Πώς να χρησιμοποιήσετε λέξεις-κλειδιά σε HTML

Μάθετε πώς οι λέξεις-κλειδιά επηρεάζουν το SEO και πού να τις χρησιμοποιήσετε σε HTML

SEO, ή βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης , είναι μια σημαντική και συχνά παρεξηγημένη πτυχή του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Η εύρεση της μηχανής αναζήτησης είναι προφανώς ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία κάθε τοποθεσίας. Θέλετε ένα άτομο που διεξάγει έρευνα για τους όρους που ταιριάζουν με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία σας για να βρει τον ιστοχώρο σας, σωστά;

Αυτό έχει νόημα, αλλά η εφαρμογή πρακτικών SEO είναι, δυστυχώς, ανοικτή σε καταχρήσεις και απλές απάτες, είτε από παρωχημένους επαγγελματίες που δεν είναι ενημερωμένοι σχετικά με τις τελευταίες τάσεις και βέλτιστες πρακτικές του κλάδου, είτε με τους πραγματικούς καλλιτέχνες απάτης που πρόκειται να πάρουν τα χρήματά σας σε αντάλλαγμα για υπηρεσίες που θα μπορούσαν πραγματικά να βλάψουν, αντί να βοηθήσουν, στον ιστότοπό σας.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ποιες λέξεις-κλειδιά στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο μπορούν να βοηθήσουν τον ιστότοπό σας και ποιες πρακτικές πρέπει να αποφύγετε.

Τι είναι οι λέξεις-κλειδιά HTML

Στους πιο γενικούς όρους, οι λέξεις-κλειδιά σε HTML είναι λέξεις που στοχεύετε σε μια ιστοσελίδα . Πρόκειται συνήθως για σύντομες φράσεις που αντιπροσωπεύουν το περιεχόμενο της σελίδας. Είναι επίσης οι λέξεις που κάποιος μπορεί να πληκτρολογήσει σε μια μηχανή αναζήτησης για να βρει τη σελίδα σας.

Γενικά, οι λέξεις-κλειδιά HTML εντοπίζονται είτε θέλετε να είναι εκεί είτε όχι. Οι λέξεις-κλειδιά είναι μόνο κείμενο όπως οποιοδήποτε άλλο κείμενο και όταν μια μηχανή αναζήτησης προβάλλει τη σελίδα σας, εξετάζει το κείμενο και προσπαθεί να λάβει μια απόφαση σχετικά με το περιεχόμενο της σελίδας βάσει του κειμένου που βλέπει. Διαβάζει το περιεχόμενο της σελίδας σας και βλέπει ποιες σημαντικές λέξεις περιέχονται σε αυτό το κείμενο.

Ο καλύτερος τρόπος χρήσης λέξεων-κλειδιών είναι να βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνονται φυσικά στη σελίδα σας. Δεν θέλετε να το παρακάνετε, ωστόσο. Θυμηθείτε, το περιεχόμενό σας πρέπει να είναι γραμμένο για ανθρώπους , όχι για μηχανές αναζήτησης. Το κείμενο θα πρέπει να διαβάζει και να αισθάνεται φυσικό και να μην είναι πιπέρι με κάθε πιθανή λέξη-κλειδί. Όχι μόνο η υπερβολική χρήση λέξεων-κλειδιών, που ονομάζεται συμπλήρωση λέξεων- κλειδιών , καθιστούν το site σας δύσκολο να διαβάσει, αλλά μπορεί επίσης να πάρει το site σας τιμωρείται από τις μηχανές αναζήτησης, ώστε ο ιστότοπός σας στην πραγματικότητα ωθείται βαθύτερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Μεταδεδομένα σε HTML

Όταν ακούτε τον όρο λέξεις-κλειδιά στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, η συνηθέστερη χρήση είναι ως μεταδεδομένα. Αυτό συνήθως θεωρείται ως η ετικέτα meta keywords και είναι γραμμένο σε HTML όπως αυτό:

Οι μηχανές αναζήτησης σήμερα δεν χρησιμοποιούν την μετα-ετικέτα λέξεων-κλειδιών στους αλγόριθμους ταξινόμησης τους, επειδή μπορούν να επεξεργαστούν τόσο εύκολα από τον συγγραφέα ιστοσελίδων. Με άλλα λόγια, πολλοί συγγραφείς σελίδων χρησιμοποίησαν για να βάλουν τυχαίες λέξεις-κλειδιά στην ετικέτα λέξεων-κλειδιών, με την ελπίδα ότι η σελίδα θα βελτιστοποιηθεί για αυτές τις (πιθανώς πιο δημοφιλείς) φράσεις. Αν μιλάτε σε κάποιον για SEO και μιλούν για λέξεις-κλειδιά meta που είναι σημαντικές, πιθανόν να μην αγγίζουν τις τρέχουσες πρακτικές!

Περιγραφή: Μια πιο σημαντική HTML Meta Tag από λέξεις-κλειδιά

Εάν πρόκειται να συμπεριλάβετε μεταδεδομένα στις ιστοσελίδες σας, αγνοήστε την ετικέτα λέξεων-κλειδιών και αντ 'αυτού χρησιμοποιήστε την ετικέτα meta description . Αυτό είναι μεταδεδομένα που σχεδόν όλες οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν για να περιγράψουν την ιστοσελίδα σας στα ευρετήρια τους. Δεν επηρεάζει την κατάταξη, αλλά επηρεάζει αυτό που βλέπει κάποιος όταν εμφανίζεται η καταχώρισή σας. Αυτές οι πρόσθετες πληροφορίες θα μπορούσαν να σημαίνουν τη διαφορά από τον πελάτη κάνοντας κλικ στον ιστότοπό σας για πληροφορίες ή σε κάποιον άλλο.

HTML λέξεις-κλειδιά και μηχανές αναζήτησης

Αντί να βασίζεστε στην μετα-ετικέτα λέξεων-κλειδιών, σκεφτείτε τις λέξεις-κλειδιά στο πραγματικό περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας . Αυτοί είναι οι όροι που θα χρησιμοποιήσουν οι μηχανές αναζήτησης για να αξιολογήσουν τι είναι η σελίδα και, συνεπώς, πού πρέπει να εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Πρώτα γράψτε περιεχόμενο που είναι χρήσιμο και, στη συνέχεια, εστιάστε στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης για να βελτιστοποιήσετε αυτό το περιεχόμενο για τις λέξεις-κλειδιά στις οποίες εστιάζετε για αυτή τη σελίδα.

Πώς να επιλέξετε λέξεις-κλειδιά HTML

Όταν επιλέγετε τη φράση-κλειδί για μια ιστοσελίδα, θα πρέπει πρώτα να εστιάσετε σε μια μόνο φράση ή μια κύρια ιδέα ανά ιστοσελίδα. Δεν είναι καλή ιδέα να προσπαθήσετε να βελτιστοποιήσετε μια ιστοσελίδα για πολλά διαφορετικά πράγματα, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση όχι μόνο στις μηχανές αναζήτησης αλλά κυρίως στους αναγνώστες σας.

Μια στρατηγική που μπορεί να φαίνεται αντίθετη, αλλά λειτουργεί καλά για πολλές τοποθεσίες είναι να επιλέξετε λέξεις-κλειδιά "long-tail". Αυτές είναι οι λέξεις-κλειδιά που δεν λαμβάνουν τεράστια ποσά επισκεψιμότητας αναζήτησης. Επειδή δεν είναι τόσο δημοφιλείς με τους ερευνητές, δεν είναι τόσο ανταγωνιστικοί, και είναι δυνατόν να ταξινομηθούν υψηλότερα σε μια αναζήτηση για αυτούς. Αυτό γίνεται αντιληπτό από τον ιστότοπό σας και κερδίζετε αξιοπιστία. Καθώς ο ιστότοπός σας κερδίζει αξιοπιστία, θα αρχίσει να κατατάσσεται υψηλότερα για τους δημοφιλείς όρους.

Το πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης είναι πραγματικά καλοί στην κατανόηση των συνωνύμων. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να συμπεριλάβετε κάθε παραλλαγή μιας λέξης-κλειδιού στον ιστότοπό σας. Η Google θα γνωρίζει συχνά ότι ορισμένες φράσεις σημαίνουν το ίδιο πράγμα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε μια σελίδα για τη φράση "εκκαθάριση μούχλας", αλλά η Google ξέρει ότι το "απομάκρυνση μούχλας" και η "μείωση της μούχλας" σημαίνουν το ίδιο πράγμα, έτσι ώστε ο ιστότοπός σας πιθανόν να κατατάσσεται για όλους τους 3 όρους, που περιλαμβάνονται στο περιεχόμενο του ιστότοπου.

Γεννήτριες λέξεων-κλειδιών HTML και άλλα εργαλεία λέξεων-κλειδιών

Ένας άλλος τρόπος για να προσδιορίσετε τις λέξεις-κλειδιά στην HTML σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια γεννήτρια λέξεων-κλειδιών. Πολλά ηλεκτρονικά εργαλεία θα αναλύσουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας και θα σας ενημερώσουν πόσες φορές χρησιμοποιούνται διάφορες φράσεις στη σελίδα σας. Αυτοί συνήθως ονομάζονται αναλυτές πυκνότητας λέξεων-κλειδιών. Ελέγξτε τα εργαλεία πυκνότητας λέξεων-κλειδιών που συνιστώνται από άλλους σε απευθείας σύνδεση