Διαδικασία σχεδιασμού ιστοσελίδων

Η διαδικασία υλοποίησης ενός ιστοτόπου

Κατά την οικοδόμηση ενός δικτυακού τόπου υπάρχει μια διαδικασία που οι περισσότεροι σχεδιαστές χρησιμοποιούν. Αυτή η διαδικασία καλύπτει όλα τα βήματα από τη λήψη αποφάσεων σε έναν ιστότοπο για την οικοδόμησή του και τη θέση του σε λειτουργία.

Ενώ όλα τα βήματα είναι σημαντικά, ο χρόνος που αφιερώνετε σε αυτά εξαρτάται από εσάς. Μερικοί σχεδιαστές προτιμούν να σχεδιάζουν πολύ πριν από την οικοδόμηση, ενώ άλλοι δαπανούν ελάχιστο ή καιρό στο μάρκετινγκ. Αλλά αν ξέρετε ποια είναι τα βήματα μπορείτε να αποφασίσετε ποια δεν χρειάζεστε.

01 από 09

Ποιος είναι ο ΣΚΟΠΟΣ του Δικτυακού Τόπου;

Getty

Η γνώση του σκοπού του ιστότοπου θα σας βοηθήσει να ορίσετε στόχους για τον ιστότοπο καθώς και να καθορίσετε το κοινό-στόχο σας .

Οι στόχοι είναι χρήσιμοι για τους περισσότερους ιστότοπους, καθώς σας βοηθούν να μετρήσετε την απόδοση του ιστότοπου και αν αξίζει να επεκταθεί και να βελτιωθεί ο ιστότοπος.

Και γνωρίζοντας το κοινό-στόχο για έναν ιστότοπο μπορεί να σας βοηθήσει με τα σχεδιαστικά στοιχεία καθώς και το κατάλληλο περιεχόμενο. Ένας ιστότοπος που στοχεύει σε ηλικιωμένους θα έχει μια τελείως διαφορετική αίσθηση από μία στοχευόμενη νήπια.

02 του 09

Ξεκινήστε το PLANNING του σχεδιασμού της τοποθεσίας

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι αυτό είναι όπου πηδούν στον επεξεργαστή ιστού σας και να αρχίσετε να χτίζετε, αλλά οι καλύτεροι χώροι αρχίζουν με ένα σχέδιο και ξεκινούν αυτό το σχέδιο ακόμα και πριν κατασκευαστεί το πρώτο wireframe.

Το σχέδιό σας πρέπει να περιλαμβάνει:

03 του 09

Ο σχεδιασμός αρχίζει μετά τον προγραμματισμό

Αυτό είναι όπου οι περισσότεροι από εμάς αρχίζουν να διασκεδάζουν - με τη φάση σχεδιασμού του έργου. Ενώ μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στον επεξεργαστή σας τώρα, συνιστούμε να παραμείνετε έξω από αυτό και να κάνετε το σχεδιασμό σας σε ένα πρόγραμμα γραφικών ή ακόμα και σε χαρτί πρώτα.

Θα θελήσετε να σκεφτείτε:

04 του 09

Συλλογή ή δημιουργία του περιεχομένου της τοποθεσίας

Το περιεχόμενο είναι αυτό που οι άνθρωποι έρχονται στον ιστότοπό σας για. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κείμενο, εικόνες και πολυμέσα. Παίρνοντας τουλάχιστον μέρος του περιεχομένου έτοιμο μπροστά από το χρόνο, μπορείτε να αρχίσετε πιο εύκολα την οικοδόμηση του ιστότοπου.

Θα πρέπει να αναζητήσετε:

05 του 09

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ του ιστότοπου

Εάν έχετε κάνει καλό σχεδιασμό εργασίας και σχεδιάζετε τον ιστότοπό σας, τότε η δόμηση του HTML και του CSS θα είναι ευκολότερη. Και για πολλούς από εμάς, αυτό είναι το καλύτερο μέρος.

Θα χρησιμοποιήσετε πολλές διαφορετικές τεχνολογίες για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας:

06 του 09

Τότε πρέπει πάντα να δοκιμάζετε την τοποθεσία

Η δοκιμή του ιστοτόπου σας είναι κρίσιμη τόσο σε όλη τη φάση του κτιρίου όσο και μετά την κατασκευή του. Ενώ το χτίζετε, θα πρέπει να κάνετε προεπισκόπηση των σελίδων σας περιοδικά για να βεβαιωθείτε ότι το HTML και το CSS λειτουργούν σωστά.

Στη συνέχεια, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι:

07 του 09

ΑΠΟΣΤΟΛΗ του ιστότοπου στον παροχέα φιλοξενίας σας

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να φορτώσετε τις σελίδες σας σε έναν παροχέα φιλοξενίας για να τις ελέγξετε αποτελεσματικά. Αλλά αν έχετε κάνει όλες τις αρχικές δοκιμές εκτός σύνδεσης, θα θέλετε να τις ανεβάσετε στον πάροχο φιλοξενίας σας.

Έχω διαπιστώσει ότι είναι καλή ιδέα να έχουμε ένα "κόμμα εκτόξευσης # 8221; και μεταφορτώστε όλα τα αρχεία για έναν ιστότοπο ταυτόχρονα, ακόμα και αν τα προσθέτετε περιοδικά στον ιστότοπο. Αυτό εξασφαλίζει ότι ο ιστότοπος διαθέτει τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των σελίδων κατά την εκκίνηση.

08 από 09

MARKETING Φέρνει τους ανθρώπους στην περιοχή σας

Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν χρειάζεται να κάνουν μάρκετινγκ για την ιστοσελίδα τους. Αλλά αν θέλετε οι άνθρωποι να επισκεφτούν, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πάρετε τη λέξη έξω, και δεν χρειάζεται να δαπανήσουν πολλά χρήματα.

Ο πιο κοινός τρόπος για να πάρετε τους ανθρώπους σε μια ιστοσελίδα είναι μέσω SEO ή βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Αυτό εξαρτάται από τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης και βελτιστοποιώντας τον ιστότοπό σας για αναζήτηση, βοηθάτε περισσότερους αναγνώστες να σας βρουν. Προσφέρω μια δωρεάν τάξη SEO για να σας βοηθήσω να ξεκινήσετε.

09 του 09

Και τέλος θα χρειαστεί να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας

Οι καλύτεροι ιστότοποι αλλάζουν συνεχώς. Οι ιδιοκτήτες τους δίνουν προσοχή και προσθέτουν νέο περιεχόμενο καθώς και την ενημέρωση του υπάρχοντος περιεχομένου. Επιπλέον, τελικά, πιθανότατα θέλετε να κάνετε έναν επανασχεδιασμό, για να διατηρήσετε το σχέδιο ενημερωμένο επίσης.

Τα σημαντικά τμήματα της συντήρησης είναι: