Τι είναι ένα αρχείο TAR;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε, να δημιουργήσετε και να μετατρέψετε αρχεία TAR

Σύντομη για Tape Archive, και μερικές φορές αναφέρεται ως tarball , ένα αρχείο που έχει την επέκταση αρχείου TAR είναι ένα αρχείο στην ενοποιημένη μορφή Archive Unix.

Επειδή η μορφή αρχείου TAR χρησιμοποιείται για την αποθήκευση πολλών αρχείων σε ένα μόνο αρχείο, είναι μια δημοφιλής μέθοδος τόσο για σκοπούς αρχειοθέτησης όσο και για την αποστολή πολλών αρχείων μέσω του διαδικτύου, όπως και για λήψεις λογισμικού.

Η μορφή αρχείου TAR είναι κοινή σε συστήματα Linux και Unix, αλλά μόνο για την αποθήκευση δεδομένων και όχι για τη συμπίεσή τους . Τα αρχεία TAR συμπιέζονται συχνά μετά τη δημιουργία τους, αλλά αυτά γίνονται αρχεία TGZ χρησιμοποιώντας την επέκταση TGZ, TAR.GZ ή GZ.

Σημείωση: Το TAR είναι επίσης ένα ακρωνύμιο για το αίτημα τεχνικού βοηθού, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη μορφή αρχείου TAR.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο TAR

Τα αρχεία TAR, που είναι σχετικά συνηθισμένη μορφή αρχείου, μπορούν να ανοίξουν με τα πιο δημοφιλή εργαλεία zip / unzip. Το PeaZip και το 7-Zip είναι τα αγαπημένα μου ελεύθερα προγράμματα αφαίρεσης αρχείων που υποστηρίζουν και τα δύο αρχεία TAR που ανοίγουν και δημιουργούν αρχεία TAR, αλλά ελέγξτε αυτή τη λίστα δωρεάν αρχείων για διάφορες άλλες επιλογές.

Το B1 Online Archiver και το WOBZIP είναι δύο άλλα TAR ανοιχτήρια, αλλά τρέχουν στο πρόγραμμα περιήγησής σας αντί για ένα πρόγραμμα που μπορείτε να το κατεβάσετε. Απλά μεταφορτώστε το TAR σε έναν από αυτούς τους δύο ιστότοπους για να εξαγάγετε το περιεχόμενο.

Τα συστήματα Unix μπορούν να ανοίξουν αρχεία TAR χωρίς εξωτερικά προγράμματα χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εντολή :

tar -xvf file.tar

... όπου "file.tar" είναι το όνομα του αρχείου TAR.

Πώς να κάνετε ένα συμπιεσμένο αρχείο TAR

Αυτό που έχω περιγράψει σε αυτή τη σελίδα είναι ακριβώς πώς να ανοίξετε ή να εξάγετε αρχεία από ένα αρχείο TAR. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας αρχείο TAR από φακέλους ή αρχεία, ο ευκολότερος τρόπος θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα γραφικό πρόγραμμα όπως το 7-Zip.

Μια άλλη επιλογή, εφ 'όσον είστε στο Linux, είναι να χρησιμοποιήσετε μια εντολή γραμμής εντολών για να δημιουργήσετε το αρχείο TAR. Ωστόσο, με αυτήν την εντολή, θα συμπιέζετε επίσης το αρχείο TAR, το οποίο θα παράγει ένα αρχείο TAR.GZ.

Αυτή η εντολή θα δημιουργήσει ένα αρχείο TAR.GZ από ένα φάκελο ή από ένα αρχείο, όποια και αν επιλέξετε:

tar -czvf name-of-archive.tar.gz / path / to / φάκελο-ή-αρχείο

Αυτό είναι αυτό που κάνει αυτή η εντολή:

Ακολουθεί ένα παράδειγμα αν θέλετε να "TAR ένα αρχείο" (δημιουργήστε ένα αρχείο TAR) από ένα φάκελο με όνομα / myfiles / για να το ονομάσετε files.tar.gz :

tar-czvf files.tar.gz / usr / local / myfiles

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο TAR

Το Zamzar και το Online-Convert.com είναι δύο δωρεάν μετατροπείς αρχείων , και οι δύο υπηρεσίες ιστού, που μετατρέπουν ένα αρχείο TAR σε ZIP , 7Z, TAR.BZ2, TAR.GZ, YZ1 ή CAB , μεταξύ άλλων μορφών. Οι περισσότερες από αυτές τις μορφές είναι πραγματικά συμπιεσμένες μορφές, οι οποίες δεν είναι TAR, πράγμα που σημαίνει ότι οι υπηρεσίες αυτές λειτουργούν και για να συμπιέζουν το TAR επίσης.

Λάβετε υπόψη ότι αν χρησιμοποιήσετε έναν από αυτούς τους μετατροπείς στο διαδίκτυο, θα πρέπει πρώτα να μεταφορτώσετε το αρχείο TAR σε έναν από αυτούς τους ιστότοπους. Εάν το αρχείο είναι μεγάλο, μπορεί να είστε καλύτερα με ένα ειδικό εργαλείο μετατροπής εκτός σύνδεσης.

Όλα τα πράγματα που εξετάστηκαν, ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε το TAR στο ISO θα ήταν να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν πρόγραμμα AnyToISO. Λειτουργεί ακόμα και μέσω του μενού δεξί κλικ, ώστε να μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο TAR και στη συνέχεια να επιλέξετε να το μετατρέψετε σε αρχείο ISO.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα αρχεία TAR είναι συλλογές ενός αρχείου πολλαπλών αρχείων, οι μετατροπές TAR σε ISO καθιστούν την πιο αληθινή, αφού η μορφή ISO είναι βασικά το ίδιο είδος αρχείου. Οι εικόνες ISO, ωστόσο, είναι πολύ πιο κοινές και υποστηρίζονται από το TAR, ειδικά στα Windows.

Σημείωση: Τα αρχεία TAR είναι μόνο δοχεία για άλλα αρχεία, παρόμοια με φακέλους. Επομένως, δεν μπορείτε απλά να μετατρέψετε ένα αρχείο TAR σε μορφή CSV , PDF ή κάποια άλλη μορφή μη αρχειοθετημένου αρχείου. Για να μετατρέψετε ένα αρχείο TAR σε μία από αυτές τις μορφές, πραγματικά σημαίνει μόνο να εξάγετε τα αρχεία από το αρχείο, τα οποία μπορείτε να κάνετε με ένα από τα αρχεία εξαγωγής αρχείων που ανέφερα παραπάνω.

Το αρχείο σας δεν ανοίγει ακόμα;

Η απλούστερη εξήγηση για το γιατί το αρχείο σας δεν ανοίγει όπως περιγράφεται παραπάνω είναι ότι δεν τελειώνει στην επέκταση του αρχείου .TAR. Διπλά-ελέγξτε το επίθημα για να είστε σίγουροι? μερικές επεκτάσεις αρχείων γράφονται πολύ παρόμοια και μπορεί να είναι εύκολο να τις σφάλματα για τους άλλους.

Για παράδειγμα, ένα αρχείο TAB χρησιμοποιεί δύο από τις τρεις επεκτάσεις αρχείων που έχει το TAR, αλλά δεν σχετίζονται καθόλου με τη μορφή. Αυτά είναι αντ 'αυτού είτε Setinator Set, MapInfo TAB, Guitar Tablature ή Tab Separated Data αρχεία - καθένα από αυτά τα formats ανοίγει με μοναδικές εφαρμογές, κανένα από τα οποία δεν είναι εργαλεία εξαγωγής αρχείων όπως 7-Zip.

Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε εάν ασχολείστε με ένα αρχείο που δεν είναι αρχείο αρχείου Tape Archive είναι να διερευνήσει την συγκεκριμένη επέκταση αρχείου ή και αλλού στο διαδίκτυο και θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούνται για να ανοίξετε ή να μετατρέψετε το αρχείο.

Εάν έχετε ένα αρχείο TAR αλλά δεν ανοίγει με τις προτεινόμενες από πάνω, είναι πιθανό ότι το πρόγραμμα αφαίρεσης αρχείων δεν αναγνωρίζει τη μορφή όταν κάνετε διπλό κλικ σε αυτό. Εάν χρησιμοποιείτε το 7-Zip, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο, επιλέξτε 7-Zip και, στη συνέχεια, ανοίξτε το αρχείο ή Extract files ....

Εάν θέλετε να ανοίξουν όλα τα αρχεία TAR με 7-Zip (ή οποιοδήποτε άλλο έγκυρο πρόγραμμα) όταν κάνετε διπλό κλικ σε αυτά, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής συσχετίσεων αρχείων στα Windows .