Επεξεργαστής επιφάνειας εργασίας Intel Core 2 Duo E6600

Ενώ η Intel εξακολουθεί να παράγει τη σειρά επεξεργαστών Core, η σειρά E έχει διακοπεί από καιρό και δεν υποστηρίζεται πλέον από τους τρέχοντες προσωπικούς υπολογιστές. Εάν εξετάζετε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε ένα νέο σύστημα επιτραπέζιων υπολογιστών, ανατρέξτε στο άρθρο Καλύτερων επεξεργαστών επιφάνειας εργασίας μου για μια σειρά από καλύτερους επεξεργαστές τόσο από την AMD όσο και από την Intel για διάφορους διαφορετικούς προϋπολογισμούς.

Η κατώτατη γραμμή

Το Intel Core 2 Duo E6600 προσφέρει ένα καλό βήμα μεταξύ των επεξεργαστών διπλού πυρήνα E6300 / 6400 χαμηλότερου κόστους και των μοντέλων Extreme και Quad core Core 2 με υψηλότερο κόστος. Αυτός ο επεξεργαστής θα μπορεί να χειρίζεται τυχερά παιχνίδια και υπολογιστές υψηλής απόδοσης χωρίς οποιεσδήποτε καταγγελίες. Θα ήταν ωραίο να βλέπουμε τις τιμές να πέφτουν λίγο περισσότερο σε αυτό το μοντέλο.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Οδηγός αναθεώρησης - επεξεργαστής επιφάνειας εργασίας Intel Core 2 Duo E6600

Mar 8 2007 - Το Core 2 Duo E6600 της Intel ήταν το ανώτερο μεσαίο τμήμα της σειράς Core 2 όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά. Από τότε, έχουν κυκλοφορήσει επιπλέον επεξεργαστές Extreme και Quad Core καθιστώντας το πραγματικά το μέσο της οδικής επιλογής όσον αφορά την απόδοση και την τιμή.

Το Core 2 Duo είναι ένα μεγάλο βήμα από τους αρχικούς επεξεργαστές Core Duo. Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της σειράς Core 2 είναι οι επεκτάσεις 64-bit που την επιτρέπουν να λειτουργεί με λογισμικό 64-bit, συμπεριλαμβανομένου του νέου λειτουργικού συστήματος των Windows Vista. Το E6600 διαθέτει επίσης εσωτερική μνήμη cache 4MB για κοινή χρήση μεταξύ των δύο πυρήνων , διπλάσια από τα μοντέλα E6300 και E6400. Κάθε μοντέλο διαθέτει επίσης διαφορετικές ταχύτητες ρολογιού, ώστε το E6600 να είναι σίγουρα μερικά βήματα πάνω από το E6400.

Η δοκιμή του επεξεργαστή E6600 έγινε σε ένα επιτραπέζιο σύστημα Dell XPS 710 με το chipset nForce 590 SLI μαζί με 2GB μνήμης DDR2 PC2-5300.

Συνολικά, η απόδοση του E6600 ήταν εξαιρετικά ισχυρή. Είτε πρόκειται για εφαρμογές ενιαίου πυρήνα όπως εφαρμογές παιχνιδιών ή γραφείου ή εφαρμογές πολλαπλών νημάτων όπως ψηφιακά βίντεο και πολυμέσα, ο επεξεργαστής ήταν σε θέση να ολοκληρώσει τις εργασίες πολύ γρήγορα. Στην πραγματικότητα, στις περισσότερες εφαρμογές, το Core 2 Duo E6600 ήταν σε θέση να ξεπεράσει ακόμα και τους επεξεργαστές AMD Athlon 64 X2. Σχετικά με τη μοναδική περιοχή στην οποία η αρχιτεκτονική AMD Athlon ξεπερνά το νέο Core 2 Duo γράφει δεδομένα απευθείας στη μνήμη, αλλά αυτό επισκιάζεται εύκολα από άλλες πτυχές του επεξεργαστή.

Το μόνο πραγματικό πρόβλημα που έχει το Core 2 Duo E6600 είναι η τιμολόγησή του. Οι καταναλωτές ίσως είναι καλύτεροι για το χαμηλότερο E6300 ή E6400 αν δεν χρειάζονται ταχύτερη απόδοση επεξεργασίας για εφαρμογές όπως η κωδικοποίηση βίντεο. Για γενικές εφαρμογές γραφείου και πρόγραμμα περιήγησης στο Web, οι χρήστες δεν θα παρατηρήσουν μεγάλη διαφορά.