Πώς να ξεκινήσετε την ασφαλή λειτουργία των Windows XP με τη γραμμή εντολών

Πώς να ξεκινήσετε την ασφαλή λειτουργία με τη γραμμή εντολών

Η εκκίνηση του υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία των Windows XP με εντολή εντολών μπορεί να σας βοηθήσει να εκτελέσετε προηγμένες διαγνωστικές λύσεις και να επιλύσετε πολλά σοβαρά προβλήματα, ειδικά όταν ξεκινάτε κανονικά ή σε άλλες επιλογές ασφαλούς λειτουργίας, δεν είναι δυνατή.

Τα βήματα για την εκκίνηση της λειτουργίας ασφαλούς λειτουργίας των Windows XP με την εντολή "Γραμμή εντολών" είναι σχεδόν πανομοιότυπα με την είσοδο στην κανονική ασφαλή λειτουργία των Windows XP , αλλά θα δείτε ότι το βήμα 2 παρακάτω διαφέρει από το βήμα 2 του οδηγού.

01 από 05

Πατήστε F8 Πριν από την οθόνη εκκίνησης των Windows XP

Εγκατάσταση των Windows XP.

Για να ξεκινήσετε την εισαγωγή της ασφαλούς λειτουργίας των Windows XP με τη γραμμή εντολών, ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας ή κάντε επανεκκίνηση του.

Λίγο πριν εμφανιστεί η οθόνη εκκίνησης των Windows XP που εμφανίζεται παραπάνω, πατήστε το πλήκτρο F8 για να μπείτε στο μενού επιλογών των Windows για προχωρημένους .

02 του 05

Επιλέξτε ασφαλή λειτουργία των Windows XP με τη γραμμή εντολών

Windows XP "Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών" επιλογή.

Θα πρέπει τώρα να δείτε την οθόνη του μενού Επιλογές για προχωρημένους των Windows. Εάν όχι, ίσως έχετε χάσει το μικρό παράθυρο ευκαιρίας για να πατήσετε το πλήκτρο F8 από το Βήμα 1 και τα Windows XP πιθανότατα συνεχίζουν να εκκινούν κανονικά αν είναι σε θέση. Εάν συμβαίνει αυτό, απλά επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δοκιμάστε ξανά το F8 .

Εδώ παρουσιάζονται τρεις παραλλαγές της ασφαλούς λειτουργίας των Windows XP που μπορείτε να πληκτρολογήσετε:

Χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα βέλους στο πληκτρολόγιό σας, επισημάνετε την επιλογή Safe Mode των Windows XP με την εντολή Command Prompt και πατήστε Enter .

03 του 05

Επιλέξτε το λειτουργικό σύστημα για εκκίνηση

Μενού επιλογών λειτουργικού συστήματος Windows XP.

Πριν εισέλθετε στην ασφαλή λειτουργία των Windows XP με τη γραμμή εντολών , τα Windows πρέπει να γνωρίζουν την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος που θέλετε να ξεκινήσετε. Οι περισσότεροι χρήστες διαθέτουν μόνο μία εγκατάσταση των Windows XP, επομένως η επιλογή είναι συνήθως καθαρή.

Χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα βέλους, επισημάνετε το σωστό λειτουργικό σύστημα και πατήστε Enter .

Συμβουλή: Μην ανησυχείτε αν δεν βλέπετε αυτό το μενού. Απλά προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

04 του 05

Επιλέξτε έναν λογαριασμό διαχειριστή

Οθόνη σύνδεσης των Windows XP.

Για να εισαγάγετε την ασφαλή λειτουργία των Windows XP με τη γραμμή εντολών , πρέπει να συνδεθείτε με ένα λογαριασμό διαχειριστή ή έναν λογαριασμό που έχει δικαιώματα διαχειριστή.

Στο PC που εμφανίζεται στην παραπάνω εικόνα, τόσο ο προσωπικός μου λογαριασμός, ο Tim όσο και ο ενσωματωμένος λογαριασμός διαχειριστή, διαχειριστής , έχουν δικαιώματα διαχειριστή, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιηθεί για να εισέλθει στην ασφαλή λειτουργία με την εντολή εντολών. Εάν δεν είστε σίγουροι αν κάποιοι από τους προσωπικούς λογαριασμούς σας έχουν δικαιώματα διαχειριστή, επιλέξτε το λογαριασμό διαχειριστή κάνοντας κλικ σε αυτό.

05 του 05

Κάντε τις απαραίτητες αλλαγές στην ασφαλή λειτουργία των Windows XP με τη γραμμή εντολών

Ασφαλής λειτουργία των Windows XP με γραμμή εντολών.

Πρέπει τώρα να ολοκληρωθεί η είσοδος στην ασφαλή λειτουργία των Windows XP με τη γραμμή εντολών.

Πραγματοποιήστε τις αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιήσετε εισάγοντας εντολές στη γραμμή εντολών και, στη συνέχεια, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή . Υποθέτοντας ότι δεν υπάρχουν προβλήματα που να απομένουν, ο υπολογιστής πρέπει να εκκινήσει κανονικά στα Windows XP μετά από μια επανεκκίνηση.

Συμβουλή: Μπορείτε να μετατρέψετε την ασφαλή λειτουργία σε μια με ένα μενού "Έναρξη" και μια επιφάνεια εργασίας, εισάγοντας την εντολή start explorer.exe . Αυτό μπορεί να μην λειτουργήσει επειδή πιθανότατα χρησιμοποιείτε αυτή τη μορφή Ασφαλούς Λειτουργίας επειδή η κανονική Ασφαλής Λειτουργία δεν θα ξεκινήσει , αλλά αξίζει να δοκιμάσετε.

Σημείωση: Δεν μπορείτε να το δείτε σε αυτό το στιγμιότυπο οθόνης, αλλά είναι πολύ εύκολο να εντοπίσετε εάν ένας υπολογιστής με Windows XP βρίσκεται σε ασφαλή λειτουργία, επειδή το κείμενο "Ασφαλής λειτουργία" θα εμφανίζεται πάντα στις γωνίες της οθόνης.