Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των χάρτες εικόνας

Γιατί οι χάρτες εικόνων δεν είναι τόσο συνηθισμένες αυτές τις μέρες

Κάποτε ήταν ότι κάθε τοποθεσία εκεί έξω είχε ένα χάρτη εικόνας σε σχεδόν κάθε σελίδα. Πολλοί ιστότοποι χρησιμοποιούσαν χάρτες εικόνων για την πλοήγησή τους Και πολλοί ιστότοποι άρεσαν να παρουσιάσουν ένα οπτικό θέμα για τον ιστότοπό τους, το οποίο θα εμφανίζονταν μέσω ενός χάρτη εικόνων. Ευτυχώς, αυτό έχει μειωθεί υπέρ από τα περισσότερα sites!

Αλλά οι χάρτες εικόνων είναι ένα εργαλείο και όπως ακριβώς δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ένα σφυρί για κάθε κατάσταση (τουλάχιστον αυτό είναι που μου λέει ο μπαμπάς μου ...), οι χάρτες εικόνων δουλεύουν εξαιρετικά σε μια κατάσταση και δεν είναι τόσο σπουδαίοι στα υπόλοιπα.

Πότε να χρησιμοποιείτε τους χάρτες εικόνων

Χρησιμοποιήστε χάρτες εικόνων όταν οι πληροφορίες που χρειάζεστε για να μεταδώσετε παρουσιάζονται καλύτερα οπτικά από ό, τι στο κείμενο. Η καλύτερη χρήση ενός χάρτη εικόνας είναι για, καλά, έναν χάρτη. Οι χάρτες μεταφέρουν μεγάλη ποσότητα πληροφοριών σε ένα μικρό χώρο. Και οι χάρτες εικόνων τους καθιστούν πιο διαδραστικό.

Πότε να μην χρησιμοποιείτε ΠΟΤΕ Χάρτες εικόνων

Δεν έχει σημασία πόσο δελεαστικό είναι, ποτέ να μην χρησιμοποιείτε χάρτες εικόνων για πλοήγηση . Η πλοήγηση θα πρέπει να είναι το ευκολότερο και πιο αυτονόητο τμήμα του ιστότοπού σας. Οι χάρτες εικόνων είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσουν οι πελάτες. Δεν λειτουργούν ως τυπικοί σύνδεσμοι και μπορεί να είναι δύσκολο να το καταλάβουμε. Θέλετε την πλοήγησή σας να είναι απλή και ανώδυνη, τόσο πολύ που οι πελάτες της δεν το παρατηρούν καν.

Γιατί είναι προβληματικοί οι Χάρτες εικόνων;

Η κατώτατη γραμμή είναι ότι εάν θέλετε ή πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν χάρτη εικόνων, μην αφήστε τα σχόλιά μου να σας σταματήσουν. Οι χάρτες εικόνων εξακολουθούν να αποτελούν μέρος του προτύπου και έχουν έγκυρες χρήσεις. Απλά προσπαθήστε να τα καταστήσετε προσβάσιμα και εύχρηστα όσο μπορείτε. (Ή όχι, είναι η ιστοσελίδα σας ...).

Χάρη στον Keith για την ερώτηση που προκάλεσε αυτό το άρθρο!