Λογισμικό DJ: Τι κάνει αυτό το είδος εφαρμογής μουσικής;

Τα βασικά στοιχεία του λογισμικού DJ και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναμειχθεί η μουσική

Τι ακριβώς είναι το λογισμικό DJ;

Στην απλούστερη μορφή του, ένα πρόγραμμα λογισμικού DJ (ή app) σας επιτρέπει να παίρνετε μεμονωμένα μουσικά κομμάτια και να τα συνδυάζετε για να δημιουργήσετε ένα καινούργιο (remixed) κομμάτι. Ουσιαστικά, αυτός ο τύπος λογισμικού δημιουργίας μουσικής μιμείται τον τρόπο με τον οποίο ο DJ χρησιμοποίησε στο παρελθόν το 'παλιό' στυλ για να επανασυνθέσει κομμάτια - δηλαδή, ένα φυσικό δίσκο μίξης τζακ και δίσκους βινυλίου.

Ωστόσο, με την αυγή της ψηφιακής εποχής μπορείτε τώρα να το κάνετε αυτό με έναν υπολογιστή ή ακόμα και μια φορητή συσκευή όπως το τηλέφωνό σας (μέσω μιας εφαρμογής). Και, αυτός ο εικονικός τρόπος ανάμειξης της μουσικής έχει πολλές περισσότερες δυνατότητες σε σύγκριση με τον τρόπο της «παλιάς σχολής».

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη Βιβλιοθήκη ψηφιακής μουσικής για να δημιουργήσω Remixes;

Ναι μπορείς. Αν ξεκινάτε να πειραματίζετε με remixing, τότε ένα από τα κύρια οφέλη είναι να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τραγούδια που υπάρχουν ήδη στη συλλογή σας. Το λογισμικό DJ μπορεί να ανοίξει αμέσως έναν εντελώς νέο κόσμο χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε πακέτα μουσικής / ήχου για να ξεκινήσετε.

Το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού DJ έχει άμεση υποστήριξη για τη φόρτωση τραγουδιών από μια μουσική βιβλιοθήκη iTunes για παράδειγμα. Ωστόσο, εφόσον τα τραγούδια είναι σε μορφή ήχου που μπορεί να χειριστεί η εφαρμογή λογισμικού DJ, τότε θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα από το λογισμικό που χρησιμοποιείτε για jukebox .

Μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας remixes για δωρεάν ή ακόμα και ολόκληρα playlist αν αισθάνεστε πραγματικά δημιουργικοί.

Τι χαρακτηριστικά έχει μια τυπική εφαρμογή DJ;

Για τη μείξη πολλαπλών κομματιών και εισόδων, η διεπαφή ενός προγράμματος λογισμικού DJ πρέπει να περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία ελέγχου ακριβώς όπως ένα πραγματικό γραφείο μίξης DJ. Αυτό μπορεί να διαφέρει μεταξύ μιας εφαρμογής λογισμικού και της επόμενης, αλλά βασικές λειτουργίες που συνήθως θα δείτε είναι οι εξής:

Τα παραπάνω παραδείγματα γρατζουνίζουν μόνο την επιφάνεια σε αυτό που μπορεί να έχει μια τυπική εφαρμογή λογισμικού DJ. Αλλά, αυτά είναι βασικά χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για τις μεγάλες μίξεις παρόλα αυτά.

Χρειάζομαι οποιοδήποτε υλικό για ψηφιακό DJing;

Δεν χρειάζεστε απαραιτήτως οποιοδήποτε υλικό σε συνδυασμό με λογισμικό εικονικού DJ. Μπορείτε απλά να πατήσετε το δάχτυλό σας σε μια οθόνη τηλεφώνου ή να χρησιμοποιήσετε πληκτρολόγιο και ποντίκι σε έναν υπολογιστή. Ωστόσο, ένας ελεγκτής υλικού DJ είναι πολύ καλύτερος, ειδικά αν θέλετε να επαναλάβετε την αναδιάταξή σας στο επόμενο επίπεδο.

Όπως θα περίμενε κανείς, αυτές οι ειδικές εξωτερικές συσκευές υλικού φαίνονται πολύ σαν DJ πικάπ. Και, συχνά προτιμώνται από επαγγελματίες DJs λόγω της πιο οικεία (και χρήσιμη) διεπαφή. Αλλά κάτω από την κουκούλα είναι φυσικά εξ ολοκλήρου ψηφιακά. Ο έλεγχος MIDI χρησιμοποιείται για την επικοινωνία με το λογισμικό DJ. Κάποιο υλικό υποστηρίζει επίσης κάτι που ονομάζεται Control Vinyl . Αυτό σας επιτρέπει να αλληλεπιδράσετε με τον ψηφιακό ήχο σαν να ήταν φυσικά σε ένα ρεκόρ βινυλίου.