Οδηγός βήμα προς βήμα για τη δημιουργία νέων συνδέσεων VPN στα Windows XP

01 από 09

Μεταβείτε στις συνδέσεις δικτύου των Windows XP "Δημιουργία νέας σύνδεσης"

WinXP - Συνδέσεις δικτύου - Δημιουργία νέας σύνδεσης.

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου των Windows και , στη συνέχεια, επιλέξτε το στοιχείο Συνδέσεις δικτύου στον Πίνακα Ελέγχου. Θα εμφανιστεί μια λίστα με τις υπάρχουσες συνδέσεις μέσω τηλεφώνου και τοπικού δικτύου.

Επιλέξτε το στοιχείο "Δημιουργία νέας σύνδεσης" από την αριστερή πλευρά του παραθύρου, όπως φαίνεται παρακάτω.

02 του 09

Ξεκινήστε τον Windows XP New Connection Wizard

WinXP Οδηγός νέας σύνδεσης - Έναρξη.

Ένα νέο παράθυρο εμφανίζεται τώρα στην οθόνη με τον τίτλο "Οδηγός δημιουργίας σύνδεσης" όπως φαίνεται παρακάτω. Τα Windows XP θα σας ζητήσουν τώρα μια σειρά ερωτήσεων για να διαμορφώσετε τη νέα σύνδεση VPN. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

03 του 09

Καθορίστε τον τύπο σύνδεσης στο χώρο εργασίας

WinXP Οδηγός νέας σύνδεσης - Συνδεθείτε στο χώρο εργασίας.

Στη σελίδα Τύπος σύνδεσης δικτύου του Οδηγού σύνδεσης για Windows XP, επιλέξτε το στοιχείο "Σύνδεση στο δίκτυο στο χώρο εργασίας μου" από τη λίστα, όπως φαίνεται παρακάτω. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

04 του 09

Επιλέξτε Σύνδεση εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN)

WinXP Οδηγός νέας σύνδεσης - Σύνδεση δικτύου VPN.

Στη σελίδα Σύνδεση δικτύου του οδηγού, επιλέξτε την επιλογή "Εικονικό ιδιωτικό δίκτυο" που εμφανίζεται παρακάτω. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι επιλογές σε αυτήν τη σελίδα θα απενεργοποιηθούν (γκρι), εμποδίζοντας σας να κάνετε την επιθυμητή επιλογή. Εάν δεν μπορείτε να προχωρήσετε για αυτόν τον λόγο, κλείστε την εφαρμογή του οδηγού και συμβουλευτείτε το ακόλουθο άρθρο της Microsoft για λεπτομερή βοήθεια:

05 του 09

Εισαγάγετε το Όνομα σύνδεσης VPN

Οδηγός νέας σύνδεσης Windows XP - Όνομα σύνδεσης.

Καταχωρίστε ένα όνομα για τη νέα σύνδεση VPN στο πεδίο "Όνομα εταιρείας" στη σελίδα Όνομα σύνδεσης, όπως φαίνεται παρακάτω.

Λάβετε υπόψη ότι το όνομα που έχετε επιλέξει δεν χρειάζεται να ταιριάζει με το όνομα μιας πραγματικής επιχείρησης. Παρόλο που δεν υπάρχουν πρακτικά όρια για το τι μπορεί να εισαχθεί στο πεδίο "Όνομα εταιρείας", επιλέξτε ένα όνομα σύνδεσης που θα είναι εύκολο να αναγνωριστεί αργότερα.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

06 του 09

Επιλέξτε μια επιλογή δημόσιας σύνδεσης δικτύου

Windows XP - Οδηγός νέας σύνδεσης - Επιλογή δημόσιου δικτύου.

Επιλέξτε μια επιλογή στη σελίδα Δημόσιου Δικτύου.

Χρησιμοποιήστε την προεπιλεγμένη επιλογή που εμφανίζεται παρακάτω, "Αυτόματη κλήση αυτής της αρχικής σύνδεσης", εάν η σύνδεση VPN θα ξεκινήσει πάντα όταν ο υπολογιστής δεν είναι ήδη συνδεδεμένος στο Internet.

Διαφορετικά, επιλέξτε την επιλογή "Μην καλείτε την αρχική σύνδεση". Αυτή η επιλογή απαιτεί πρώτα να δημιουργηθεί μια δημόσια σύνδεση στο Διαδίκτυο πριν ξεκινήσει αυτή η νέα σύνδεση VPN.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

07 του 09

Προσδιορίστε τον διακομιστή VPN με όνομα ή διεύθυνση IP

Windows XP - Οδηγός νέας σύνδεσης - Επιλογή διακομιστή VPN.

Στη σελίδα επιλογής διακομιστή VPN που φαίνεται παρακάτω, εισαγάγετε το όνομα ή τη διεύθυνση IP του διακομιστή απομακρυσμένης πρόσβασης VPN για σύνδεση. Οι διαχειριστές δικτύου VPN θα σας παράσχουν αυτές τις πληροφορίες.

Προσέξτε ιδιαίτερα να πληκτρολογήσετε σωστά το όνομα του διακομιστή VPN / τη διεύθυνση IP. Ο οδηγός των Windows XP δεν επικυρώνει αυτόματα αυτές τις πληροφορίες διακομιστή.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

08 από 09

Επιλέξτε Διαθεσιμότητα της νέας σύνδεσης

Windows XP - Οδηγός νέας σύνδεσης - Διαθεσιμότητα σύνδεσης.

Επιλέξτε μια επιλογή στη σελίδα Διαθεσιμότητα σύνδεσης.

Η προεπιλεγμένη επιλογή που εμφανίζεται παρακάτω, "Μόνο για χρήση μου", διασφαλίζει ότι τα Windows θα κάνουν τη νέα αυτή σύνδεση διαθέσιμη μόνο στον χρήστη που είναι συνδεδεμένος αυτήν τη στιγμή.

Διαφορετικά, επιλέξτε την επιλογή "Χρήση οποιουδήποτε χρήστη". Αυτή η επιλογή επιτρέπει σε κάθε χρήστη του υπολογιστή να έχει πρόσβαση σε αυτή τη σύνδεση.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

09 του 09

Ολοκλήρωση του Νέου Οδηγού σύνδεσης VPN

Windows XP - Οδηγός νέας σύνδεσης - Ολοκλήρωση.

Κάντε κλικ στο Τέλος για να ολοκληρώσετε τον οδηγό όπως φαίνεται παρακάτω. Αν είναι απαραίτητο, κάντε πρώτα κλικ στην επιλογή Πίσω για να επανεξετάσετε και να αλλάξετε τυχόν ρυθμίσεις που έχουν γίνει προηγουμένως Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Τέλος, αποθηκεύονται όλες οι ρυθμίσεις που σχετίζονται με τη σύνδεση VPN.

Εάν θέλετε, κάντε κλικ στην επιλογή Άκυρο για να ακυρώσετε τη ρύθμιση σύνδεσης VPN. Όταν επιλέξετε Ακύρωση, δεν θα αποθηκευτούν πληροφορίες ή ρυθμίσεις σύνδεσης VPN.