτε όλες τις συνδέσεις λήψης λογισμικού και υλικολογισμικού που είναι συγκεκριμένες για αυτό το δρομολογητή.

Δεδομένου ότι υπάρχουν τέσσερις εκδόσεις του δρομολογητή WNR1000, υπάρχει ξεχωριστό εγχειρίδιο χρήσης για κάθε ένα από αυτά. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της NETGEAR για τα εγχειρίδια ή μπορείτε να φτάσετε σε αυτά εδώ: Έκδοση 1 , Έκδοση 2 , Έκδοση 3 , Έκδοση 4 .

Σημείωση: Αυτά τα εγχειρίδια είναι σε μορφή PDF . Αν δεν μπορείτε να ανοίξετε το εγχειρίδιο PDF, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν δωρεάν αναγνώστη PDF .