Τι είναι το αρχείο DYLIB;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DYLIB

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου DYLIB είναι ένα αρχείο δυναμικής βιβλιοθήκης Mach-O (Mach Object), το οποίο μια εφαρμογή αναφέρει κατά τη διάρκεια εκτέλεσης, προκειμένου να εκτελέσει ορισμένες λειτουργίες με βάση τις ανάγκες. Η μορφή αντικατέστησε την παλαιότερη μορφή αρχείου A.OUT .

Το Mach-O είναι μια μορφή αρχείου που χρησιμοποιείται για διάφορους τύπους αρχείων, συμπεριλαμβανομένου του αντικειμενικού κώδικα, των κοινόχρηστων βιβλιοθηκών, των κεντρικών χωματερών και των εκτελέσιμων αρχείων , ώστε να περιέχουν γενικά δεδομένα που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν με την πάροδο του χρόνου.

Τα αρχεία DYLIB συνήθως φαίνονται αποθηκευμένα με άλλα αρχεία Mach-O όπως αρχεία .BUNDLE και .O ή ακόμα και παράλληλα με αρχεία που δεν έχουν επέκταση αρχείου. Το αρχείο libz.dylib είναι ένα κοινό αρχείο DYLIB που είναι η δυναμική βιβλιοθήκη για τη βιβλιοθήκη συμπίεσης Zlib.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DYLIB

Τα αρχεία DYLIB γενικά δεν χρειάζεται να ανοίγουν λόγω της φύσης του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούνται.

Ωστόσο, θα πρέπει να μπορείτε να ανοίξετε ένα με το Xcode της Apple, είτε μέσω ενός μενού είτε απλά να σύρετε το αρχείο DYLIB απευθείας στο πρόγραμμα. Αν δεν μπορείτε να μεταφέρετε το αρχείο σε Xcode, ίσως χρειαστεί να κάνετε πρώτα ένα φάκελο Frameworks στο έργο σας για να μεταφέρετε τις πληροφορίες του αρχείου DYLIB.

Συμβουλή: Υποθέτω ότι τα περισσότερα αρχεία DYLIB είναι αρχεία δυναμικής βιβλιοθήκης, αλλά αν υποψιάζεστε ότι δεν είναι τα δικά σας και ότι χρησιμοποιούνται από διαφορετικό πρόγραμμα για διαφορετικό σκοπό, μπορείτε να δοκιμάσετε να ανοίξετε το αρχείο σε έναν επεξεργαστή ελεύθερου κειμένου . Εάν το συγκεκριμένο σας αρχείο DYLIB δεν είναι ένα αρχείο δυναμικής βιβλιοθήκης, τότε η δυνατότητα να δείτε τα περιεχόμενα του αρχείου ως έγγραφο κειμένου ενδέχεται να ρίξει φως στη μορφή μορφοποίησης του αρχείου, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιο πρόγραμμα πρέπει να είναι χρησιμοποιείται για να ανοίξει το συγκεκριμένο αρχείο DYLIB.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DYLIB

Ενώ υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι μετατροπείς αρχείων που υπάρχουν με μοναδικό σκοπό τη μετατροπή μιας μορφής αρχείου σε άλλη, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο σε διαφορετικό πρόγραμμα ή για διαφορετικό σκοπό, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσετε σε ένα ένα αρχείο DYLIB.

Υπάρχουν πολλοί τύποι αρχείων που δεν πρέπει να μετατραπούν σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, διότι έτσι δεν θα ήταν επωφελής. Όπως και η περίπτωση με τα αρχεία DYLIB, η κατοχή του αρχείου σε διαφορετική μορφή θα άλλαζε την επέκταση του αρχείου, πράγμα που θα καθιστούσε εξαρτημένες από αυτές εφαρμογές χωρίς τη λειτουργικότητα του DYLIB.

Εξίσου αναποτελεσματικό θα ήταν το αρχείο DYLIB εάν μετατράπηκε στο ότι η διαδικασία μετατροπής θα άλλαζε τα περιεχόμενα του αρχείου, διακόπτοντας και πάλι κάθε εφαρμογή που το χρειάζεται.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία DYLIB

Παρόλο που είναι παρόμοια με αρχεία DLL κάτω από το λειτουργικό σύστημα Windows, τα αρχεία DYLIB χρησιμοποιούνται μόνο για λειτουργικά συστήματα που βασίζονται στον πυρήνα Mach, όπως MacOS, iOS και NeXTSTEP.

Η Βιβλιοθήκη Προγραμματιστών Mac της Apple έχει πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον δυναμικό προγραμματισμό της βιβλιοθήκης, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου φόρτωσης των βιβλιοθηκών κατά την εκκίνηση μιας εφαρμογής, του πώς διαφέρουν οι δυναμικές βιβλιοθήκες από τις στατικές βιβλιοθήκες και των οδηγιών και των παραδειγμάτων για τη δημιουργία δυναμικών βιβλιοθηκών.

Περισσότερα βοήθεια με τα αρχεία DYLIB

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου DYLIB και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.