Πώς να κάνετε δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις με το Google Hangouts

Μείνετε σε επαφή με τις δωρεάν φωνητικές κλήσεις από το κινητό σας τηλέφωνο ή το πρόγραμμα περιήγησης ιστού

Όταν έχετε φίλους ή οικογένεια που διαδίδονται σε όλη την υδρόγειο, η πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων μπορεί να είναι δαπανηρή. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε όλα τα λεπτά ή να επιβαρύνεστε με επιπλέον χρεώσεις, χάρη στο Google Hangouts. Το Hangouts είναι δωρεάν στις Η.Π.Α. και στον Καναδά και έχει χαμηλές διεθνείς χρεώσεις, έτσι ώστε να μπορείτε να πραγματοποιείτε φωνητικές κλήσεις, να στέλνετε μηνύματα κειμένου και ακόμη και να έχετε συνομιλίες με ομάδες βίντεο από την κινητή συσκευή ή το φορητό σας υπολογιστή χωρίς να πληρώνετε δεκάρα. ~ 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ιστορικό: Google Hangouts

Όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά, το Google Hangouts ήταν μια πολύ φοβερή εφαρμογή βίντεο συνομιλίας : Θα μπορούσατε να συνομιλήσετε με φίλους ή συναδέλφους με βίντεο εύκολα ως ομάδα. Από τότε, το Hangouts έχει μεταμορφωθεί σε ακόμα περισσότερα: όχι μόνο online video chats, αλλά και online συνεργασία (με θέματα όπως η κοινή χρήση ενός whiteboard κατά τη διάρκεια ενός hangout ή η κοινή χρήση ενός εγγράφου Google για έλεγχο). Το Hangouts έχει αναλάβει και την επικοινωνία μέσω βίντεο και μηνυμάτων κειμένου - αντικαθιστώντας την εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα Android, για παράδειγμα, για γρήγορη αποστολή μηνυμάτων και ενσωμάτωση στο Gmail, ώστε να μπορείτε να στέλνετε ένα άμεσο μήνυμα ή να κάνετε μια κλήση τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας).

Εν ολίγοις, το Hangouts θέλει να είναι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που βασίζεται σε κινητά και στο διαδίκτυο, για να τα κυβερνήσει όλα. Με αυτό, μπορείτε να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα από το Gmail, ένα μήνυμα κειμένου από το τηλέφωνό σας ή το πρόγραμμα περιήγησης και, τώρα, δωρεάν τηλεφωνήματα από το κινητό σας τηλέφωνο ή το πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Την περασμένη εβδομάδα, η Google ανακοίνωσε ότι οι χρήστες Hangouts θα μπορούσαν να κάνουν δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις σε άλλους χρήστες του Hangouts μέσω του ιστού, καθώς και δωρεάν φωνητικές κλήσεις σε οποιονδήποτε αριθμό στις ΗΠΑ ή στον Καναδά. Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε μια απλή τηλεφωνική κλήση, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τα λεπτά για το κινητό ή το τηλεφωνητή σας, επειδή θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το Google Hangouts δωρεάν - εντός των ΗΠΑ ή του Καναδά, τουλάχιστον . Μπορείτε να το κάνετε αυτό στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού στο Google+ Hangouts ή μέσα από την εφαρμογή Android και την εφαρμογή iPhone / iPad. (Θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό Google+ για να ξεκινήσετε και είτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Android ή iOS για να χρησιμοποιήσετε τη νέα λειτουργία κλήσεων μέσω τηλεφώνου ή προφανώς να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο του Hangouts για να πραγματοποιήσετε τις δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις.)

Δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις μέσω του Google Hangouts

Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τις δωρεάν κλήσεις.

Από τον ιστό: Για να πραγματοποιήσετε δωρεάν τηλεφωνική κλήση στο πρόγραμμα περιήγησης, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Gmail και κατευθυνθείτε στο https://plus.google.com. Στο αριστερό μενού πλοήγησης, αναζητήστε το πλαίσιο εισαγωγής κειμένου "Αναζήτηση ατόμων ...". Αναζητήστε το άτομο που θέλετε να πραγματοποιήσετε φωνητική κλήση, κάντε κλικ στο όνομα και στη συνέχεια κάντε κλικ στο εικονίδιο του τηλεφώνου στην κορυφή για να ξεκινήσετε μια κλήση.

Από το Android ή το iOS: Ανοίξτε την εφαρμογή Hangouts (μοιάζει με εισαγωγικό εικονίδιο σε ένα πράσινο εικονίδιο ομιλίας) και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το όνομα, τον αριθμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό ή τον κύκλο Google+ για το άτομο που θέλετε να καλέσετε. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο του τηλεφώνου και είστε καλά. Οι χρήστες Android θα χρειαστούν την πιο πρόσφατη έκδοση του Hangouts και του συνοδευτικού τηλεφωνητή για να ενεργοποιήσουν τις φωνητικές κλήσεις, ενώ στο iOS και στον ιστό, οι φωνητικές κλήσεις είναι ήδη διαθέσιμες.

Μπορείτε επίσης να στείλετε άμεσα μηνύματα ή να ξεκινήσετε μια κλήση βίντεο από το ίδιο παράθυρο μηνυμάτων.

Ένα από τα καθαρά πράγματα σχετικά με το Google Hangouts είναι ότι παρακολουθεί το ιστορικό σας (ώστε να μπορείτε να αναζητήσετε άμεσα μηνύματα στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο), λαμβάνετε ειδοποιήσεις τόσο στον ιστό όσο και στις κινητές συσκευές σας και μπορείτε να αποκλείσετε τα άτομα από μηνύματα ή να σας καλούν επισης.

Για περιοχές εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά, ελέγξτε τις διεθνείς χρεώσεις κλήσεων, οι οποίες φαίνεται να είναι πολύ χαμηλότερες από τα τυπικά προγράμματα κλήσεων.