Η Τέχνη της Selfie-Λαμβάνοντας: Πώς να πάρει μια καλή Selfie

Λίγα απλές συμβουλές για το πώς να τραβήξετε μια μεγάλη φωτογραφία του εαυτού σας

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι είμαστε ακριβώς στη μέση του κινήματος selfie . Η κίνηση selfie είναι ένα περίεργο πολιτισμικό φαινόμενο που περιλαμβάνει την κατοχή της κινητής συσκευής που διαθέτει η φωτογραφική μηχανή σας μπροστά από το πρόσωπό σας και την αποτύπωση μιας φωτογραφίας του εαυτού σας ώστε να μπορεί να μοιράζεται στα κοινωνικά μέσα.

Οι άνθρωποι αυτοί παίρνουν πολύ σοβαρά αυτές τις μέρες. Αλλά πώς παίρνετε μια καλή selfie την πρώτη φορά χωρίς να σπαταλάτε χρόνο προσπαθώντας να πάρετε ένα που τελικά είστε ευχαριστημένοι με την ανάρτηση στο Facebook ή το Instagram ;

Η απάντηση σε αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα περισσότερα μακιγιάζ, καλύτερα μαλλιά ή ένα εντελώς νέο πρόσωπο. Ο καθένας μπορεί να φανεί θαυμάσιος σε ένα selfie, ανεξάρτητα από το πώς φαίνονται στην πραγματική ζωή.

Μπορεί να χρειαστεί κάποια πρακτική, αλλά αν ξοδεύετε αρκετό χρόνο κοιτάζοντας τον εαυτό σας στην οθόνη της φωτογραφικής μηχανής σας και τραβώντας την φωτογραφία μετά τη φωτογραφία, θα πρέπει να μάθετε πώς να παίρνετε καλές εαυτούς σε χρόνο μηδέν. Μετά από όλα, δεν είναι επιστήμη πυραύλων. Εδώ είναι μερικές καλές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε όταν προσπαθείτε να συλλάβετε αυτό το τέλειο selfie.

Αποκτήστε ένα smartphone με κάμερα καλής ποιότητας.

Όταν πρόκειται για smartphones, δεν είναι όλες οι κάμερες ισότιμες. Ορισμένα παλαιότερα μοντέλα δεν διαθέτουν ακόμη κάμερες προς τα εμπρός. Και ακόμα κι αν αυτό συμβαίνει, μπορείτε να κάνετε όλες τις επεξεργασίες που θέλετε στο εαυτό σας αφού το έχετε πάρει, αλλά πιθανότατα δεν πρόκειται να κρύψετε το γεγονός ότι η φωτογραφική μηχανή σας δεν είναι τόσο μεγάλη.

Κάνετε την έρευνά σας σχετικά με τις δυνατότητες και την ποιότητα της φωτογραφικής μηχανής την επόμενη φορά που θα επιλέξετε το επόμενο smartphone σας. Η κάμερα στο τελευταίο μοντέλο του iPhone είναι εξαιρετική και ενώ μερικά ανδροειδή διαθέτουν κάμερες που είναι εξίσου καλές και ακόμα καλύτερες, άλλοι σίγουρα δεν το κάνουν.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τον κατάλληλο φωτισμό.

Ο φωτισμός μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μια φωτογραφία. Πόσες εαυτοί είδατε όταν υπάρχει τόσο χαμηλό φως ότι όλα φαίνονται σκούρα και πορτοκαλί και κοκκώδη; Πολύ? Πιθανώς. Μην είστε ένας από αυτούς!

Σχεδιάστε να πάρετε τον εαυτό σας σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο ή υπό φυσικό φως. Μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής του τηλεφώνου σας για να το δείτε σωστά. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά σε μερικές από αυτές τις συμβουλές φωτογραφίας για φωτισμό.

Μην πιέζετε την έκφραση του προσώπου σας.

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά το παρακάνετε με το χαμόγελο ή τα μάτια σας ή ακόμα και με τον τρόπο που κρατάτε το χέρι σας έξω από το τηλέφωνό σας μπορεί να στείλει το μήνυμα ότι ίσως προσπαθείτε πάρα πολύ σκληρά. Μπορεί να χρειαστεί κάποια πρακτική να φανεί φυσικό ενώ προσπαθείς τόσο σκληρά, αλλά ίσως αξίζει τον κόπο.

Δοκιμάστε μερικές από τις συμβουλές που εξηγούνται σε αυτό το άρθρο σχετικά με την επιστήμη του χαμογελώντας. Και παρακαλώ, δεν πάπια!

Πειραματιστείτε με διαφορετικές γωνίες.

Αχ, η τέχνη της φωτογραφίας. Η εύρεση μιας γωνίας που είναι ακριβώς σωστή μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει τον εαυτό σας. Όχι όλα τα πρόσωπα φαίνονται καλύτερα από τη μια πλευρά ή τη μια γωνία, οπότε προσπαθήστε να δοκιμάσετε με αυτό που σας αρέσει περισσότερο.

Κατεβάστε μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τον εαυτό σας.

Υπάρχουν τόνοι εξαιρετικών εφαρμογών εκεί έξω που χειρίζονται όλη την βρώμικη δουλειά για σας - από την αντίθεση και τη φωτεινότητα έως την εξομάλυνση του δέρματος και την οξύνιση της θολότητας. Ελέγξτε μερικές από τις κορυφαίες εφαρμογές φωτογραφιών για το iPhone και το Android .

Θα θελήσετε να εξασκηθείτε πρώτα χρησιμοποιώντας αυτές τις εφαρμογές επεξεργασίας - ειδικά αν έχουν πολλά προχωρημένα αποτελέσματα. Μην περιμένετε να κάνετε την εμφάνισή σας selfie την πρώτη φορά! Παίξτε γύρω, πειραματιστείτε και δείτε τη γνώμη άλλων ανθρώπων για τα εφέ σας επεξεργασίας, αν μπορείτε.

6. Βάλτε εύκολα τα εφέ επεξεργασίας και φιλτραρίσματος.

Μπορεί να είναι πραγματικά δελεαστικό να διαλέξετε ένα από αυτά τα φίλτρα φίλτρου της εφαρμογής που μετατρέπουν τον εαυτό σας σε μια σχεδόν μη αναγνωρίσιμη φωτογραφία του εαυτού σας. Μερικές φορές μπορούν να δουλέψουν, αλλά άλλες φορές, πραγματικά δεν το κάνουν - και οι άνθρωποι online γίνονται καλά στην επιλογή του τι φαίνεται πραγματικό και τι μοιάζει ψεύτικο αυτές τις μέρες.

Το ίδιο ισχύει και για την επεξεργασία. Αυτές οι εφαρμογές επεξεργασίας είναι εκεί για να βοηθήσουν, αλλά πάρα πολλά δεν είναι ποτέ καλό πράγμα. Δεν θέλετε οι άνθρωποι να είναι σε θέση να πω ότι έχετε τρελαθεί με την επεξεργασία στο selfie σας.

Ως τελική συμβουλή, προσπαθήστε να δώσετε προσοχή στο πώς οι άλλοι άνθρωποι παίρνουν τις δικές τους εαυτούς. Μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε μερικές ιδέες και να δοκιμάσετε μερικές διαφορετικές τεχνικές καθώς εσείς αντλείτε έμπνευση από άλλους.

Τελική συμβουλή: Θυμηθείτε ότι είναι απλά ένα selfie, οπότε μην τονίζετε πάρα πολύ πάνω του! Μπορεί να μην είστε ικανοί να ευχαριστήσετε όλους, ανεξάρτητα από το πόσο καλός είναι ο εαυτός σας. Ένα selfie που θεωρείται καλό από ένα άτομο μπορεί να μην θεωρείται τόσο μεγάλο από τα πρότυπα κάποιου άλλου.

Η αυτοεξυπηρέτηση είναι μια μορφή τέχνης της κινητής εποχής. Καλή διασκέδαση! Μην τα παίρνετε όλα τόσο σοβαρά και θυμηθείτε ότι οι πιο φυσικές φωτογραφίες είναι συνήθως θεωρούνται από τις καλύτερες.