Πώς να αποκτήσετε προβολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απλού κειμένου του Mozilla Thunderbird

Κάντε το Mozilla Thunderbird να σας δείξει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε απλό κείμενο για ευκολότερη ανάγνωση και καλύτερη ασφάλεια.

Μπαρόκ λαμπρή και μοντερνιστική χρησιμότητα

Ποιος δεν εκτιμά τα χρώματα και τα στοιχεία και τα χρυσά χρίσματα που βρέθηκαν σε οποιαδήποτε μπαρόκ εκκλησία στην Ευρώπη; Μπορείτε να χαθείτε με τόση λεπτομέρεια και ένας άλλος άγγελος ή ζωγραφική είναι πάντα μια απλή ματιά μακριά. Μπορείτε να διαβάσετε σε μια τέτοια εκκλησία για μέρες και μήνες.

Σε όλα, στον τόπο και στον χρόνο, όμως. Θέλετε να διαβάσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για ώρες; Εκτιμάτε τα χρώματα σε αυτό, τις διακυμάνσεις στο μέγεθος που ζαλίζουν και ένα άλλο γραφικό γύρω από τη σειρά της κάθε φράσης;

Ή θα προτιμούσατε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να είναι καθαρά, όπως ένα νεωτεριστικό εσωτερικό, τίποτα άλλο από κείμενο ίσου μεγέθους και στυλ, εύκολο να το διαβάσετε και γρήγορα να χωνέψετε; Θα προτιμούσατε να μην βρίσκεστε εξ ολοκλήρου στην ιδιοτροπία του αποστολέα;

Στο Mozilla Thunderbird , μπορείτε να επιλέξετε να μην είναι: το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμφανίσει όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε απλό κείμενο-όσο το δυνατόν περισσότερο, φυσικά.

Απλό κείμενο: Αυξημένη ασφάλεια

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούν τη μορφοποίηση του μπαρόκ HTML δεν είναι a priori κακό. Ωστόσο, πιθανότατα, κάθε μορφοποιημένο μήνυμα αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητά σας .

Το απλό κείμενο είναι πάντα πιο ασφαλές, επειδή περιορίζεται σε ένα πολύ μικρό σύνολο χαρακτήρων και δεν γνωρίζει εντολές που θα εκτελέσει το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εάν ρυθμίσετε το Mozilla Thunderbird για να εμφανίσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε απλό κείμενο, μπορείτε επίσης να κάνετε το email σας πιο ασφαλές.

Έχετε μηνύματα προβολής του Mozilla Thunderbird μόνο σε απλό κείμενο

Για να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του Mozilla Thunderbird (καθώς και του Netscape και του Mozilla Seamonkey), έτσι εμφανίζει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε απλό κείμενο από προεπιλογή:

  1. Επιλέξτε Προβολή | Σώμα μηνυμάτων ως Απλό κείμενο από το μενού.
    • Εάν δεν βλέπετε γραμμή μενού, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Alt .
    • Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο κουμπί Μενού Thunderbird (μενού χάμπουργκερ) στη γραμμή εργαλείων.

Περιορισμοί της προβολής απλού κειμένου μόνο στον Mozilla Thunderbird

Σημειώστε ότι το Mozilla Thunderbird δεν θα μετατρέψει τα μηνύματα που εμφανίζονται μόνο σε μια μορφοποιημένη έκδοση σε απλό κείμενο. Θα εμφανίσει την εναλλακτική λύση απλού κειμένου μόνο για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχονται στην πολλαπλή / εναλλακτική μορφή, η οποία περιλαμβάνει τόσο την έκδοση πλούσιου κειμένου όσο και το απλό κείμενο του ίδιου μηνύματος.

Με την προβολή απλού κειμένου ενεργοποιημένη στο Mozilla Thunderbird, μηνύματα που περιέχουν μόνο μορφοποιημένο κείμενο θα εμφανίζονται κενά.

Για να δείτε αυτά τα μηνύματα με ασφαλή τρόπο:

  1. Επιλέξτε Προβολή | Πηγή μηνύματος από το μενού για να δείτε την πλήρη πηγή email.

Η πηγή μηνυμάτων θα περιέχει κώδικα HTML και μπορεί να είναι δύσκολο να διαβαστεί. Μπορείτε να έχετε το Mozilla Thunderbird να αναπαράγει το HTML με απλούστερο τρόπο.

Για να βλέπετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόνο με HTML κατά εύλογα ασφαλή τρόπο:

  1. Επιλέξτε Προβολή | Σώμα μηνυμάτων ως Απλή HTML από το μενού.

Για λόγους ασφαλείας, βεβαιωθείτε ότι οι απομακρυσμένες εικόνες είναι απενεργοποιημένες από προεπιλογή: επιλέξτε Εργαλεία | Επιλογές από το μενού, μεταβείτε στην καρτέλα Απόρρητο και βεβαιωθείτε ότι δεν έχει επιλεγεί η επιλογή Επιλογ

Αποστολή απλού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Mozilla Thunderbird

Αν προτιμάτε να διαβάζετε (και να λαμβάνετε) μηνύματα σε απλό κείμενο, μπορεί να θέλετε να επιστρέψετε το χάρισμα και να στείλετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας χρησιμοποιώντας και απλό κείμενο .