Υπάρχει μια ετικέτα λήψης κώδικα HTML;

Μια ετικέτα λήψης θα επέτρεπε στις σελίδες HTML να επιβάλλουν λήψεις αρχείων

Εάν είστε προγραμματιστής ιστού, μπορεί να ψάχνετε κώδικα HTML που κάνει λήψη ενός αρχείου - με άλλα λόγια, μια συγκεκριμένη ετικέτα HTML που αναγκάζει το πρόγραμμα περιήγησης ιστού να κάνει λήψη ενός συγκεκριμένου αρχείου αντί να το εμφανίσει στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει μια ετικέτα λήψης. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο HTML για να εξαναγκάσετε τη λήψη ενός αρχείου. Όταν κάνετε κλικ σε μια υπερσύνδεση από μια ιστοσελίδα - ανεξάρτητα αν είναι ένα βίντεο, ένα αρχείο ήχου ή μια άλλη ιστοσελίδα - το πρόγραμμα περιήγησης στο Web προσπαθεί αυτόματα να ανοίξει τον πόρο στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Οτιδήποτε το πρόγραμμα περιήγησης δεν κατανοεί τον τρόπο φόρτωσης θα ζητηθεί αντί για λήψη.

Δηλαδή, εκτός εάν ο χρήστης έχει ένα πρόσθετο προγράμματος περιήγησης ή μια επέκταση που φορτώνει αυτόν τον συγκεκριμένο τύπο αρχείου. Ορισμένα πρόσθετα παρέχουν υποστήριξη προγράμματος περιήγησης ιστού για όλα τα είδη αρχείων, όπως έγγραφα DOCX και PDF , μερικές μορφές ταινιών και άλλους τύπους αρχείων.

Ωστόσο, κάποιες άλλες επιλογές θα επιτρέψουν στους αναγνώστες σας να κάνουν λήψη αρχείων αντί να τα ανοίξουν στο πρόγραμμα περιήγησης.

Εκπαιδεύστε τους χρήστες σχετικά με τον τρόπο χρήσης ενός προγράμματος περιήγησης στο Web

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να κατεβάσετε στους χρήστες σας αρχεία τα οποία διαφορετικά θα εμφανίζονταν στο πρόγραμμα περιήγησής τους όταν κάνουν κλικ, είναι να κατανοήσουν πώς λειτουργούν οι λήψεις αρχείων.

Κάθε σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης έχει αυτό που ονομάζεται μενού περιβάλλοντος που εμφανίζεται όταν κάνετε δεξιό κλικ σε έναν σύνδεσμο ή όταν πατάτε και κρατάτε σε οθόνες αφής. Όταν επιλέγετε έναν σύνδεσμο με αυτόν τον τρόπο, έχετε περισσότερες επιλογές, όπως την αντιγραφή του κειμένου υπερσύνδεσης, το άνοιγμα του συνδέσμου σε μια νέα καρτέλα ή τη μεταφόρτωση όποιου αρχείου συνδέεται με τον σύνδεσμο.

Αυτός είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να αποφύγετε να χρειάζεστε μια ετικέτα λήψης HTML: απλώς οι χρήστες σας πρέπει να κατεβάσουν απευθείας το αρχείο. Λειτουργεί με κάθε τύπο αρχείου, συμπεριλαμβανομένων σελίδων όπως αρχεία HTML / HTM, TXT και PHP , καθώς και ταινίες ( MP4 , MKVs και AVI ), έγγραφα, αρχεία ήχου, αρχεία και πολλά άλλα.

Ο ευκολότερος τρόπος να μιμηθεί μια ετικέτα λήψης κώδικα HTML είναι να πει στους ανθρώπους τι να κάνει, όπως σε αυτό το παράδειγμα.

Κάντε δεξί κλικ στο σύνδεσμο και επιλέξτε Αποθήκευση δεσμού ως ... για να κατεβάσετε το αρχείο.

Σημείωση: Ορισμένα προγράμματα περιήγησης ενδέχεται να ονομάσουν αυτή την επιλογή κάτι άλλο, όπως το " Αποθήκευση ως".

Συμπιέστε το αρχείο λήψης σε αρχείο αρχείου

Μια άλλη μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο προγραμματιστής ιστοτόπων είναι να τοποθετήσει το αρχείο λήψης σε αρχείο όπως το αρχείο ZIP , 7Z ή RAR .

Αυτή η προσέγγιση εξυπηρετεί δύο σκοπούς: συμπιέζει τη λήψη για να εξοικονομήσει χώρο στο διακομιστή και επιτρέπει στον χρήστη να κατεβάζει τα δεδομένα ταχύτερα, αλλά βάζει το αρχείο σε μορφή που τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης δεν θα προσπαθήσουν να διαβάσουν, πράγμα που αναγκάζει το πρόγραμμα περιήγησης Κάντε λήψη του αρχείου αντ 'αυτού.

Τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα έχουν ενσωματωμένο πρόγραμμα που μπορεί να αρχειοθετήσει αρχεία όπως αυτό, αλλά οι εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών έχουν συνήθως περισσότερες δυνατότητες και μπορεί να είναι πιο εύχρηστες. Το PeaZip και το 7-Zip είναι μερικά από τα αγαπημένα.

Trick το πρόγραμμα περιήγησης με PHP

Τέλος, αν γνωρίζετε κάποια PHP, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό σενάριο πεντάγραμμης PHP για να αναγκάσετε το πρόγραμμα περιήγησης να κατεβάσει το αρχείο χωρίς να το φέσει ή να ζητήσει από τους αναγνώστες σας να κάνουν οτιδήποτε.

Αυτή η μέθοδος βασίζεται σε κεφαλίδες HTTP για να πει στο πρόγραμμα περιήγησης ότι το αρχείο είναι ένα συνημμένο παρά ένα έγγραφο ιστού, επομένως στην πραγματικότητα λειτουργεί παρόμοια με τη μέθοδο παραπάνω, αλλά στην πραγματικότητα δεν απαιτεί να συμπιέσετε το αρχείο.