Μια εικονική περιήγηση στον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για το ραδιόφωνο AM, FM, Satellite και Internet

Ορισμένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί στεγάζονται στα δικά τους κτίρια. Άλλοι, για οικονομικούς λόγους ή γεωγραφικούς λόγους, μπορούν να βρεθούν σε ουρανοξύστες, εμπορικά κέντρα και σε άλλες τοποθεσίες.

Για οικονομικούς λόγους, όταν οι εταιρείες κατέχουν διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε μια πόλη ή περιοχή, συνήθως τις ενοποιούν σε ένα κτίριο. Αυτός κρατά 5 ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί διαδικτύου συνήθως δεν απαιτούν την επιβάρυνση ενός παραδοσιακού ραδιοφωνικού σταθμού και μπορούν να λειτουργούν ελάχιστα σε ένα δωμάτιο - ή στη γωνία ενός δωματίου όπως στην περίπτωση ενός χομπίστα. Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι ραδιοφωνικοί σταθμοί Διαδικτύου που λειτουργούν με κέρδος θα απαιτούν προφανώς περισσότερο χώρο για τους υπαλλήλους κ.λπ.

01 από 09

Ραδιοφωνικοί δέκτες μικροκυμάτων και ρελέ

Ένας πύργος ραδιοφώνου με πιάτα ρελέ μικροκυμάτων. Φωτογραφία Credit: © Corey Deitz

Πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν έχουν τον πραγματικό πομπό τους και πύργο εκπομπής στην ίδια ιδιοκτησία με τα στούντιο. Ο πύργος παραπάνω είναι ένας πύργος ρελέ μικροκυμάτων.

Το σήμα αποστέλλεται από μικροκύματα σε έναν παρόμοιο δέκτη μικροκυμάτων, στους χώρους όπου βρίσκεται ο μεταδότης και ο πύργος. Στη συνέχεια μετατρέπεται σε σήμα που μεταδίδεται στο ευρύ κοινό. Δεν είναι ασυνήθιστο τα στούντιο ενός ραδιοσταθμού να βρίσκονται 10, 15 ακόμη και 30 μίλια μακριά από τον πραγματικό πομπό και τον πύργο.

Θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν πολλά πιάτα μικροκυμάτων σε αυτόν τον πύργο. Αυτό συμβαίνει επειδή μεταδίδει σήματα για διάφορους διαφορετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

02 του 09

Δορυφορικά πιάτα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς

Δορυφορικά πιάτα έξω από έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Φωτογραφία Credit: © Corey Deitz

Πολλοί Ραδιοφωνικοί σταθμοί, ειδικά αυτοί που προβάλλουν το ραδιοφωνικό ραδιοφωνικό σταθμό , λαμβάνουν αυτά τα προγράμματα μέσω δορυφόρου. Το σήμα τροφοδοτείται στην αίθουσα ελέγχου του ραδιοσταθμού, όπου ταξιδεύει μέσα από μια κονσόλα, γνωστή και ως "πλακέτα", και στη συνέχεια αποστέλλεται στον πομπό.

03 του 09

Ψηφιακά στούντιο ραδιοφωνικών σταθμών: κονσόλα ήχου, υπολογιστές και μικρόφωνο

Κονσόλα ραδιοφώνου, υπολογιστές και μικρόφωνο. Φωτογραφία Credit: © Corey Deitz

Το σημερινό τυπικό στούντιο εκπομπής σε ραδιοφωνικό σταθμό αποτελείται από κονσόλα, μικρόφωνα, υπολογιστές και ενίοτε ίσως ακόμα κάποιο παλαιότερο αναλογικό εξοπλισμό.

Παρόλο που σχεδόν όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν μεταβεί σε εντελώς ψηφιακές λειτουργίες (τουλάχιστον στις ΗΠΑ), κοιτάξτε αρκετά σκληρά και θα βρείτε κάποιους παλιούς μαγνητόφωνα / παίκτες που κάθονται γύρω από το καρούλι!

Κάπου και πάλι θα βρείτε ακόμα καροτσάκια.

Είναι πολύ απίθανο να χρησιμοποιήσει πια πικάπ ή δίσκους βινυλίου (αν και υπήρξε μια chic αναβίωση σε LPs βινυλίου για τους καταναλωτές.)

04 του 09

Κονσόλα ήχου κονσόλας Studio Studio - Close-Up

Κοντινό πλάνο της κονσόλας ήχου. Φωτογραφία Credit: © Corey Deitz

Σε αυτό το σημείο όλες οι πηγές ήχου αναμειγνύονται πριν μεταφερθούν στον πομπό. Κάθε ρυθμιστής, γνωστός μερικές φορές ως ένα "δοχείο" σε παλαιότερες πλακέτες, ελέγχει την ένταση μιας πηγής ήχου: μικρόφωνο, συσκευή αναπαραγωγής CD, ψηφιακή συσκευή εγγραφής, τροφοδοσία δικτύου κλπ. Κάθε κανάλι ολισθητήρα διαθέτει διακόπτη on / off στο κάτω μέρος και διάφορους διακόπτες στην κορυφή, η οποία μπορεί να εκτρέψει σε περισσότερους από έναν προορισμούς.

Ένα μετρητή VU, όπως η τετράγωνη περιοχή που μοιάζει με κουτί προς την κορυφή της κονσόλας με τις δύο πράσινες οριζόντιες γραμμές (κεντρική κορυφή), δείχνει στον χειριστή το επίπεδο εξόδου ήχου. Η κορυφαία οριζόντια γραμμή είναι το αριστερό κανάλι και η κατώτατη γραμμή είναι το δεξιό κανάλι.

Η κονσόλα ήχου μετατρέπει αναλογικό ήχο (φωνή μέσω μικροφώνου) και τηλεφωνικές κλήσεις σε ψηφιακή έξοδο. Επιτρέπει επίσης την ανάμειξη ψηφιακού ήχου από CD, υπολογιστές και άλλες ψηφιακές πηγές με τον αναλογικό ήχο.

Στην περίπτωση του Internet Radio , η έξοδος ήχου θα μεταφορτώθηκε σε ένα διακομιστή, ο οποίος στη συνέχεια διανέμει τον ήχο - ή τις ροές του - στους ακροατές.

05 του 09

Μικρόφωνα ραδιοφωνικών σταθμών

Ένα επαγγελματικό μικρόφωνο με οθόνη ανέμου. Φωτογραφία Credit: © Corey Deitz

Οι περισσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί διαθέτουν ποικιλία μικροφώνων. Ορισμένα μικρόφωνα είναι ειδικά σχεδιασμένα για φωνή και εργασία σε αέρα. Συχνά, αυτά τα μικρόφωνα θα έχουν επίσης αλεξίπτωτο πάνω τους, όπως αυτό το κάνει.

Η οθόνη αιολικής ενέργειας διατηρεί το ελάχιστο θόρυβο στο ελάχιστο, όπως ο ήχος της αναπνοής που πνέει στο μικρόφωνο ή ο ήχος του "P". (Το popping Ps συμβαίνει όταν ένα άτομο προφέρει μια λέξη με ένα σκληρό "P" σε αυτό και στη διαδικασία, αποβάλλει μια τσέπη του αέρα που χτυπά το μικρόφωνο δημιουργώντας ανεπιθύμητο θόρυβο.)

06 του 09

Μικρόφωνα ραδιοφωνικών σταθμών

Ραδιοφωνικό στούντιο μικρόφωνο στη βάση. Φωτογραφία Credit: © Corey Deitz

Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα ενός επαγγελματικού μικροφώνου υψηλού επιπέδου. Τα περισσότερα mikes αυτού του διαμετρήματος κοστίζουν εύκολα εκατοντάδες δολάρια.

Αυτό το μικρόφωνο δεν διαθέτει εξωτερικό παρμπρίζ. Είναι επίσης σε μια ρυθμιζόμενη βάση mike και σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται συνήθως για τους επισκέπτες στούντιο.

07 του 09

Λογισμικό ραδιοσταθμού

Λογισμικό αυτοματισμού ραδιοφωνικών σταθμών. Φωτογραφία Credit: © Corey Deitz

Οι περισσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν εισέλθει στην ψηφιακή εποχή, όπου όχι μόνο η μουσική, τα διαφημιστικά μηνύματα και άλλα ηχητικά στοιχεία αποθηκεύονται ψηφιακά σε σκληρούς δίσκους, αλλά και το εξελιγμένο λογισμικό χρησιμοποιείται επίσης για την αυτόματη εκτέλεση του σταθμού, όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι εκεί ή Βοηθήστε να βοηθήσετε έναν ζωντανό DJ ή προσωπικό χαρακτήρα κατά τη λειτουργία του σταθμού.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι λογισμικού που έχουν σχεδιαστεί για να το κάνουν αυτό και εμφανίζονται συνήθως μπροστά από την κονσόλα ήχου, όπου εμφανίζεται σαφώς από το άτομο στο αεροπλάνο.

Αυτή η οθόνη εμφανίζει κάθε στοιχείο που έχει παίξει και θα παίξει τα επόμενα 20 λεπτά περίπου. Πρόκειται για μια ψηφιακή έκδοση του αρχείου καταγραφής του σταθμού.

08 από 09

Studio ακουστικά ραδιοφώνου

Ένα ζευγάρι επαγγελματικών ακουστικών. Φωτογραφία Credit: © Corey Deitz

Οι προσωπικότητες του ραδιοφώνου και τα deejays φορούν ακουστικά για να αποφύγουν την ανατροφοδότηση. Όταν ένα μικρόφωνο είναι ενεργοποιημένο σε ένα ραδιοφωνικό στούντιο, οι οθόνες (ηχεία) σβήνουν αυτόματα.

Με αυτόν τον τρόπο, ο ήχος από τις οθόνες δεν θα επανέλθει στο μικρόφωνο, προκαλώντας έναν βρόχο ανατροφοδότησης. Εάν έχετε ακούσει κάποιον να μιλάει σε ένα σύστημα PA σε ένα γεγονός όταν ανατροφοδοτεί, ξέρετε πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι ο θόρυβος.

Έτσι, όταν οι οθόνες σβήνουν επειδή κάποιος ενεργοποιεί το μικρόφωνο, ο μόνος τρόπος για να παρακολουθήσετε την εκπομπή είναι να χρησιμοποιήσετε ακουστικά για να ακούσετε τι συμβαίνει. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτά είναι αρκετά ξεπερασμένα. Αλλά, και πάλι επαγγελματικά ακουστικά κοστίζουν περισσότερο και διαρκούν περισσότερο. Αυτοί είναι 10 χρονών!

09 του 09

Στούντιο ραδιοφωνικού σταθμού Ηχομόνωση

Ηχομονωτικά τείχη σε ραδιοφωνικό στούντιο. Φωτογραφία Credit: © Corey Deitz

(Υπάρχουν περισσότερα για αυτή την περιοδεία, δεν θέλετε να δείτε τις κιθάρες που έχουν υπογράψει γνωστά συγκροτήματα;

Προκειμένου ο ήχος της φωνής της προσωπικότητας του ραδιοφώνου να ακούγεται όσο το δυνατόν καλύτερο, είναι σημαντικό να ηχομονωθεί ένα ραδιοφωνικό στούντιο.

Η ηχομόνωση παίρνει τον "κοίλο ήχο" έξω από ένα δωμάτιο. Ξέρεις τι ακούγεται σαν στο ντους όταν μιλάς ή τραγουδάς; Αυτό το αποτέλεσμα είναι τα ηχητικά κύματα που αναπηδούν από τις λεπτές επιφάνειες, όπως πορσελάνη ή κεραμίδι.

Η ηχομόνωση έχει σχεδιαστεί για να λαμβάνει την αναπήδηση του ηχητικού κύματος της φωνής όταν χτυπά στους τοίχους. Η ηχομόνωση ισοπεδώνει το ηχητικό κύμα. Αυτό επιτυγχάνεται δημιουργώντας μια ειδική υφή στους τοίχους των ραδιοφωνικών σταθμών. Το ύφασμα και άλλα σχέδια στον τοίχο χρησιμοποιούνται συνήθως για να ισοπεδώσουν τον ήχο.