Μεγάλες συμβουλές για το πώς μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες αποφοίτησης

Μάθετε πώς να καταγράψετε σωστά αυτή την αξέχαστη ημέρα

Η αποφοίτηση είναι μια ξεχωριστή στιγμή στη ζωή μας, είτε είστε πτυχιούχος είτε κάποιος συγγενής αποφοιτάει. Είτε έτσι είτε αλλιώς είναι ένα τεράστιο ορόσημο που θα θελήσετε να θυμηθείτε. Μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν οι φωτογραφίες αποφοίτησής σας δεν αποδίδουν καλά, επειδή δεν θα είστε σε θέση να αναδημιουργήσετε αυτή τη στιγμή. Η εκμάθηση πώς να τραβήξετε σωστά τις φωτογραφίες βαθμολόγησης είναι απαραίτητη πριν από τη μεγάλη μέρα.

Η αποφοίτηση είναι μια σπάνια ευκαιρία να πιάσει πιθανώς μια στιγμή στη ζωή, όπως και η πρώτη ημέρα του σχολείου. Οι παρακάτω συμβουλές για τη φωτογραφία αποφοίτησης μπορούν να βοηθήσουν τις φωτογραφίες σας να λάβουν βαθμό A +!

Πριν και κατά τη διάρκεια της τελετής

Κατάλληλη προετοιμασία

Βεβαιωθείτε ότι η κάμερα είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας, οι κάρτες μνήμης είναι καθαρές, γεμάτες και έτοιμες και οι μπαταρίες σας φορτίζονται. Όταν υπάρχει ένα μεγάλο γεγονός που θέλω να τραβήξω φωτογραφίες, συνήθως προσπαθώ να το φροντίσω αυτό το βράδυ, οπότε δεν θα τρέχω γύρω μου σαν τρελός το πρωί της εκδήλωσης αν ανακαλύψω πως λέω ότι οι μπαταρίες είναι νεκρός .

Σκεφτείτε τις συνθήκες

Καθώς προετοιμάζετε τον εξοπλισμό σας για τη λήψη μεγάλων φωτογραφιών αποφοίτησης, θυμηθείτε ακριβώς τι είδους συνθήκες λήψης θα συναντήσετε. Αν πρόκειται για υπαίθρια βαθμολόγηση, πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε τη μονάδα φλας, για παράδειγμα, αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε τη θέση του ήλιου. Προσπαθήστε να συνθέσετε το πλαίσιο έτσι ώστε ο ήλιος να βρίσκεται στο πλάι, όχι ακριβώς πίσω σας (ο σκοπευτής) ή ο μεταπτυχιακός φοιτητής. Αυτό θα αποφύγει να αναγκάσει τον πτυχιούχο να στραβώσει και να αποφύγει τις σκληρές σκιές στις φωτογραφίες. Ή χρησιμοποιήστε τον ήλιο με έναν καλλιτεχνικό τρόπο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία εδώ. Για μια εσωτερική τελετή αποφοίτησης, μπορεί να θέλετε να βρείτε μια φωτογραφική μηχανή που να λειτουργεί καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Και αν πρόκειται να καθήσετε μακριά από το στάδιο αποφοίτησης, σκεφτείτε μια φωτογραφική μηχανή με ένα φακό μακρού ζουμ.

Τοποθετήστε τον εαυτό σας καλά

Μερικές τελετές θα επιτρέψουν στους γονείς να καθίσουν κοντά στους αποφοίτους, ίσως σας επιτρέπουν να συλλάβετε αυθόρμητες φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της τελετής. Άλλοι μπορεί να πορεύσουν τους αποφοίτους στην άκρη του καθιστικού ή μέσω ενός μεσαίου διαδρόμου. Προσπαθήστε να πλησιάσετε τη σκηνή, είτε κάνοντας μια θέση κοντά είτε ζητώντας από το σχολείο όπου μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες. Μπορεί να μην σας αφήσουν να φτάσετε ακριβώς δίπλα στη σκηνή, αλλά ποτέ δεν πονάει να ρωτήσετε. Ή να υπολογίσετε εάν μπορείτε να αφήσετε το κάθισμά σας να μετακινηθείτε πιο κοντά στη δράση. Καταλάβετε πού θα είναι οι αποφοίτοι κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων μερών της τελετής, και να επιλέξετε ένα κάθισμα σε μια τοποθεσία όπου μπορείτε να πυροβολήσετε μερικές δροσερές φωτογραφίες. Μπορεί να θέλετε να φτάσετε πολύ νωρίς για να καθίσετε στην επιθυμητή θέση.

Μετά την Τελετή

Προετοιμαστείτε για τους τύπους φωτογραφιών που θέλετε να φωτογραφίζετε

Αξίζει να σκεφτείτε μπροστά σας ποιους τύπους φωτογραφιών θέλετε να δημιουργήσετε, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την τελετή. Μπορεί να θέλετε μια φωτογραφία δύο ατόμων με μόνο τον μεταπτυχιακό και έναν ειδικό συγγενή, φίλο, δάσκαλο ή προπονητή. Ή ίσως θέλετε να καταγράψετε κάποιες ομαδικές φωτογραφίες με τον μεταπτυχιακό και τους φίλους του από χορωδία, συγκρότημα, ποδόσφαιρο ή τη λέσχη μαθηματικών. Επειδή η σκηνή μετά την αποφοίτηση μπορεί να είναι τρελή με τους ανθρώπους που τρέχουν παντού, πρέπει να σχεδιάσετε μπροστά για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποιοι άνθρωποι χρειάζεστε σε ποιες φωτογραφίες, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τη θέση όλων όλοι σωστά.

Αυθόρμητες φωτογραφίες

Δεν πρέπει όλες οι φωτογραφίες να διοργανωθούν και να προγραμματιστούν εκ των προτέρων. Οι υποψήφιες λήψεις είναι μερικές φορές οι καλύτερες φωτογραφίες που θα τραβήξετε ποτέ. Σκεφτείτε όλες τις συγκινητικές και ξεχωριστές στιγμές που προηγούνται και ακολουθήστε μια αποφοίτηση: αγκάλιασμα των μελών της οικογένειας, ντύνοντας τις στολές αποφοίτησης και συζητώντας με φίλους. Καταγράψτε όλα τα χαμόγελα, τις αγκαλιές και τα δάκρυα που μπορείτε, όταν μπορείτε. Θα τελειώσει όλα πριν το ξέρεις.

Συμμετοχή στη διασκέδαση

Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τον εαυτό σας. Ζητήστε από ένα φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες από εσάς με τον μεταπτυχιακό. Είναι τόσο εύκολο να είσαι εμμονή με τη λήψη φωτογραφιών που ξεχνάς ότι κανείς δεν θα σας χαρακτηρίσει. Θα μπορούσατε να κανονίσετε να χωρίσετε το χρόνο πίσω από την κάμερα μεταξύ του εαυτού σας και ενός άλλου ατόμου.