Ακούστε τα eBooks μετατρέποντάς τα σε MP3 για δωρεάν

Υπηρεσίες όπως η Audible προσφέρουν audiobooks, αλλά τα βιβλία που δεν έκαναν ποτέ το άλμα στον ήχο δεν αποτελούν μέρος των καταλόγων λιανοπωλητών audiobook. Μετατρέψτε ένα αρχείο κειμένου ή ebook στον υπολογιστή σας σε ένα audiobook με βάση το MP3 χρησιμοποιώντας ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα μετατροπής. Αν και αυτά τα προγράμματα βασίζονται σε συνθετικές φωνές διαφορετικής ποιότητας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μετατρέψετε τα τοπικά σας ebooks ή ακόμα και αρχεία απλού κειμένου σε μια μορφή που μπορείτε να ακούσετε ενώ μετακινείτε ή τρέχετε.

01 από 04

Balabolka

Μέχρι το Jacket / Getty Images

Το Balabolka υποστηρίζει ένα εντυπωσιακό φάσμα μορφών αρχείων με βάση το κείμενο που μπορεί να μετατρέψει, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων με τις επεκτάσεις TXT, DOC, PDF, ODT, AZW, ePub, CHM, HTML, FB2, LIT, MOBI, PRC και RTF.

Η Balabolka χρησιμοποιεί το API Speech API της Microsoft (SAPI 4 και 5) για τη μετατροπή κειμένου σε συνθετική ομιλία. Ρυθμίστε τις φωνές χρησιμοποιώντας τη διεπαφή του Balabolka για να αλλάξετε παραμέτρους όπως το βήμα και η ταχύτητα.

Το πρόγραμμα εκπέμπει ήχο σε μορφές με επεκτάσεις όπως MP3, WMA, OGG, WAV, AAC και AMR (ίσως η καλύτερη μορφή για φωνή).

Το Balabolka υποστηρίζει κείμενο με υπότιτλους σε μορφή LRC ή στα μεταδεδομένα του αρχείου ήχου, έτσι ώστε να μπορείτε να προβάλετε το κείμενο (ακριβώς όπως οι στίχοι) σε μια συσκευή με οθόνη ως αναπαραγωγή ήχου.

Το Balabolka υποστηρίζει το πρότυπο Portable App, που σημαίνει ότι μπορείτε να το βάλετε σε μια μονάδα flash και να το ξεκινήσετε σε οποιοδήποτε υπολογιστή χωρίς να τρέξετε πρώτα ένα πρόγραμμα εγκατάστασης. Περισσότερο "

02 από 04

DSpeech

Το DSpeech δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί, ώστε να μπορείτε να το εκτελέσετε σχεδόν παντού. Παρόλο που η διασύνδεση της εφαρμογής είναι αρκετά απλή, το DSpeech είναι αρκετά ισχυρό και έχει μια καλή επιλογή χαρακτηριστικών.

Εκτός από τη δυνατότητα ανάγνωσης αρχείων σε μορφές κειμένου, συμπεριλαμβανομένου του απλού και πλούσιου κειμένου, το Microsoft Word και το HTML, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το DSpeech για τη μετατροπή της φωνής σας σε κείμενο - υπάρχει μια βασική μηχανή αναγνώρισης φωνής ενσωματωμένη στο πρόγραμμα.

Αυτή η εφαρμογή (όπως η πλειοψηφία των δωρεάν εργαλείων αυτού του τύπου) χρησιμοποιεί το API του Microsoft Speech για να μετατρέψει το κείμενο σε ομιλία. Το DSpeech μπορεί να κωδικοποιήσει τα αρχεία MP3, AAC, WMA, OGG και WAV, τα οποία καλύπτουν τις περισσότερες από τις δημοφιλείς μορφές στον κόσμο του ψηφιακού ήχου. Περισσότερο "

03 του 04

Classlesoft Κείμενο σε μετατροπέα MP3

Αν χρειάζεστε έναν απλό μετατροπέα text-to- MP3 χωρίς μανίκια , τότε η προσφορά της Classlesoft αξίζει μια προσεκτική εμφάνιση. Είναι ελαφρύ, γρήγορο και παρουσιάζει μια ξεκάθαρη διεπαφή που είναι εύκολη στη χρήση.

Υποστηρίζει μόνο αρχεία σε μορφή απλού κειμένου, αλλά αν έχετε πολλά να μετατρέψετε, αυτό το πρόγραμμα καθιστά όλη την διαδικασία ένα αεράκι. Πολλαπλά αρχεία ουράς για αυτόματη μετατροπή παρτίδας σε μορφή MP3 πριν χτυπήσετε το μεγάλο κόκκινο κουμπί έναρξης . Δεν υπάρχει επιλογή αλλαγής φωνητικών προφίλ σε αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα, αλλά το μενού ρυθμίσεων προσφέρει τροποποιήσεις για το βήμα, την ταχύτητα και τον όγκο της συνθετικής ομιλίας. Περισσότερο "

04 του 04

TTSReader

Όπως συμβαίνει με πολλές από τις εφαρμογές λογισμικού σε αυτήν τη λίστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το TTSReader ως εργαλείο ομιλίας κειμένου σε πραγματικό χρόνο (χρησιμοποιώντας το σύστημα SAPI4 και SAPI5 της Microsoft) καθώς και έναν μετατροπέα. Το πρόγραμμα προσφέρει μια καλά σχεδιασμένη διεπαφή που είναι διαισθητική στη χρήση και έρχεται με μια ωραία επιλογή επιλογών. Το TTSReader υποστηρίζει αρχεία σε απλή ή πλούσια μορφή κειμένου και μπορεί να τα μετατρέπει σε MP3 ή WAV .

Παρόλο που η υποστήριξη μορφής αρχείου του TTSReader δεν είναι τόσο πλούσια όσο κάποιες άλλες δωρεάν εφαρμογές κειμένου σε ομιλία, μετατρέπει γρήγορα αρκετά έγγραφα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια εύχρηστη λειτουργία παράκαμψης, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παραλείψετε μια πρόταση ή μια ολόκληρη παράγραφο - χρήσιμη αν δεν θέλετε να διαβαστούν όλες οι λέξεις. Περισσότερο "