Τι είναι ένα πρωτεύον κλειδί;

Μάθετε τι κάνει ένα καλό ή κακό πρωτεύον κλειδί σε μια βάση δεδομένων

Τι είναι το πρωτεύον κλειδί; Στον κόσμο των βάσεων δεδομένων , το πρωτεύον κλειδί ενός σχεσιακού πίνακα προσδιορίζει με μοναδικό τρόπο κάθε εγγραφή στον πίνακα. Οι βάσεις δεδομένων χρησιμοποιούν τα πλήκτρα για να συγκρίνουν, να ταξινομήσουν και να αποθηκεύσουν εγγραφές και να δημιουργήσουν σχέσεις μεταξύ των εγγραφών.

Η επιλογή του πρωτεύοντος κλειδιού σε μια βάση δεδομένων είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της διαδικασίας. Μπορεί να είναι ένα κανονικό χαρακτηριστικό που είναι εγγυημένο ότι είναι μοναδικό όπως ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης σε έναν πίνακα με όχι περισσότερα από ένα ρεκόρ ανά άτομο ή - κατά προτίμηση - μπορεί να δημιουργηθεί από το σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων, όπως ένα παγκοσμίως μοναδικό αναγνωριστικό ή GUID , στον Microsoft SQL Server . Τα πρωτεύοντα κλειδιά μπορούν να συνίστανται από ένα μοναδικό χαρακτηριστικό ή πολλαπλά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό.

Τα πρωτεύοντα κλειδιά είναι οι μοναδικοί σύνδεσμοι σε σχετικές πληροφορίες σε άλλους πίνακες όπου χρησιμοποιείται το πρωτεύον κλειδί. Πρέπει να εισαχθεί όταν δημιουργηθεί μια εγγραφή και δεν πρέπει ποτέ να αλλάξει. Κάθε πίνακας στη βάση δεδομένων έχει μια στήλη ή δύο ειδικά για το πρωτεύον κλειδί.

Παράδειγμα πρωτεύοντος κλειδιού

Φανταστείτε ότι έχετε έναν πίνακα STUDENTS που περιέχει ένα αρχείο για κάθε φοιτητή σε ένα πανεπιστήμιο. Ο μοναδικός αναγνωριστικός αριθμός φοιτητή του φοιτητή είναι μια καλή επιλογή για ένα πρωτεύον κλειδί στον πίνακα STUDENTS. Το όνομα και το επίθετο του φοιτητή δεν είναι καλές επιλογές επειδή υπάρχει πάντα η πιθανότητα να έχουν το ίδιο όνομα περισσότεροι από ένας μαθητές.

Άλλες κακές επιλογές για τα πρωτεύοντα κλειδιά περιλαμβάνουν τον ταχυδρομικό κώδικα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον εργοδότη, τα οποία μπορούν να αλλάξουν ή να εκπροσωπήσουν πολλούς ανθρώπους. Το αναγνωριστικό που χρησιμοποιείται ως πρωτεύον κλειδί πρέπει να είναι μοναδικό. Ακόμη και οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης μπορούν να αλλάξουν όταν η υπηρεσία κοινωνικής ασφάλισης εκχωρεί έναν αριθμό σε κάποιον που έχει πληγεί από κλοπή ταυτότητας. Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν καν αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης. Ωστόσο, επειδή και οι δύο περιπτώσεις είναι σπάνιες. Οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης μπορούν να είναι μια καλή επιλογή για ένα πρωτεύον κλειδί.

Συμβουλές για την επιλογή καλών κύριων πλήκτρων

Όταν επιλέγετε το σωστό πρωτεύον κλειδί, οι αναζητήσεις βάσης δεδομένων είναι γρήγορες και αξιόπιστες. Απλά θυμήσου: