Φέρτε τη δική σας συσκευή: Επιπτώσεις στην εκπαίδευση

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του BYOD μέσα στο περιβάλλον της τάξης

Με όλο και περισσότερες φορητές συσκευές που εισέρχονται στην αγορά κάθε μέρα, η εξάρτηση από τους χρήστες αυξάνεται συνεχώς. Δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε χωρίς τα διάφορα gadget μας - έχουν γίνει μέρος της ζωής μας. Ενώ η επιχείρηση έχει αρχίσει να υιοθετεί την τάση του BYOD σε μεγάλο βαθμό, ένας άλλος τομέας που εμπίπτει επίσης στην επιρροή της είναι αυτός της εκπαίδευσης. Πολλά σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι τώρα ανοιχτά στους φοιτητές που χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους κινητές συσκευές μέσα στο περιβάλλον της τάξης. Αρκετά καθιερωμένα κολέγια κάνουν τη χρήση των δισκίων συνήθεια? ακόμη και ανάπτυξη εφαρμογών που προορίζονται αποκλειστικά για τη χρήση των σπουδαστών, των εκπαιδευτικών και άλλων στελεχών του συγκεκριμένου ιδρύματος.

Πώς επηρεάζει η BYOD την εκπαίδευση; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε….

BYOD στην Εκπαίδευση: Πλεονεκτήματα

Η υιοθέτηση του BYOD στην εκπαίδευση ωφελεί το ενδιαφερόμενο ίδρυμα. Πρώτον, επιτρέπει στους μαθητές να χρησιμοποιούν τη συσκευή με την οποία είναι πιο εξοικειωμένοι. Αυτό τους κάνει να νιώθεις άνετα. αυξάνοντας επίσης την παραγωγικότητά τους. Αυτό βοηθά το εκπαιδευτικό ίδρυμα να μειώσει το κόστος της κυκλοφορίας βιβλίων, φορητών υπολογιστών ή δισκίων στους μαθητές.

Ένα καλά προγραμματισμένο πρόγραμμα κινητικότητας θα μπορούσε να προσφέρει στους μαθητές άμεση χωρίς χαρτιά πρόσβαση σε διαλέξεις, σημειώσεις, παρουσιάσεις και άλλο υλικό που θα τους βοηθούσε να εργάζονται και από το σπίτι. Θα μπορούσαν ακόμη και να υποβάλουν τα χαρτιά τους ηλεκτρονικά - αυτό θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο σε στιγμές που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το σχολείο. για παράδειγμα, εάν ο φοιτητής πρέπει να είναι εκτός πόλης για λίγο. κατά τη διάρκεια περιόδων ασθένειας και ούτω καθεξής.

Τα ακόλουθα είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η BYOD στην εκπαίδευση:

BYOD στην Εκπαίδευση: Μειονεκτήματα

Τα προαναφερθέντα οφέλη, παρόλα αυτά, υπάρχουν σαφή μειονεκτήματα στην BYOD στην εκπαίδευση. Πρωτογενείς μεταξύ τους είναι θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας, νομικά προβλήματα και προβλήματα συμμόρφωσης και μισθολογικές διαφορές.

Τα ακόλουθα είναι τα μειονεκτήματα της δυνατότητας του BYOD στην εκπαίδευση: