Τι σημαίνει Boolean Search πραγματικά;

Υπάρχουν μερικές βασικές αρχές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με επιτυχία σε όλες σχεδόν τις μηχανές αναζήτησης εκεί έξω για να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε και μία από τις πιο βασικές τεχνικές είναι η χρήση των συμβόλων προσθήκης και αφαίρεσης στο ερώτημα αναζήτησης Ιστού . Αυτό είναι κοινώς γνωστό ως Boolean search και είναι μια από τις πιο στοιχειώδεις τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις προσπάθειες αναζήτησης (καθώς και μία από τις πιο επιτυχημένες). Αυτές οι τεχνικές είναι απλές, αλλά αξιοσημείωτα αποτελεσματικές και τείνουν να λειτουργούν σε όλες σχεδόν τις μηχανές αναζήτησης και τους καταλόγους αναζήτησης στον Ιστό.

Τι είναι Boolean Search;

Οι αναζητήσεις τύπου Boolean σάς επιτρέπουν να συνδυάσετε λέξεις και φράσεις χρησιμοποιώντας τις λέξεις AND, OR, NOT και NEAR (αλλιώς γνωστές ως boolean operators) για να περιορίσετε, να διευρύνετε ή να ορίσετε την αναζήτησή σας. Οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης του Διαδικτύου και οι κατάλογοι Ιστού προεπιλογών σε αυτές τις παραμέτρους αναζήτησης Boolean ούτως ή άλλως, αλλά ένας καλός ερευνητής του Διαδικτύου θα πρέπει να γνωρίζει πώς να χρησιμοποιεί βασικούς τελεστές Boolean.

Από πού προέρχεται ο όρος Boolean;

Ο Γιώργος Boole, ένας αγγλικός μαθηματικός τον 19ο αιώνα, ανέπτυξε την "Boolean Logic" για να συνδυάσει ορισμένες έννοιες και να αποκλείσει ορισμένες έννοιες κατά την αναζήτηση βάσεων δεδομένων.

Οι περισσότερες σε απευθείας σύνδεση βάσεις δεδομένων και οι μηχανές αναζήτησης υποστηρίζουν Boolean αναζητήσεις. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τεχνικές αναζήτησης τύπου Boole για την πραγματοποίηση αποτελεσματικών αναζητήσεων, με την αποκοπή πολλών άσχετων εγγράφων.

Είναι Boolean Search περίπλοκη;

Η χρήση του Boolean Logic για να διευρύνετε ή / και να περιορίσετε την αναζήτησή σας δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο ακούγεται. στην πραγματικότητα, ίσως να το κάνετε ήδη. Η λογική Boolean είναι ακριβώς ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ορισμένες λογικές λειτουργίες που χρησιμοποιούνται για να συνδυάσουν τους όρους αναζήτησης σε πολλές βάσεις δεδομένων μηχανών αναζήτησης και καταλόγους στο Διαδίκτυο. Δεν είναι επιστήμη πυραύλων, αλλά σίγουρα ακούγεται φανταχτερό (προσπαθήστε να ρίξετε αυτή τη φράση σε κοινή συζήτηση!).

Πώς μπορώ να κάνω Boolean Search;

Έχετε δύο επιλογές: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους τυπικούς τελεστές Boolean (AND, OR, NOT ή NEAR ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μαθηματικά τους ισοδύναμα.) Εξαρτάται από εσάς, τον ερευνητή, με ποια μέθοδο είστε πιο άνετοι με. :

Διαχειριστές αναζήτησης Boolean

Βασικό μαθηματικό - Boolean - Μπορεί να βοηθήσει με την αναζήτηση στο Web

Τα βασικά μαθηματικά μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν στην αναζήτηση αναζήτησης στο Web. Ετσι δουλευει:

Χρησιμοποιήστε το σύμβολο "-" όταν θέλετε μια μηχανή αναζήτησης να εντοπίσει σελίδες που έχουν μια λέξη αναζήτησης σε αυτές, αλλά χρειάζεστε τη μηχανή αναζήτησης για να αποκλείσετε άλλες λέξεις που συνήθως σχετίζονται με αυτήν τη λέξη αναζήτησης. Για παράδειγμα:

Λέτε στις μηχανές αναζήτησης ότι θέλετε να βρείτε σελίδες που έχουν μόνο τις λέξεις "Superman", αλλά αποκλείστε τις καταχωρίσεις που περιέχουν πληροφορίες σχετικά με το "Krypton". Αυτός είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να εξαλείψετε επιπλέον πληροφορίες και να περιορίσετε την αναζήτησή σας προς τα κάτω. συν μπορείτε να κάνετε μια σειρά εξαιρούμενων λέξεων, όπως αυτό: superman-krypton - "lex luthor".

Τώρα που ξέρετε πώς να εξαλείψετε τους όρους αναζήτησης, μπορείτε να τις προσθέσετε χρησιμοποιώντας το σύμβολο "+". Για παράδειγμα, εάν έχετε όρους που πρέπει να επιστραφούν σε όλα τα αποτελέσματα αναζήτησης, μπορείτε να τοποθετήσετε το σύμβολο συν μπροστά από τους όρους που πρέπει να συμπεριληφθούν, όπως:

Τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας θα περιλαμβάνουν και τους δύο αυτούς όρους.

Περισσότερα για το Boolean

Λάβετε υπόψη ότι δεν υποστηρίζονται όλες οι μηχανές αναζήτησης και οι κατάλογοι Boolean. Ωστόσο, οι περισσότεροι το κάνουν και μπορείτε εύκολα να μάθετε αν αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε υποστηρίζει αυτήν την τεχνική διαβουλεύοντας με τις Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) σε μια μηχανή αναζήτησης ή την αρχική σελίδα του καταλόγου.

Προφορά: BOO-le-un

Επίσης γνωστό ως: Boolean, Boolean λογική, boolean αναζήτηση, boolean χειριστές, τελεστές boolean, boolean ορισμός, boolean αναζήτηση , boolean εντολές

Παραδείγματα: Χρησιμοποιώντας το AND στενεύει μια αναζήτηση συνδυάζοντας τους όρους. θα ανακτήσει έγγραφα που χρησιμοποιούν και τους δύο όρους αναζήτησης, όπως στο παράδειγμα:

Η χρήση του OR διευρύνει μια αναζήτηση για να συμπεριλάβει αποτελέσματα που περιέχουν οποιαδήποτε από τις λέξεις που πληκτρολογείτε.

Η χρήση του NOT θα περιορίσει την αναζήτηση εξαιρώντας ορισμένους όρους αναζήτησης.

Boolean Search: Χρήσιμη για αποτελεσματική αναζήτηση

Η τεχνολογία αναζήτησης Boolean είναι μία από τις έννοιες θεμελίωσης κάτω από τις σύγχρονες μηχανές αναζήτησης ημέρας. Χωρίς να το συνειδητοποιούμε, εκμεταλλευόμαστε αυτήν την απλή διαδικασία αναζήτησης σχεδόν κάθε φορά που πληκτρολογούμε σε ένα ερώτημα αναζήτησης. Η κατανόηση της διαδικασίας και της γνώσης της αναζήτησης Boolean θα μας δώσει την απαραίτητη τεχνογνωσία που χρειαζόμαστε για να κάνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικές τις αναζητήσεις μας.