Τι είναι μια μισθωμένη γραμμή στη δικτύωση;

Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν μισθωμένες γραμμές για τη σύνδεση δύο ή περισσότερων τοποθεσιών

Μια μισθωμένη γραμμή, επίσης γνωστή ως ειδική γραμμή, συνδέει δύο θέσεις για ιδιωτική τηλεπικοινωνιακή υπηρεσία φωνής ή / και δεδομένων. Μια μισθωμένη γραμμή δεν είναι αποκλειστικό καλώδιο. είναι ένα κλειστό κύκλωμα μεταξύ δύο σημείων. Η μισθωμένη γραμμή είναι πάντα ενεργή και διατίθεται για σταθερό μηνιαίο τέλος.

Οι μισθωμένες γραμμές μπορούν να εκτεθούν σε μικρές ή μεγάλες αποστάσεις. Διατηρούν ένα ενιαίο ανοικτό κύκλωμα ανά πάσα στιγμή, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές τηλεφωνικές υπηρεσίες που επαναχρησιμοποιούν τις ίδιες γραμμές για πολλές διαφορετικές συνομιλίες μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται εναλλαγή.

Τι χρησιμοποιούνται για μισθωμένες γραμμές;

Οι μισθωμένες γραμμές είναι συνήθως μισθωμένες από επιχειρήσεις για να συνδέσουν υποκαταστήματα του οργανισμού. Οι μισθωμένες γραμμές εγγυώνται εύρος ζώνης για την κίνηση δικτύου μεταξύ τοποθεσιών. Για παράδειγμα, οι μισθωμένες γραμμές Τ1 είναι κοινές και προσφέρουν τον ίδιο ρυθμό δεδομένων με το συμμετρικό DSL .

Τα άτομα μπορούν θεωρητικά να νοικιάσουν μισθωμένες γραμμές για πρόσβαση στο Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας, αλλά το υψηλό κόστος τους αποτρέπει τους περισσότερους ανθρώπους και είναι διαθέσιμες πολύ πιο προσιτές επιλογές στο σπίτι με υψηλότερο εύρος ζώνης από μια απλή τηλεφωνική γραμμή μέσω τηλεφώνου, συμπεριλαμβανομένης της DSL και της ευρυζωνικής υπηρεσίας καλωδιακού διαδικτύου.

Οι κλασματικές γραμμές T1, ξεκινώντας από 128 Kbps, μειώνουν κάπως αυτό το κόστος. Μπορούν να βρεθούν σε μερικά πολυκατοικίες και ξενοδοχεία.

Η χρήση ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου είναι μια εναλλακτική τεχνολογία για τη χρήση μίας μισθωμένης γραμμής. Τα δίκτυα VPN επιτρέπουν σε έναν οργανισμό να δημιουργεί μια εικονική και ασφαλή σύνδεση μεταξύ τοποθεσιών καθώς και μεταξύ αυτών των τοποθεσιών και απομακρυσμένων πελατών, όπως οι υπάλληλοι.

Ευρυζωνικές υπηρεσίες Διαδικτύου

Για τους καταναλωτές που αναζητούν πρόσβαση στο διαδίκτυο, μια μισθωμένη γραμμή δεν είναι συνήθως εφικτή επιλογή. Υπάρχουν γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις στο διαδίκτυο που είναι πολύ πιο προσιτές.

Η πρόσβαση σε αυτές τις ευρυζωνικές υπηρεσίες ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία. Γενικά, όσο πιο μακριά από μια κατοικημένη περιοχή ζείτε, οι λιγότερες επιλογές ευρυζωνικών συνδέσεων είναι διαθέσιμες.

Οι ευρυζωνικές επιλογές που διατίθενται στους καταναλωτές περιλαμβάνουν: