Αστέρια Πόλεμοι: Η Δύναμη Απελευθερώθηκε Spoilers Οικόπεδο

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ SPOILER

Αυτή είναι μια προσθήκη στην αναθεώρησή μου για το Star Wars: The Force Unleashed για να συζητήσουμε την λανθασμένη ιστορία. Η ακόλουθη κριτική αποδίδει τα περισσότερα ή ίσως όλα τα μεγάλα σημεία του παιχνιδιού και δεν πρέπει να διαβάζεται από κανέναν εκτός αν έχουν ήδη παίξει το παιχνίδι ή απλά δεν ενδιαφέρονται για την ιστορία.

Εσφαλμένη από την αρχή

Συχνά φαίνεται ότι τα παιχνίδια δεν τους αρέσει να εξηγούν γιατί τα πράγματα.

Ίσως πιστεύεται ότι ένα λεπτό έκθεσης θα είναι πάρα πολύ για τους παίκτες που είναι πρόθυμοι να βουτήξουν στη μάχη. Στο Unleashed, ένα αγόρι έρχεται στο Darth Vader με ένα ελαφρύ σπαθί σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τον πατέρα του που θα δολοφονηθεί σύντομα. Ο Βάινερ, φυσικά, ζει και το παιχνίδι βγαίνει μπροστά μερικά χρόνια, οπότε το αγόρι, τώρα γνωστό ως Starkiller, είναι ο αφοσιωμένος μαθητής του Vader.

Πώς τον κέρδισε ο Vader; Δεν ήταν ένα μωρό που θα μπορούσε απλώς να ξεχάσει τι είχε κάνει ο Vader, όμως δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τον τρόπο με τον οποίο τελείωσε να είναι απόλυτα αφοσιωμένος στον δολοφόνο του πατέρα του.

Σκούρο στο φως σε 10 δευτερόλεπτα επίπεδο

Ο καλλιεργημένος Starkiller όχι μόνο εξυπηρετεί τον Vader χωρίς αμφιβολία, αλλά φαίνεται να έχει απορροφήσει τον ηθικό κώδικα του. Είναι χωρίς ουγκιά οίκτο ή ενσυναίσθηση, ψυχρόαιμος, αδίστακτος δολοφόνος. Τότε ο Vader τον σκοτώνει, τον επαναφέρει στη ζωή και τον στέλνει σε μια αποστολή να πυροβολήσει την αντίσταση και να καταστρέψει τον αυτοκράτορα.

Σε αυτό το σημείο, ο Starkiller αρχίζει να ενδιαφέρεται για άλλους ανθρώπους, να είναι ωραίος για τον πιλότο του Juno και φαίνεται να επιθυμεί να κάνει κάτι καλό στον κόσμο.

Γιατί; Βέβαια, έχει κάποια κατανοητή εχθρότητα απέναντι στον Vader αφού σκοτώθηκε και όλα, αλλά αυτό από μόνο του δεν θα άλλαζε εντελώς την προσωπικότητά του. Τι συμβαίνει; Αυτό δεν είναι βαθμιαία μετασχηματισμός. είναι ξαφνικά καλύτερο.

Πολλά μπορούν να γίνουν με έναν χαρακτήρα όταν η πορεία της ζωής του μεταβάλλεται από ένα τραυματικό γεγονός. Θα μπορούσαμε να δούμε τον μετασχηματισμό του Starkiller ως μια σειρά από μικρά βήματα στα οποία σταδιακά συνειδητοποίησε το λάθος να παραδώσει την Dark Side. Εναλλακτικά, τα κίνητρα του Starkiller θα μπορούσαν να συναντηθούν ως διφορούμενα: έχει γίνει πραγματικά καλύτερο ή είναι αυτό ένα κυνικό πρόκριμα; Αλλά αυτές οι δυνατότητες αγνοούνται στο σενάριο. Ο Starkiller πιστεύει ότι πρόκειται πραγματικά να ανατρέψει την αυτοκρατορία και να βοηθήσει τους ανθρώπους και φαίνεται ανυπόμονος να το πράξει. Και δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος για αυτόν να νιώθει έτσι.

Ειδύλλιο

Κάποιος ξέρει από την πρώτη φορά που ο Starkiller συναντά τον Juno ότι τελικά θα φιλήσει. Είναι ελκυστικοί άνθρωποι που φαίνονται ανταγωνιστικοί μεταξύ τους. ένα κλασικό ζεύγος Χόλιγουντ-ταινία. Οι συγγραφείς γνωρίζουν ότι το ακροατήριο θα περιμένει έναν ρομαντισμό, οπότε δεν ενοχλούνται να κάνουν τίποτα για να δικαιολογήσουν αυτό το ενδεχόμενο φιλί. Ο Starkiller και ο Juno μοιράζουν το ένα στο άλλο, μετά κάνει κάτι ωραίο γι 'αυτήν και σταματά να ενεργεί σαν κοινωνικόπαθός και τελικά καταφέρνουν. Αν ήταν μόνο τόσο εύκολο στην πραγματική ζωή.

Γκότσα!

Τελικά, αποδεικνύεται ότι ο Vader δεν ενδιαφέρθηκε να βοηθήσει την αντίσταση να σκοτώσει τελικά τον αυτοκράτορα. Απλώς απείλησε τον Starkiller να το πιστέψει.

Γιατί;

Ο Starkiller ήταν ο αφοσιωμένος υπηρέτης του Vader. αν του είχε πει να προσποιηθεί ότι θα βοηθούσε τους αντάρτες, θα ήταν ευτυχής να το κάνει. Τι έκανε απαραίτητο να πιστεύει πραγματικά στην φάρσα;

Και γιατί να τον σκοτώσει και να τον αναβιώσει; Δεν ήταν όπως η Αντίσταση ήξερε ότι ο Βαντέρ τον είχε σχεδόν σκοτώσει, οπότε η δικαιολογία θα ήταν ότι αυτό έδωσε στον Στάρκιλλερ κάποια νομιμότητα. Και σίγουρα δεν ήταν ο μόνος τρόπος - ή ακόμα και το καλύτερο για να πείσω τον Starkiller ότι ο Vader ήταν σοβαρός.

Η εκμάθηση του πραγματικού σχεδίου του Vader είναι η μεγάλη "συστροφή" του παιχνιδιού, αλλά τίποτα που οδηγεί σε αυτό δεν έχει νόημα. Εάν έχετε δει όσες ταινίες έχω, δεν θα εκπλαγείτε.

Kill Me: που θα σας διδάξει

Τελικά, ο Στάρκιλλερ έχει τον αυτοκράτορα στο έδαφος, αλλά δεν ζητά το έλεος. Αντ 'αυτού, ο αυτοκράτορας ακολουθεί την παράξενη παράδοση των σούπερ κακοποιών που ενθαρρύνουν τους θνητούς εχθρούς τους να τους σκοτώσουν. Στην πραγματική ζωή, αυτό θα έδινε σίγουρα τον κακό άνθρωπο να σκοτωθεί, αλλά οι πλασματικοί ήρωες γενικά βάζουν το όπλο τους σε αυτό το σημείο της ιστορίας ούτως ή άλλως.

Σκεφτόμαστε να νιώσουμε ότι ο Starkiller ανεβαίνει πάνω από τη σκοτεινή πλευρά όταν αρνείται να σκοτώσει τον αυτοκράτορα, αλλά είναι τελείως θαρραλέο πράγμα που πρέπει να κάνουμε. Ο αυτοκράτορας είναι επικίνδυνος και είναι προφανές ότι εάν αφεθεί ζωντανός, θα καταλήξει να δραπετεύσει για να προκαλέσει περισσότερη καταστροφή και ίσως να κάνει κάτι πραγματικά κακό με τον Θάνατο του Θανάτου του, όπως, για παράδειγμα, να εξατμίζει έναν πλανήτη.

Ναι, για χάρη του Επεισόδιο ΙΙΙ των Πολεμικών Αστεριών δεν μπορείτε να σκοτώσετε τον αυτοκράτορα, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι από την άποψη της ιστορίας του Unleashed, ο Starkiller έκανε κάτι πραγματικά ηλίθιο. Όσο για την ηθική της απόφασης του, λοιπόν, σκότωσε ένα σωρό υποτελών για να φτάσει στον αυτοκράτορα. Πρέπει να πιστέψουμε ότι είναι κάπως πιο ανήθικο να σκοτώσεις έναν κακό δεσπότη υπεύθυνο για τους θανάτους εκατομμυρίων ανθρώπων απ 'ό, τι ένα σωρό από παιδιά που κάνουν το στρατό τους στο στρατό;

Συμπερασματικά

Στο Unleashed, δεν υπάρχει ανάπτυξη χαρακτήρα και η ιστορία είναι ένα χάος. Η αφήγηση είναι αρκετά φτωχή, οπότε ήμουν συγκλονισμένος όταν έβλεπα κριτικές αναγνωρίζοντας την Unleashed για αυτή την ιστορία. Δυστυχώς, είναι συνηθισμένο για τους αναθεωρητές παιχνιδιών βίντεο να εκνευρίζουν τα σενάρια που θα αποτύχουν σε ένα μάθημα Writing 101. Ο Σαμουήλ Τζόνσον είπε κάποτε ότι αν βλέπετε ένα σκυλί να περπατά στα πίσω πόδια του, αν και δεν έχει γίνει καλά, εξακολουθεί να είναι μια έκπληξη να το δούμε να γίνεται καθόλου. Οι κριτικοί των βιντεοπαιχνιδιών φαίνεται να έχουν παρόμοια στάση. είναι τόσο τρομαγμένοι για να δουν μια απόπειρα παιχνιδιού μια ιστορία που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να επικροτήσουν την προσπάθεια σαν να ήταν επιτυχία.

Ο ενθουσιασμός για την αφήγηση του Unleashed στον τύπο του τυχερού παιχνιδιού είναι ένα τέλειο παράδειγμα του γιατί τόσο λίγοι προγραμματιστές παιχνιδιών έβαλαν στο χρόνο για να κατασκευάσουν πραγματικά αποτελεσματικές ιστορίες. γιατί σχεδόν κανείς δεν τους ζητάει.