Εγκατάσταση της MySQL στα Windows 8

01 από 10

Εγκατάσταση της MySQL στα Windows 8

Ο διακομιστής βάσεων δεδομένων MySQL είναι μία από τις πιο δημοφιλείς βάσεις δεδομένων ανοικτού κώδικα στον κόσμο. Παρόλο που οι διαχειριστές εγκαθιστούν συνήθως MySQL σε ένα λειτουργικό σύστημα διακομιστών, είναι σίγουρα δυνατή η τοποθέτησή τους σε λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιων υπολογιστών, όπως τα Windows 8.

Μόλις το κάνετε, θα έχετε στη διάθεσή σας την τεράστια δύναμη της ευέλικτης σχεσιακής βάσης δεδομένων MySQL δωρεάν. Είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη βάση δεδομένων τόσο για προγραμματιστές όσο και για διαχειριστές συστημάτων. Η εγκατάσταση της MySQL στα Windows 8 είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για όσους αναζητούν να μάθουν τη διαχείριση της βάσης δεδομένων αλλά δεν έχουν πρόσβαση σε δικό τους διακομιστή. Ακολουθεί μια βήμα-βήμα περιγράφει τη διαδικασία.

Πρώτον, θα πρέπει να κατεβάσετε το κατάλληλο πρόγραμμα εγκατάστασης MySQL για το λειτουργικό σας σύστημα. Οποιοδήποτε πρόγραμμα εγκατάστασης χρησιμοποιείτε, αποθηκεύστε το αρχείο στην επιφάνεια εργασίας σας ή σε άλλη τοποθεσία όπου θα μπορείτε να την βρείτε ξανά. Αν χρησιμοποιείτε Mac, θα πρέπει να διαβάσετε την Εγκατάσταση MySQL σε Mac OS X.

02 από 10

Συνδεθείτε με λογαριασμό διαχειριστή

Συνδεθείτε στα Windows χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό με δικαιώματα τοπικού διαχειριστή. Το πρόγραμμα εγκατάστασης δεν θα λειτουργήσει σωστά εάν δεν έχετε αυτά τα δικαιώματα. Δεν θα χρειαστείτε αργότερα για πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων στον MySQL server σας, αλλά το MSI κάνει κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις διαμόρφωσης συστήματος που απαιτούν αυξημένα δικαιώματα.

03 από 10

Εκκινήστε το αρχείο του προγράμματος εγκατάστασης

Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο του προγράμματος εγκατάστασης για να το ξεκινήσετε. Ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μήνυμα με τίτλο "Προετοιμασία για άνοιγμα ..." για σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ τα Windows προετοιμάζουν το πρόγραμμα εγκατάστασης. Εάν λάβετε προειδοποιητικά μηνύματα ασφαλείας, επιλέξτε να συνεχίσετε τη διαδικασία εγκατάστασης. Μόλις τελειώσει το άνοιγμα, θα δείτε την οθόνη του Οδηγού εγκατάστασης MySQL που εμφανίζεται παραπάνω.

Κάντε κλικ στην επιλογή "Εγκατάσταση προϊόντων MySQL" για να προχωρήσετε.

04 από 10

Αποδεχτείτε τη EULA

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να προχωρήσετε πέρα ​​από την οθόνη υποδοχής. Στη συνέχεια, θα δείτε την Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη που εμφανίζεται παραπάνω. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου, δηλώνοντας ότι αποδέχεστε τους όρους της άδειας χρήσης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να προχωρήσετε πέρα ​​από την οθόνη EULA.

Η επόμενη οθόνη θα σας ζητήσει να ελέγξετε για ενημερώσεις στο πρόγραμμα εγκατάστασης. Κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση για να ολοκληρώσετε αυτόν τον έλεγχο.

05 από 10

Επιλέξτε έναν τύπο εγκατάστασης

Στη συνέχεια, ο Οδηγός εγκατάστασης MySQL θα σας ζητήσει να επιλέξετε έναν τύπο εγκατάστασης. Οι περισσότεροι χρήστες μπορούν απλά να κάνουν κλικ στο πλήρες πλήκτρο το οποίο εγκαθιστά το πλήρες σύνολο των λειτουργιών της βάσης δεδομένων MySQL. Εάν πρέπει να προσαρμόσετε είτε τις λειτουργίες που θα εγκατασταθούν είτε τη θέση στην οποία θα εγκαταστήσει το αρχείο εγκατάστασης, κάντε κλικ στο κουμπί Custom (Προσαρμοσμένο). Εναλλακτικά, μπορείτε να εκτελέσετε μια εγκατάσταση μόνο για διακομιστές ή μόνο για πελάτες, κάνοντας κλικ στο κατάλληλο κουμπί. Για τους σκοπούς αυτού του φροντιστηρίου, θα υποθέσω ότι έχετε επιλέξει την Πλήρη εγκατάσταση.

06 από 10

Ξεκινήστε την εγκατάσταση

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να μεταβείτε στην οθόνη Ελέγχου απαιτήσεων. Ανάλογα με το άλλο λογισμικό που είναι ήδη εγκατεστημένο στο σύστημά σας, αυτή η οθόνη μπορεί να σας καθοδηγήσει μέσω της εγκατάστασης του απαιτούμενου λογισμικού προτού μπορέσετε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση της MySQL.

Εγκαταστήστε το κουμπί για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης. Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα σας δείξει μια οθόνη προόδου εγκατάστασης που θα σας ενημερώνει για την κατάσταση της εγκατάστασης.

07 από 10

Αρχική διαμόρφωση MySQL

Όταν εμφανιστεί η οθόνη διαμόρφωσης MySQL Server που εμφανίζεται παραπάνω, βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις είναι κατάλληλες για το περιβάλλον σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τον κατάλληλο "Τύπο διαμόρφωσης" για την περίπτωσή σας. Αν πρόκειται για μηχανή που χρησιμοποιείτε ως προγραμματιστή, επιλέξτε "Μηχανή ανάπτυξης". Διαφορετικά, αν πρόκειται για διακομιστή παραγωγής, επιλέξτε "Server Machine". Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο όταν είστε έτοιμοι να συνεχίσετε.

08 από 10

Επιλέξτε έναν κωδικό πρόσβασης και δημιουργήστε λογαριασμούς χρηστών

Η οθόνη ασφαλείας που εμφανίζεται στη συνέχεια θα σας ζητήσει να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης ριζικού για τον διακομιστή βάσης δεδομένων σας. Σας συνιστώ να επιλέξετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης που αποτελείται από ένα συνδυασμό αλφαριθμητικών χαρακτήρων και συμβόλων. Εάν δεν έχετε συγκεκριμένο λόγο για να μην το κάνετε αυτό, θα πρέπει επίσης να αφήσετε τις επιλογές για να επιτρέψετε απομακρυσμένη πρόσβαση root και να δημιουργήσετε έναν ανώνυμο λογαριασμό χωρίς έλεγχο. Οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές μπορεί να δημιουργήσει ευπάθειες ασφαλείας στον διακομιστή βάσης δεδομένων σας.

Σε αυτήν την οθόνη, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε λογαριασμούς χρηστών για το διακομιστή βάσης δεδομένων σας. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να το αναβάλλετε μέχρι αργότερα.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να συνεχίσετε.

09 από 10

Ορίστε τις επιλογές των Windows

Η επόμενη οθόνη σας επιτρέπει να ορίσετε δύο διαφορετικές επιλογές για τα Windows για MySQL. Πρώτον, έχετε τη δυνατότητα να ρυθμίσετε τις παραμέτρους MySQL ώστε να εκτελούνται ως υπηρεσία των Windows. Αυτή είναι μια καλή ιδέα, καθώς τρέχει το πρόγραμμα στο παρασκήνιο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την αυτόματη εκκίνηση της υπηρεσίας όποτε φορτώνεται το λειτουργικό σύστημα. Μόλις κάνετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να συνεχίσετε.

10 από 10

Ολοκλήρωση της διαμόρφωσης παραμέτρων

Η τελική οθόνη του οδηγού παρουσιάζει μια σύνοψη των ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν. Αφού ελέγξετε αυτές τις ενέργειες, κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση για να διαμορφώσετε την παρουσία MySQL. Μόλις ολοκληρωθούν οι ενέργειες, τελειώσατε!